H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Bortartó Készítése - 2. rész

Dekoráció
Nehézség:
Idő: Teljes délután

Üdvözlünk titeket a bortartós videó második részében. Reméljük az első is meghozta a kedveteket ahhoz, hogy tovább nézzétek a videót és lássátok a kiváló végeredményt, ami hasznos kiegészítője lehet a konyhának.

Tartalomjegyzék
Hogyan tudjuk tökéletesen beállítani az üvegeket, hogy mindennek meg legyen a helye?

Hogyan tudjuk tökéletesen beállítani az üvegeket, hogy mindennek meg legyen a helye?

Először is fogjunk meg két üveget, ami a segítségünkre lesz megtalálni a tökéletes elhelyezéshez szükséges elrendezést. A második szinttől indulva megnézzük, hogy nagyjából mennyi az üvegnek az átlógása, ami a behelyezés után átlóg majd a felette lévő üveghez és ahhoz mérten beállítjuk kb. az alatta lévő üvegét is. Természetesen ez egy kicsit mozogni fog, így érdemes 1-1.5cm elhagyni, hogy jobban elférjenek majd a tartóban. Ha a második lapon már tudjuk, hogy hogy fog elhelyezkedni az üveg, egyszerűen jelöljük be a legfelső részen is az elhelyezést, két ujjnyi kihagyással (ismét csak a szabadabb mozgás végett).

Ezek ugye 30cm-s hosszú tartók, leszámítva az 1.8cm vastagságot, így tehát 11cm-nél és 22,3 cm-nél kell bejelölnünk a két helyet, ahova a borok fogjuk majd berakni. Ezeknek a tartólapnak, amikkel dolgozunk 12cm a szélessége, tehát 6cm-nél bejelölhetjük a furatot (így megkapjuk a tartólap középpontját), és ezt megismételjük az összes tartólapon.

Ha elfogadtok tőlünk egy tanácsot, érdemes lehet próbafuratokat készíteni, mielőtt élesben kezdünk neki a tartólapok fúrásának, csak hogy lássuk melyik, hogyan sikerül. A másik nagyon fontos dolog, amire nagyon figyeljetek oda, hogy vannak hagyományos üvegek, és vannak a modernebb üvegek (fémkupakosok, vagy parafa dugós üvegek), ezeknél a furat átmérő eltérő lehet.  A parafa dugósnak 35mm-es lyukfúró kell, a simának pedig elég a kisebb is, viszont abba a parafa dugós nem fog beleférni. Ilyen tartót inkább a parafa dugós borok fogják élvezni, nem pedig a simák. Ezért is lehet bölcs döntés próbafúrást végezni, kisebb nagyobb lyukakkal, és azonnal látni fogjuk, hogy melyik verzió az, ami a legjobban megtartja majd a borokat.

Miután ügyesen leellenőriztünk mindent, neki foghatunk a lyukak fúrásának. Minden fúrás után érdemes lehet csiszolóval átmenni a lapokon, hogy a kisebb fadarabokat elsimítsuk az összes felületen. Ezek után már egész nyugodtan felszerelhetjük az összes kifúrt lapot a tartóelemre. Fontos tudnotok, hogy az a pár csavar, amivel rögzítettük a lapokat, nem lesznek képesek elbírni a borosüvegeket a súlyuknál fogva, és még mozogni is tud és sajnálatos módon akár ki is szakadhat a helyéről.

Ezért következő lépésként előröl 45 fokos megtámasztást kap, hátulról viszont rendesen kap egy rögzített fogást a szerkezet, hogy ne legyenek kilengések. Első körben levágjuk a két bejelölt szakaszt és folytatjuk is a munkát. Kicsit finomra csiszoljuk, hiszen nem szeretnénk olyan munkadarabot kiadni a kezünkből, ami nem tökéletes. Ezek után pedig ragasztó, illetve szögbelövő segítségével rögzítjük a tartópanelt.

Az utolsó lépések pedig a végső finomcsiszolás, festés és már készen is vagyunk, hogy élvezhessük a saját bortartónkat. Ha még esetleg extra dolgokkal fel szeretnétek díszíteni a szerkezetet, ahogy mi is tettük, akkor minden tartó derékszögű találkozását díszpántokkal lehet dekorálni.

Reméljük elnyerte a tetszéseteket ez a videó is, és bízunk abban, hogy ismét hasznos tanácsokkal tudtunk Titeket ellátni. Csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy nézze meg a többi videónkat is, és készítsetek el több eszközt is, amit hasznotokra vállhat a jövőben.

Ha tetszett ez a barkácsolás, nézd meg, ahogy Zsolt pékárutartót készít!

 

 

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Nézzük melyek ezek a lépések, ami alapján otthon ti is könnyen el tudjátok készíteni a saját bortartótokat. Reméljük ti is inspirálódni fogtok és kedvet kaptok egy kis barkácsoláshoz.

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Azért készítettük ezt a videót, hogy azok a különleges képek, amik megérdemlik, hogy kitegyék őket, egy nagyon szép, saját kezűleg elkészített keretben tudjanak pompázni.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!