Kőműves kanál

Kőműves kanál, a szakik alapdarabja. Kőmíves Kelemen szerszámos ládája olyan eszközöket rejt magában,amik minden kétséget kizáróan nélkülözhetetlen kellékek, legyen szó akár házépítésről vagy felújításról. Az előttünk álló feladat lehet falazás, zsaluzás, betonozás, vakolás, szigetelés, hideg-meleg burkolás, lépcső- vagy járdaszegélyek építése, hű szolgálónk lesz egy jól bevált kőműves kanál. Helyesebben kőműves kanál készlet! Hiszen ha feladatokra szabva választjuk meg az eszközeinket, akkor a munka is könnyebb lesz.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 5 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
67 termék
67 termék

A kőművesek jellegzetes eszköze a kőműves kanál

Kínálatunkban rendkívül sokféle formájú, méretű, és típusú kőműveskanál található. A teljesség igénye nélkül: gipszelő, vakoló, mennyezet (trapéz), háromszög, stukkó, keskeny vagy széles macskanyelv, hegyes, szív alakú, sarok külső, sarok belső, spatula és ne felejtkezzünk el talán a legáltalánosabb típusról, az olasz kanálról sem. A felülete lehet acél vagy inox, a markolat gumírozott, műanyag, kétkomponensű vagy fa, a variációk száma végtelen, de éppen ez a sokszínűség biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt!

YATO, NEO, PROLINE márkák közül választhatsz

Mint azt az előbbi felsorolás is jelzi, számtalan fajta kőműves kanál létezik. Vannak olyanok, melyek teljesen általános felhasználásúak, ezek használata a leggyakoribb, hiszen szinte bármely burkolási munkálat elengedhetetlen kelléke, azonban vannak olyan típusú kőműves kanalak is, melyek egészen speciális jellegűek. Jó példa ezutóbbira a vékony, hosszúkás alakú simító kanalak (macskanyelvek, margós simítók), melyeket olyan feladatok során alkalmaznak előszeretettel a mesterek, amikor többször oszlatják el az anyagot kisebb adagokban. A szemléletesség kedvéért, egy kőfurnér esetében sokszor visznek fel, mindig csak egy kevés habarcsot, mert nem szeretnék, hogy a habarcs túlszaladjon a széleken és végigfollyon a munkadarab oldalán.

Miért érdemes egyszerre több kőműves kanalat is beszerezni?

 • Az eszközök simítófelülete és nyele közti dőlésszög, illetve a kanál „önsúlya” is befolyásolni tudja a munkakomfortot, ezért azt javasoljuk, hogy egyidejűleg több különböző kanalat is szerezzenek be Vásárlóink!
 • Szintén emellett szóló érv, hogy egy építő vagy felújító munkafolyamat sorozat számos különböző lépésből tevődik össze és szinte majdnem mind különböző eszközt kíván.
 • Nem mindegy az sem, hogy melyik eszközzel milyen anyagot viszünk fel a munkafelületekre, hiszen másra van szükség a beton, a malter, a habarcsok, de a ragasztó keverék esetében is.
 • Be kell látni, hogy a kőművesek kivitelezői technikája óriási jelentőséggel bír a végleges homlokzat kialakításában, így nem elhanyagolandó a minőségi eszközök beszerzése, nem érdemes ezen spórolni. A kanalak beszerzése azonban szerencsére nem igényel nagy anyagi befektetést.
 • Egy megfelelően összeválogatott, 5-7 darabos készlet ár-érték aránya sokkal kedvezőbb, mint az egyedi kanalaké, hiszen sokkal nagyobb teher kerül le a vállunkról azáltal, hogy gyorsabban és kényelmesebben végezzük el a munkát, ha minden feladatnál kéznél van a megfelelő eszköz. Hamar rájövünk, hogy a beruházásunk rövid időn belül meg is térült, hiszen ez a fajta szinergizmus megfizethetetlen!

Komuves kanal

A könnyebb választás érdekében, vázlatszerűen összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, melyek a megfelelő kőműves kanál kiválasztása előtt útmutatást nyújthatnak:

 • a legáltalánosabb típus a lekerekített végű kőműveskanál, másnéven olaszkanál, melyre a legtöbb kőművesmunka során szükség van
 • négyzetes vagy trapéz kőműveskanál, másnéven mennyezetkanál, ezt a típust ahogy a neve is mutatja, tipikusan mennyezetekhez használják
 • elől szögletes, hátul kerekített kőműveskanál, mellyel burkolókanál néven is találkozhatunk
 • sarokkanál, mely lehet külső sarok vagy belső sarok formájú is
 • stukkókanál (stukatőr) mely a díszítő kőművesség unikális eszköze, a rendkívül kényes, aprólékos munkákhoz szükséges, formája legtöbbször széles macskanyelv vagy keskeny macskanyelv, kisebb mennyiségű gipsz simítóvakolat, ragasztóhabarcs vagy malter felvitelére szolgál nehezen hozzáférhető helyekre
 • háromszögkanál, mely lehet lekerekített, hegyes háromszög vagy akár szív alakú is, mely a nehezebben hozzáférhető helyek, sarkok (akár nem derékszög sarkok esetén is) esetén nyújt segítséget
 • spatula, mely ideális falak és mennyezetek simításához és befejezéséhez, használható vakolatra, egyéb falkidolgozó anyagokra

Szerezze be nálunk az összes kőműves szerszámot, amire csak szüksége lehet: simítót, kőporszórót, légmentesítő hengert, öleslécet, vakolatgyalut, kőműves serpenyőt (fángli), glettvasat, spaklit, habarcsos vödröt, de akár még a sittes zsákot is! Ne feledkezzen meg a munkavédelmi ruházatról sem! 

Extra tipp: ha nyáron, melegben is keményen dolgozol, nincs jobb érzés, mint a kertben, szabadtéren lezuhanyozni, így még a koszt sem viszed be a lakásba. Ehhez ajánljuk kerti, szabadtéri zuhany választékunkat.

 

Gyakori kérdések kőműves kanál kiválasztásakor

 

Mindegyik kanál jó, mindegyik felhordandó anyaghoz?

Nem mindegy, hogy melyik eszközzel milyen anyagot viszünk fel a munkafelületekre, hiszen másra van szükség a beton, a malter, a habarcsok, de a ragasztó keverék esetében is

Egyenként, vagy készletben vagyem meg?

Egy megfelelően összeválogatott, 5-7 darabos készlet ár-érték aránya sokkal kedvezőbb

Mire jó a spatula?

A spatula ideális falak és mennyezetek simításához és befejezéséhez, használható vakolatra, egyéb falkidolgozó anyagokra