Akkus kézi körfűrész

Az akkus kézi körfűrészek pont ugyanazt tudják, mint az elektromos változataik, de míg az utóbbiak elsősorban műhelymunkára ajánlottak, addig az akkus kézi körfűrészek előnyei elsősorban a terepen való munkavégzés során domborodnak ki. Görgess lejjebb, elmondjuk hogyan válassz akkus kézi körfűrészt, mire figyelj vásárláskor.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
17 890 Ft - 370 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Akkumulátor típusa
Akku és töltő a csomagban
Akkumulátor feszültsége  (V)
-
12 V - 20 V
Akkumulátor kapacitása  (Ah)
-
3 Ah - 8 Ah
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
350 rpm - 5 500 rpm
Tengelyátmérő
-
10 - 30
Lézerirányzék
Körfűrészlap átmérője  (mm)
-
85 mm - 190 mm
Vágási mélység 90°-nál  (mm)
-
26 mm - 70 mm
Vágási mélység 45°-nál  (mm)
-
17 mm - 50 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
27 termék
27 termék

Akkus kézi körfűrész

A körfűrész a faipari munkák elengedhetetlen eszköze. Az akkus kézi körfűrész segítségével nagyon nagy precizitással végezhetünk hosszanti- vagy keresztirányú vágásokat. A legtöbb modell szögvágásra is képes. Egy megfelelően kiválasztott és szakszerűen használt akkus kézi körfűrésznek nem jelent akadályt a keményfa, de nagyszerűen boldogulhatunk az eszközzel bútorlapok, vagy akár farostlemez esetében is.

Az akkus kézi körfűrészek pont ugyanazt tudják, mint az elektromos változataik, de míg az utóbbiak elsősorban műhelymunkára ajánlottak, addig az akkus kézi körfűrészek előnyei elsősorban a terepen való munkavégzés során domborodnak ki.

Milyen vágásokra képes az akkus kézi körfűrész?

Ahogy a fűrészek általában, az akkus kézi körfűrész – elsődleges rendeltetése szerint –  egyenes vágások végzésére alkalmas berendezés. A fa feldolgozása, megmunkálása során nélkülözhetetlen szerszám mind a professzionális, mind a hobbi felhasználás esetében. Lényegében a lapszabászati szakmunka, vagy a bútorkészítés szakszerű és precíz kivitelezése elképzelhetetlen ennek az eszköznek a használata nélkül. Ha hosszanti-, kereszt-, vagy ferdevágások pontos kivitelezéséről van szó, a kéziszerszámok között nincsen alternatívája. (Talán a szúrófűrész, de az egy lényegesen sokoldalúbb eszköz és az egyenes vágások terén nem veheti fel a versenyt az akkus kézi körfűrésszel.)

A kézi körfűrészt közel száz évvel ezelőtt kifejezetten fa vágására tervezték. Érdemes megjegyezni, hogy ez alatt az időszak alatt az eszköz óriási fejlődésen ment keresztül és egy lényegesen sokoldalúbb eszköz vált belőle. Az eszköz evolúciójának egy lényeges fejlődési lépése pont az akkus modellek megjelenése volt. A mai modellekkel, természetesen a megfelelő körfűrészlap használatával, bátran vághatunk műanyagot, fémet, szendvicspanelt, de akár betonlapokat is.

Akkus kézi körfűrész és a porelszívó csatlakozó

A legtöbb kézi akkus körfűrész rendelkezik porszívó, vagy porelszívó rendszer csatlakozási lehetőséggel, mely a munkavégzés komfortfokát lényegesen emeli. Egyrészt azért, mert kevesebbet kell takarítanunk a műhelyűnket a munkavégzés közben és annak lezárultával, másrészt pedig lényegesen egészségesebb munkakörnyezetet teremthetünk azzal, hogy radikálisan lecsökkentjük a szálló por belélegzését a faipari munka során.  (Ennek ellenére maszk viselése továbbra is ajánlott!)

Mi a különbség a merülő körfűrész és a kézi körfűrész között.

A leglényegesebb elhatárolási szempont, hogy az akkus kézi körfűrésszel, bármilyen vágást is alkalmazunk, mindig a munkadarab szélétől kezdjük el azt. Ezzel szemben a merülő körfűrész, felépítéséből adódóan, alkalmas arra, hogy a munkadarab belső felületén kezdjük a munkát. Mi teszi ezt lehetővé? A merülő körfűrészek dönthető, vagy leereszthető motorral rendelkeznek, így a fűrészlap képes arra, hogy „belemerüljön” a munkadarabba.  Ezzel szemben, a hagyományos kézi körfűrészek ingafedéllel rendelkeznek, amelyik automatikusan visszahajlik, amikor ráengedjük az eszközt a munkadarabra.

Tapasztalataink szerint a merülő körfűrész inkább a professzionális munkavégzés során kerül elő, elsősorban az asztalosok, de még inkább az ácsok eszköztárában. Természetesen a hobbi felhasználás során is nagy segítséget nyújthat, de ez már mindenképpen egy haladó szintet jelent.

Akkumulatoros-kezi-korfuresz

A merülő körfűrészek előnyei

 • A merülő körfűrész elsődleges rendeltetése a nagy precizitású hoszanti vágások kivitelezése.
 • Az eszköz speciális kialakításának köszönhetően a munkadarab belső felületén is végezhet vágást, tehát nem csak a széltől indíthatja el a munkafolyamatot, mintahogyan azt a hagyományos kézi körfűrésszel tehetné.

Néhány vágási típus, amit akkus kézi körfűrész segítségével végezhet:

 • Keresztvágás - Egymást áthasító vonalban, irányban végzett vágások a fán
 • Hosszirányú vágás - Ha például egy deszkát hosszában lécekre akarunk vágni
 • Finomvágás - A körfűrész mélységének szabályozhatósága lehetővé teszi, hogy úgy ejtsünk mély vágásokat a fán, hogy azt nem vágjuk át. Ez kiváló például polcok esetében.
 • Gérvágás - Negyvenöt fokot bezáró vonal vágása. Egy másik negyvenöt fokos vágással kombinálva egy 90 fokos sarok (pl. képkeret) készíthető. Két gérbe vágott léc összeillesztve tehát derékszögben áll.
 • Szögvágás (ferde vágás) – A sarkok összeillesztésénél szükséges művelet a ferde vágás. A ferde vágás remekül alkalmazható például egy doboz, vagy keret készítésénél, amikor nem szeretnénk, hogy a deszkák oldalfalainak az éle látható legyen, ugyanis egy 45 fokos gérvágással       az alkotó részek     egy tökéletes derékszögben találkoznak.
 • Merülővágás - Merülővágás akkor szükséges, ha a kezdő pozíció nem a munkadarab széle vagy eleje.

Mit vághat akkus kézi körfűrésszel?

Az akkus kézi körfűrészek – eltérően eredeti felhasználási területüktől –  a munkadarabok anyagának tekintetében nagyon sokoldalú eszközzé váltak, amellyel az alábbi anyagok vághatóak:

 • fa
 • furnér
 • MDF-lap
 • OSB lap
 • műanyag
 • alumínium (speciális körfűrészlappal)

A vágás mértéke a használt körfűrészlaptól függ. Nagyon lényeges, hogy a munka megkezdése előtt mindenképpen győződjön meg arról, hogy a munkaanyaghoz optimalizált fűrészlap van-e a körfűrészben. Ne feledje, nem mindegyik körfűrésszel vághat betont!

A legfontosabb munkavédelmi  szabályok és  előírások az akkus kézi körfűrész használata során:

 • Mindig távolítsa el a fűrészlapot, mielőtt beállítaná a körfűrészt
 • Viseljen szem- és fülvédőt, fültokot
 • SOHA ne vágjon egy deszkát vagy más anyagot a közepén, ha két támaszt használsz. Ez azt eredményezi, hogy a fűrészlap összenyomódik. Mindig engedje, hogy a fahulladék leessen.
 • Az akkus kézi körfűrész használatakor mindig megfelelő méretű ruhát hordjon: tartózkodjon a lógó, bő daraboktól
 • Mindig két kézzel kezelje a fűrészt
 • Nyugodtan, kapkodás nélkül húzza át a fűrészt a munkadarabon
 • Mindig tartsa tisztán a munkaterületet
 • Tilos deformálódott vagy repedt fűrészlapot használni
 • Csak a megfelelő méretű fűrészlapot szerelje be!

 

Kínálatunkban a Bosch, Einhell, Extol Industrial, Extol Premium, Graphite, Hecht, Scheppach, és a Yato akkus kézi körfűrészeit találhatja meg.

Mi az akkus kézi körfűrész elsődleges felhasználási felülete?

A használatával pontosan, gyorsan vághatunk hosszanti- vagy keresztirányban, egyes gépek ráadásul még szögvágásra is alkalmasak. Hobbi barkácsolók és professzionális szakemberek elengedhetetlen kelléke, fa megmunkálása esetén. Akár lapszabászatról, akár bútorkészítésről vagy egyéb faipari barkácsolásról van szó, egy megbízható akkus kézi körfűrésszel egyszerű használat mellett végezhet gyors és pontos munkát. Az akkus kézi körfűrészek előnyei elsősorban a terepen való munkavégzés során domborodnak ki.

Mi a merülő körfűrész előnye a hagyományos körfűrészekhez képest?

A merülő körfűrész, felépítéséből adódóan, alkalmas arra, hogy a munkadarab belső felületén kezdjük a munkát. Mi teszi ezt lehetővé? A merülő körfűrészek dönthető, vagy leereszthető motorral rendelkeznek, így a fűrészlap képes arra, hogy „belemerüljön” a munkadarabba.

Milyen anyagok vághatóak kőrfűrésszel?

Fa, furnér, MDF-lap, OSB lap, műanyag és alumínium (speciális körfűrészlappal).