Benzinkanna

Mindig jól jön egy teli benzines kanna, főleg ha hosszú utazásra indulunk egyedül vagy családdal barátokkal, hiszen van úgy, hogy az ember nem figyel és elfelejt tankolni. Ilyenkor szerencsés, ha van a csomagtartóban egy teli benzines kanna az ilyen esetekre. De van úgy, hogy egy üres marmonkannával egy másik embernek segíthetünk, aki elfelejtett felkészülni az ilyen helyzetekre.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
290 Ft - 14 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
35 termék
35 termék

Mi a különbség a marmonkanna, benzines kanna és üzemanyag kanna között?

Ezeket a termékeket megtaláljuk még marmonkanna, vagy üzemanyag kanna megnevezéssel is. Nem igazán van különbség. A marmonkanna lényegében festett fém üzemenyagkannát jelent, így kevésbé sérülékeny.

Mit töltünk a benzinkannába?

A benzin egy olyan folyékony anyag amit a természetes és nyers  kőolajból desztillálás útján állítanak elő. Ez a vegyület nem egységes, ezért a paraffinos sorozatba sorolt szénhidrogének elegyeinek egyike. Színtelen, folyékony, nem szagtalan elegy szaga a petróleuméra emlékeztet. Vízben nem oldható, mivel kétfázisú heterogén rendszert alkot, ellenben borszeszben elég jól oldható, emelet elegyedik éterrel, kloroformmal és más különböző zsírokkal. Igen gyúlékony anyag, levegővel keveredve majd meggyújtva óriási robbanásra képes, ezért fokozottan ügyelni kell az anyag használat és tárolására is. Több féle kémiailag eltérő és fizikailag is csak hasonló vegyületet ismerünk, ilyenek a lakkbenzin, sebbenzin és a motorbenzin is.

 

Benzines kanna paraméterei

Fontos hogy betartsuk a kannák szigorúan kritériumait, hogy megfeleljen az előírásoknak. Ide tartozik, hogy a DIN-norma szerint 7274, vagy 16904-es számmal minősített kannába lehet csak üzemanyagot szállítani, és ennek kemény, szilárd, jól zárható eszközt kell választanunk.

Mindenképpen rögzíteni kell egy szalaggal az autóhoz, hogy baleset esetén ne okozhasson nagyobb bajt. A benzines kannák is elöregednek, és idővel kilyukadhatnak, éppen emiatt hogy előállításkor dátumot is fel kell tüntetni. Ezért van, hogy tíz évnél idősebb modellekbe már tilos benzint tölteni. Az acélból készült kannákra pedig a rozsdásodás miatt kell oda figyelni. Emelet az üzemanyag sem tartható el örökké éppen ezért fontos, hogy ne az évek óta megtöltőt, marmonkannát tartsuk az autóban, hiszen az öreg benzin veszít a minőségéből. Megelőző célból tilos a csomagteret tele pakolni üzemanyag kannával. Szabály, hogy 10 liter üzemanyagot, tehergépjármű esetén, 60 litert szállíthatunk.

 

Olcsó benzines kanna rendelés a Profibarkácsról

Mindent egybevetve fontos hogy jó minőségű az előírásoknak megfelelő benzines kannát vegyünk, így megelőzve az esetleges baleseteket vagy azok fokozását. Nálunk csakis ilyen jó minőségű szabványoknak megfelelő benzinkannákat találhat melyhez sok más autós felszerelést is beszerezhet kedvező áron, weboldalunkon a profibarkacs.hu-n.