H-P: 8:00-16:00

+36-1-323-77-21

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

kerti szerszám vásár

Pékáru Tartó Készítése - 1. Rész

Dekoráció
Nehézség:
Idő: Teljes délután

Ötletes része lehet a konyhánknak egy kis pékáru tartó, ezért is gondoltuk, hogy hasznos lehet számotokra egy videó, amelyben megmutatjuk, hogyan tudjátok ezt egyszerűen magatoknak is elkészíteni.

Tartalomjegyzék
Pékáru Tartó Készítése 1. Rész
Alaplépések és előkészületek a pékaru tartó készítéséhez
Összeszerelés

Pékáru Tartó Készítése 1. Rész

Alaplépések és előkészületek a pékaru tartó készítéséhez

Nézzük tehát, hogyan tudjuk elkészíteni ezt az egyszerű, és egyben hasznos kis pékáru tartót. Először is érdemes összegyűjteni az összes alapanyagot, amivel dolgozni fogunk. Kezdjük a falapokkal, miután megrajzoltuk a terveket és lemértük őket, minden falapot körfűrésszel méretre vágunk. Először magát a szerkezetet rakjuk össze és ha az meg van, akkor fogjuk a nyitható részeket is méretre vágni. A méretre vágás után az alap mindegyik oldalát, finom éleket lecsiszoljuk, illetve ezután össze kell tipliznünk a megfelelő fogatási pontoknál a lapokat, majd pedig ragasztót is használunk, hogy stabil legyen a tartó. Végezetül pedig, ahogy említettük, a jöhetnek a felnyíló és kinyíló részek is.

Összeszerelés

Maga az összeszerelés történhet ragasztásos módszerrel, tiplizéssel vagy rejtett csavar fúrásával. Ennél a pékárutartónál, mi a tiplizéses módszert fogjuk használni egy facsapozó segítségével. Első körben elkészítjük a fába a kívánt furatokat, mindegyik lapnál. Mielőtt elkészítjük a furatokat, érdemes beszélni a tiplizősablon beállításáról is. Van két oldalán a skálájánál egy-egy kitüremkedés, az jelzi számunkra a nullpontot. A függőleges ütköző és a nullpont közti távolság a felületnek a közepe, a mértani közepe. Jelen esetben 1.8 cm-es vastagságú lappal dolgozunk, akkor a függőleges felfekvésének és a nullpont közötti távolságnak 9mm-nek kell lennie, hogy pontosan a mértani közepén legyen a lapban a fúrás. Ha ezt beállítottuk, akkor a fúróeszköznek az ütközője következik. Azt tudjuk megállapítani, hogy a tiplizőnek a teljes vastagsága, (30mm –a facsopozó esetén) tehát a vezető furat és a gumírozott résznek az alja között 30 mm van, ezt lemérem a fúrószárnak a vezetője mögötti kezdésponttól visszaszámoljuk a 30mm-t tovább pedig a tiplinek a felét. Jelen esetben 40mm hosszú a tipli, amit használunk, azaz 20mm + 30mm, 50mm-t kapunk és ezen felül okos döntés lehet, ha ráhagyunk 1-2mm-t, hogy biztos jól illeszkedjen minden része a tartónak.

Többetek számára lehet, hogy ezek az információk már ismertek, de szeretnénk részletes képet adni mindenkinek, aki csatlakozik hozzánk, hogy akár kezdőik is magabiztosan vágjanak bele a barkácsolásba.

Következő lépés a rézpontozók segítségével átmásolni azokra a lapokra a furathelyeket, amiket még meg kell csinálnunk (ez óriási segítség és vonalvezető számunkra), ezután pedig össze kell ragasztani, betiplizni és összeszorítani a lapokat.

Miután végeztünk a ragasztással, utána levágjuk a lenyíló ajtókat is, a 4 db befogó részt. Ezt meg is kell marni majd belefogatni a plexit, végezetül pedig már nincs több lépés, mint felrögzíteni a díszpántokkal a tartóra. Ha esetleg hibázunk a befogatásnál tudunk korrigálni egy vésővel és szépen helyre lehet hozni, ha esetleg elcsúszott. Nagyon finom mozdulattal menjünk végig a felületen, és már készen is van a gyönyörű felülete a fának. Ha mindegyiket elkészítettük, utána összeragasztjuk a 4 részből álló befogó részeket és egy szíj segítségével össze is tudjuk őket szorítani, hogy szépen száradjanak meg.

Reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket, mert a következő videóban fogjuk befejezni ezt a hasznos kis kiegészítőt számotokra. Addig is nézzétek meg több videónkat és iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra.

Második rész is elérhetővé vált!

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Kerítés és térelválasztó ötletek

A kertkapu, vagy vadászkapu készítése házilag se tartozik a legbonyolultabb munkák közé, Kevés alapanyag, kevés szerszám, és egy költséghatékony megoldás.

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Reméljük már az előző videóban is velünk tartottatok és folytatni tudjuk együtt a pékáru tartó elészítését.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!