H-P: 8:00-16:00

+36-1-323-77-21

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

kerti szerszám vásár

Kertkapu Készítése Házilag

Kerítés és térelválasztó ötletek
Nehézség:
Idő: Teljes délután

A kertkapu, vagy vadászkapu készítése házilag se tartozik a legbonyolultabb munkák közé, Kevés alapanyag, kevés szerszám, és egy költséghatékony megoldás.

Tartalomjegyzék
Kertkapu készítése házilag – lépések
Mi az előnye egy házilag barkácsolt kerti kapunak?

Kertkapu készítése házilag – lépések

Ez alkalommal a fa kertkapu készítése házilag lesz a téma. Egy sima egyszerű, négyzet alakú szerkezet lesz merevítéssel, ami zsanért fog kapni, illetve amit még egy kampós zárszerkezettel fogunk ellátni. Két okunk is volt, amiért saját kezűleg szerettük volna elkészíteni a kerti kaput. Az egyik az volt, hogy amit meg lehet venni, azok túl vastag léccel vannak keretezve, és mi azt preferáltuk, hogy egy letisztultabb, szép kapu legyen és beolvadjon a kerítés többi részébe is.  A másik indok pedig az ára ezeknek a kapuknak, mivel több helyen akár 10.000 forint, vagy akár több is lehet ezeknek az ára. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy egy sokkal költséghatékonyabb, stabilabb és szebb kaput fogunk tudni elkészíteni a kis műhelyünkben

Először is szerezzük be a faléceket a vadászkapuhoz, amit azonnal méretre is vágunk egy asztali körfűrész segítségével. Majd egy fúró segítségével az összes lécbe fúrjunk lyukakat döntött állapotban. Ha elkészültek a lécek, akkor az előkészített furatoknak segítségével, csavarokkal fogassuk össze a kapu keretét. Ezután a belső keresztléceket is helyezzük be a keretbe, és fogassuk össze csavarokkal ezeket is, hogy stabilan álljanak a keretben.

Miután összeszereltük a kapunak az összes lécelemét, ki is vihetjük a kertbe, ahol elfoglalhatja a méltó helyét. Szorítók segítségével szorítsuk oda az ajtót a kerítéshez, hogy megfelelően tudjuk rögzíteni azt, plusz ne feledkezzünk meg a reteszekről sem, amit egyszerűen csavarokkal tudtok rögzíteni. Ha rögzítettük a kaput, akkor kenjük át barna festékkel a fát, hogy szépen beolvadjon a kerítés többi részéhez. Ez természetesen opcionális, illetve mindenki olyan színűre festi, ami neki a legmegfelelőbb.

Mi az előnye egy házilag barkácsolt kerti kapunak?

Ez a kis fa kerti kapu, vadászkapu nagyon könnyen alakítható és rengeteg félét össze lehet rakni, ami nektek a leginkább tetszik. Ha esetleg hiányozna bármi szerszám a barkácsoláshoz, akkor nyugodtan nézzetek körül a Profibarkacs.hu oldalon, ahol számtalan szerszámmal és géppel találkozhattok. Ha pedig további barkácsötletre vágytok, akkor megpróbálkozhattok egy kocsibeálló készítésével is, spóroljátok meg a szaki árát!

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Mostani alkalommal azt mutatom meg, hogyan zajlik a házszámtábla készítése házilag. Nézzük is, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk. 

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Mai alkalommal egy nagyon kedves és aranyos barkácsfeladattal készültünk számotokra. Egy macicsaládot fogunk elkészíteni fenyőpolcból egy lombfűrész segítségével. 

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!