H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Ajándék Készítése Fából - Maci Család

Dekoráció
Nehézség:
Idő: Teljes délután

Mai alkalommal egy nagyon kedves és aranyos barkácsfeladattal készültünk számotokra. Egy macicsaládot fogunk elkészíteni fenyőpolcból egy lombfűrész segítségével. 

Tartalomjegyzék
Mire lesz szükség a barkácsolás során?
Hogyan készül a macicsalád ajándék a gyakorlatban?

Mire lesz szükség a barkácsolás során?

Először is nézzük meg, hogy mire lesz szükségünk a munka során. Az egyik legfontosabb szerszám a orrfűrész, ami segítségével formára tudjuk majd vágni a polcot és végeredményként megkapjuk a macicsaládot. Vékony, sokfogú pengét fogunk használni ehhez a feladathoz, mivel a formában lesznek kacskaringós részek, és így fogjuk tudni szépen pontosan kivágni a macikat. Szükség lesz egy papírra is amire kinyomtatjuk a mintát, és ezt fogjuk a fenyőpolcra ragasztani. Maszkolószalagot, illetve stift ragasztót fogunk bevetni annak érdekében, hogy a papír a fenyőpolcon maradjon a vágás közben. Azért is javasoljuk a stift ragasztót, mert így nem fog átázni illetve még ha sok ideig is lenne rajta a papír a falapon, akkor sem lesz semmi probléma ezzel a megoldássa, szépen le fogjuk tudni szednil. Itt nem fog elmászni a lapról és nem fog felgyűrődni sem, úgyhogy mi mindenképp ezt javasoljuk. Ha végeztünk a vágással, akkor majd nyugodtan húzzátok le a mintát és távolítsátok el a papírt a falapról.

Amire még szükség lesz a munka során a vágás után az egy csiszoló, mivel mindenképp le kell csiszolni, leginkább az éleit kell legömbölyíteni, amire mi multi csiszológépet fogunk használni egy csiszolófejjel. Illetve tisztázni az egészet egy kis kézicsiszolóval fogjuk.

Ha ezek a lépések is megvannak akkor a végén fog majd kapni az összes kis maci egy-egy lézeres szöveget, ezt mindenki maga döntheti el, hogy hogy nevezi el a macikat. Végezetül pedig lenolajjal fogjuk átkenni az összes darabot.

Hogyan készül a macicsalád ajándék a gyakorlatban?

Vegyük magunk elé a fenyőpolcot és ragasszuk fel a teljes felületére a maszkolószalagot, majd ezután a maszkolószalag felületét kenjünk be ragasztóval és helyezzük fel a kívánt mintát.  Ha picit megszáradt és nem mozog már a mintánk a faanyagon, akkor készítsük elő a lombfűrészt. Ahogy említettük mi vékony, sokfogú pengét fogunk használni a vágáshoz. Ha ezt is behelyeztük, akkor kezdődhet a minta kivágása. Ne siessétek el ezt a lépést, hogy valóban szép végeredményt kapjatok majd és az elemek szépen tudjanak egymáshoz illeszkedni. A mi mintánkon négy darab macit láttok, egy anya, egy apa és két gyermek maci. Miután megtörtént a macik kivágása, nyugodtan távolítsátok el a papírt és a mintát a maszkolószalag segítségével.

Következő lépésként vegyük elő a csiszolónkat, amivel szépen csiszoljátok át ti is a maciknak az éleit, Ha ezzel is megvagytok, akkor az egész maci felületét érdemes kézi csiszolóval is átcsiszolni, hogy valóban egységes és szép sima felületet kapjunk.  Ha készen vagyunk a csiszolással, akkor egy fúró segítségével ti is fúrhattok szemeket a maciknak, ami még aranyosabbá fogja tenni majd ezt a kis díszt a lakásban.

Utolsó lépésként pedig fogjunk egy szivacsot, és kenjük át a macikat lenolajjal. Nem kell spórolni az olajjal, nyugodtan használjatok több mennyiséget, a fa biztosan be fogja szívni. Várjunk amíg megszáradnak a kis elemek, és igazából készen is vagyunk a macicsaláddal.

Ha ügyesek voltunk, akkor elvileg meg kéne tudni állnia ennek a kis macicsaládnak a lábán, de ha esetleg azt látjátok, hogy nem lettek teljesen pontosan elkészítve az elemek és szétesik a macicsaládunk, akkor egész egyszerűen hátul fogassátok össze az elemeket és nem lesz probléma. Ahogy látjátok mi elkészítettük a macik neveit is lézerrel, de ez mindenki számára opcionális, hogy szeretnétek-e rárakni neveket, és ha igen, akkor a családból kiknek a neveit szeretnétek felírni a macikra.

Reméljük ismét tudtunk segíteni nektek és tetszett ez a videónk is. Akár egy aranyos szülinapi vagy karácsonyi ajándékként is megállja a helyét ez a kis macicsalád. Ha kertkapu készítése is érdekelne benneteket, akkor látogassatok el a Youtube csatornánkra, illetve ha bármi szerszám hiányozna még a gyűjteményetekből, akkor nézzetek körbe a Profibarkacs.hu oldalunkon is ahol szinte minden szerszámot és tartozékot be tudtok szerezni.

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Nézzük melyek ezek a lépések, ami alapján otthon ti is könnyen el tudjátok készíteni a saját bortartótokat. Reméljük ti is inspirálódni fogtok és kedvet kaptok egy kis barkácsoláshoz.

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Üdvözlünk titeket a bortartós videó második részében. Reméljük az első is meghozta a kedveteket ahhoz, hogy tovább nézzétek a videót és lássátok a kiváló végeredményt, ami hasznos kiegészítője lehet a konyhának.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!