Elektromos falcsiszoló

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
11 190 Ft - 148 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
600 W - 1 300 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
1 500 rpm - 6 000 rpm
Csomagolás
Állítható fordulatszám
Korong átmérője  (mm)
-
180 mm - 225 mm
Minimális fordulatszám  (rpm)
-
600 rpm - 1 500 rpm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Elektromos falcsiszoló hatékonysága

Lehet, hogy javító glettelés után kell csiszolni, vagy újonnan vakolt falat, nagyon sokat számít a csiszolás minősége, a festés után megmaradnak az egyenetlenségek, ha nem jól dolgozunk. Az elektromos falcsiszolókkal olyan minőségben lehet a falcsiszolást elvégezni, ami kézi csiszolással szinte lehetetlen. Ráadásul az időigény is sokkal kevesebb gépi csiszoló használatával, és akár szakember használja, akár otthon az ezermester, az idő mindenkinek számít, fontos gyorsítani, amin csak lehet, természetesen a minőség romlása nélkül.

Gletteléshez is érdemes jól kézreálló, minőségi termékeket választani. Glettelő kanál, glettelő vas is fontos része lehet otthoni műhelyünknek, ha szeretjük magunk végezni a kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat.

Elektromos kézi falcsiszoló, falcsiszoló zsiráf előnyei

 • gyorsabb, egyszerűbb munkavégzés: elektromos falcsiszoló gép használatával a nagy felületek csiszolása sokkal kevesebb időbe telik, és kevésbé megterhelő, mint kézi csiszolásnál. Géppel végzett munkánál ráadásul a felületek simábbak, egyenletesebbek lesznek
 • nem szükséges létrákra, állványra állni: a falcsiszoló berendezések kitolható nyelével akár 3 méteres belmagasságig is könnyedén csiszolható a fal, mennyezet
 • nincs szálló, belélegzett por: az elektromos falcsiszolók a korongnál, a por keletkezésének helyén képesek elszívni a keletkezett port, akár porzsákosak, akár porszívóra csatlakoztatott módon
 • számos felületen alkalmazhatók: régi falfestékek, glettelő anyagok eltávolítása, új glettelés finomra csiszolására, nikecell síkba csiszolására, bármilyen falfelületet gyors és egyszerű csiszolására

Elektromos falcsiszolók technikai adatai

Falcsiszoló, teleszkópos falcsiszoló vásárlása előtt, jó, ha tisztában vagyunk vele, milyen eltérések lehetnek az egyes gépek között, milyen fontos paraméterekre figyeljünk oda, esetleg milyen egyéb kompetenciákra.

 • a gép teljesítménye: ezt Wattban adják meg a gyártók az egyes termékeknél
 • gép fordulatszáma: egy perc alatt milyen fordulatszámmal képes működni (átlagban kb. 1500-2000/perc)
 • mekkora a tárcsa átmérője: legtöbbször 180-230 mm között mozognak
 • rendelkezik -e saját por elszívó rendszerrel?
 • sebessége szabályozható -e?
 • mekkora súlyú a gép? (4-5 kg a leggyakrabban), mekkora a mérete? mennyire szétszedhető? Ezek a paraméterek szállíthatóság, tárolás szempontjából mérvadók.
 • hosszabbítható teleszkópos karral rendelkezik -e a gép, és ez hány cm-re húzható ki?
 • LED világításra képes -e? egyes gépek meg tudják világítani a célterületet, jobban látható a munkavégzés közben
 • milyen tartozékokkal rendelkezik a gép: pl. csiszolópapírokat adnak hozzá? Elszívó tömlő, hordozó táska, szűkítők porszívó csatlakoztatáshoz, vállpánt stb.
 • hány méter hálózati csatlakozókábele van?
 • létezik olyan típus, mely cserélhető csiszolótányérral van felszerelve, a felület adottságaihoz megfelelőt lehet ebben az esetben mindig használni
 • valamelyik típushoz a gyártó gyémánt csiszolófejet is ad beton, esztrich, csemperagasztó, gránit csiszolásához, acélkefét beton és tapétamaradványokhoz
 • csuklócsapágyak segíthetik a csiszolófej korlátlan mozgatását is

Ezeket a technikai adatokat, jellemzőket érdemes számba venni vásárlás előtt, hiszen a gépek tudása, teljesítménye, praktikuma között is van különbség. Van, akinek fontos, hogy saját por elszívó rendszere legyen a gépnek, míg másnak míg másoknak prioritás a különböző tartozékok, vagy éppen a teleszkóp mérete.

Elektromos falcsiszoló

Elektromos falcsiszoló használata és a csiszolópapír cseréje

A gipsz és glettelő anyagok nagyon hamar eltömítik a csiszolópapírt, ezért célszerű többször cserélni. Ha a gép fordulatszámszabályozóval rendelkezik és nagyon finoman kis erő-ráhatással dolgozik miközben elszívja a port, az nagyon előnyös. Ekkor képes a csiszolt por azelőtt távozni a csiszolópapírból, hogy beletömődne. Ha nem távozik belőle, hanem beletömörödik, a csiszolófej képes túlmelegedni, meghibásodni. Ez a nagyon finom por egyébként a porszívót is hamar megterheli, emiatt a porszívó gyakori ürítése is nagyon fontos.

Ha szeret rendezett környezetben dolgozni, műhelye tisztaságára is szeret figyelni, akkor ipari porszívóinkat is ajánljuk.

Tippek elektromos falcsiszolóhoz, teleszkópos falcsiszolóhoz

 • nem szabad túlcsiszolni a falat, mert az károsítja a fal szerkezetét, nyomokat, foltokat hagy maga után. Figyeljünk mindig az elvégzett munkára, az eredményre és inkább többször legyen kevesebb csiszolva, folyamatosan nyomon követve az állapotot.
 • a falcsiszolót mindig érdemes ferdén tartani, nehogy kicsússzon a kézből. Vásárlásnál emiatt is fontos figyelembe venni az adott gép súlyát, hiszen nem mindegy, mikor órákig, vagy egész nap csiszoló munka folyik, hogy 6 kg vagy 4 kg a gép súlya, amit tartani kell.
 • a falcsiszolók kiválóak a gyors és hatékony munkavégzéshez, de csavarok, kiugrások körül, ahová nem fér a gép, alkalmazzunk kézi csiszolást!

Elektromos falcsiszoló, falcsiszoló zsiráf a tükörsima felületekért a Profibarkácstól!

Scheppach, Einhell, Extol, Yato, Graphite vezetékes falcsiszoló gépek széles választékát kínáljuk Önnek, kiváló árakon. Már 50 e Ft alatt vásárolhat nálunk elektromos működésű falcsiszolót, mely jelentősen lerövidíti a munkavégzés idejét, hatékonnyá teszi a munkát. Rendelje meg az Önnek megfelelő típust, és a legközelebbi falcsiszolást már géppel tudja végezni, a végeredmény pedig önmagáért beszél majd.

Gyakran ismételt kérdések kézi falcsiszoló vásárlásával kapcsolatban

 

Professzionális felhasználásra keresek csiszoló zsiráfot. Melyiket vásároljam meg?

A Yato elektromos falcsiszoló zsiráfot ajánljuk, beépített porszívóval és LED lámpával, minden igényt kielégítő professzionális gép.

A legolcsóbb elektromos falcsiszolóhoz kell porszívót is csatlakoztatni?

A Yato 1220 W-os elektromos kézi falcsiszolója saját por elszívó rendszerrel rendelkezik.

Jó minőségű, hordtáskában kínált elektromos falcsiszoló zsiráfot keresek, Önök mit ajánlanak??

A Yato 710 W-os elektromos falcsiszoló zsiráfját 2 féle fejjel, hozzájuk csiszolópapírral, hordozótáskában egy szuper, kompakt ajánlat.