H-P: 8:00-16:00

+36-1-323-77-21

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

kerti szerszám vásár

Bortartó Készítése 1. rész

Dekoráció
Nehézség:
Idő: Teljes délután

Nézzük melyek ezek a lépések, ami alapján otthon ti is könnyen el tudjátok készíteni a saját bortartótokat. Reméljük ti is inspirálódni fogtok és kedvet kaptok egy kis barkácsoláshoz.

Tartalomjegyzék
Hogyan tudunk egyszerűen és gyorsan elkészíteni a saját bortartónkat?

 

Hogyan tudunk egyszerűen és gyorsan elkészíteni a saját bortartónkat?

Először is szedjük össze az összes alapanyagot, amivel dolgozni fogunk. Állítsuk be az asztali körfűrészt, ennek a körfűrésznek a vezetője mindkét oldalt szorítós, viszont attól függetlenül ti is mindig ellenőrizzétek le, hogy nem csúszik-e el valamelyik oldalon, miután beállítottuk a megfelelő távolságra. Ezek után mérjétek le a faalapanyagot és vágjátok méretre őket a körfűrész segítségével. 30 cm hosszúságra vágtuk le mindegyik falapot, amit cikk-cakkban helyeztünk fel a kezdő elemre. Ami a 30 cm-s tartólapokat illeti, úgy helyezzük el őket, hogy mindkét oldalon ugyanannyira távolságra lógjon le a kezdőelemről. Utána derékszöggel kijelöltük, hogy merre haladjanak a lapok, ezzel is ellenőrizve a lapok pontos elhelyezését.

Érdemes elkészíteni egy kis vezetőt, ami megegyezik a lapok vastagságával, és először ezen elvégezni a fúrást, jelen esetben kettőt. Erre azért van szükség, hogy mindegyik lapnál, ugyanoda kerüljenek a furatok és ezáltal szép összképet fogunk majd kapni. Miután kifúrtuk a kis vezetőt, magunkhoz is vehetjük a tartó elemeket, és a kis vezető fa segítségével szép furatokat tudunk készíteni. Érdemes a tartó elem alá szintén elhelyezni egy falapot, ami abban tud hasznunkra lenni, hogy amikor fúrjuk a tartó elemeket, alul nem engedi majd kiszakadni vagy megrepedni az anyagot és szép furatok kapunk végeredményként. Ezt a lépést megtesszük az összes tartó lapnál, mivel csak kisebb furatokat készítünk, így ennél a lépésnél szorítót sem használtunk, mert igazából felesleges.

Ennél a bortartónál, mi annál a megoldásnál maradtunk, aminél láthatóak lesznek majd a csavarok, viszont, ha ti szeretnétek őket inkább eltűntetni és esztétikailag kicsit szebb végeredményt kapni, akkor egy süllyesztő fejjel beljebb lehet majd hajtani a csavart és be tudtok rakni egy kis dugót, ami el fogja takarni a kis csavarokat.

Következő lépésként vegyük elő azt az alaplapot, amire a kisebb falapokat fogjuk felfúrni. Első körben érdemes lesz lecsiszolni, hogy szép sima felületet kapjunk és utána elkezdhetjük felfúrni a kisebb tartó elemeket. Természetesen a kisebb tartóelemek lecsiszolásáról se feledkezzünk meg. Ezek után, szereljük össze a tartólapokat, amiknél ugye már elkészítettük a furatok, és egy csavar segítségével fogjuk össze az összes elemet. Ha teljesen biztosak akarunk lenni a pontosságnál, akkor használjuk mindegyiknél a derékszögmérőt, hogy biztos minden jól passzoljon össze. Miután rögzítettük a tartóelemet a kezdő alapelemhez, fordítsuk meg és fúrjuk össze csavarok segítségével az összes részegységet.

Reméljük eddig izgalmasnak tűnik a szerelés, ezért mindenképp maradjatok velünk, hogy lássátok az utolsó lépéseket a bortartó elkészítéséhez. Addig is nézzetek rá a többi videónkra is a Youtube csatornánkon, ahol számos egyéb barkács videóval tudtok találkozni és hasznos dolgokat elkészíteni.

A második részt is nézd meg!

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Ötletes része lehet a konyhánknak egy kis pékáru tartó, ezért is gondoltuk, hogy hasznos lehet számotokra egy videó, amelyben megmutatjuk, hogyan tudjátok ezt egyszerűen magatoknak is elkészíteni.

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Reméljük már az előző videóban is velünk tartottatok és folytatni tudjuk együtt a pékáru tartó elészítését.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!