H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Szennyvíz szivattyú

A szennyvíz szivattyúk különböznek a klasszikus szivattyúktól, hiszen esetükben a szivattyúzást igénylő folyadék lényegében szennyvíz, nem tiszta víz. Ezeknek a berendezéseknek lényegesen ellenállóbbaknak kell lenniük, gondolunk itt például a dugulásra, mint felmerülő lehetőségre. Általános helyzetben egy szabad átömlésű is megfelelhet, extrémebb esetben a darálós típusokban kell gondolkodni!

Hogyan válassz szivattyút >>


45termék 136
45termék 136

Darálós vagy vágókéses szennyvíz szivattyú

A darálós, darabolós vagy vágókéses szennyvíz szivattyúk lényegében felaprózzák a szennyvízben található darabos részeket, melyek dugulást okozhatnának. A beömlő nyíláson jut be a szennyvíz és ezután a darálókés el is intézi a dolgokat.

Amikor szennyvízzel kell bánni vagy erősen szennyezett vízzel, ezek tartalmaznak olyan darabos elemeket (nem szilárd) melyeket a szivattyú nem tudna felszívni, ezért alkották meg a darálós típusokat. Ezek a daraboló szerkezetüknek köszönhetően elbánnak a nagyobb szuszpendált szennyeződésekkel, mégpedig úgy, hogy felaprítják. A daraboló szerkezet mögött van egy szállító járókerék, ami továbbítja a daraboktól mentesített szennyvízbe a felaprított szennyvizet.

Ezek a szivattyú berendezések alkalmasak szennyvízaknák vagy emésztőgödrök időnkénti vagy folyamatos ürítésére. Ugyanúgy bevethetők, ha egy esőzéskor a pincét ellepi a víz, hiszen ilyenkor hamar vízteleníteni lehet a kívánt helyszínt. Ahol a hagyományos búvár szivattyúk nem tudják a szennyezett vizet továbbítani, ott is használhatók. Akár iszapot, de tiszta vizet is képesek szivattyúzni.

 

Öntözéshez ajánljuk minőségi, tartós kerti tömlőinket.

Átemelő szennyvíz szivattyú

Az átemelő szennyvízszivattyú kiválóan használható, amikor a szennyvizet alacsonyabb területekről magasabb helyekre kell átjuttatni. Változó domborzati viszonyok esetén, ha például hegyháton, dombon kell átjuttatni a szennyvizet, hogy a szennyvízgyűjtőbe juthasson.

A Profibarkácson átemelő szivattyúból is széles a választék, minden lehetőségre felkészültünk! Nagyobb szintkülönbségeknél mindenképpen ebben érdemes gondolkodni!

Szabad átömlésű szennyvíz szivattyú

A szabad átömlésű szennyvízszivattyúk széles körben felhasználhatók. Ezek az úgynevezett alapmodellek, melyeknél a szivattyú automatikusan továbbjuttatja a szennyvizet az oldalcsatornába. Nem sok ideig van a szennyvíz a szivattyú rendszerében, a járókerék által kialakított örvény gyorsan tovább viszi. Nagy segítséget jelentenek építkezéseknél felhalmozott vagy bármely helyen szükséges szennyvíz szivattyúzásához. Más folyékony anyagok kiemelésére, átszivattyúzására is használhatók.

Tipp: A kert rendbetételéhez szükség lehet egy megfelelő magasnyomású mosóra.

Darabolós vagy szabad ömlésű szivattyút vegyek?

A darabolós típusok mindig fokozottabb biztonságot képesek biztosítani, a dugulás elkerülése érdekében, hiszen, ha kell, megoldják a szükséges darabolást is. Mégis azt mondhatjuk, hogy elsősorban akkor érdemes darabolóst venni, ha a főcsatorna, amibe ömlik a szennyvíz, kisebb átmérőjű és nyomás alatt van. Átemelő szivattyút nagyobb szintkülönbségeknél ajánlott vásárolni, általános helyezetekhez pedig elegendő a szabad átömlésű fajta is.

 

Szennyvízszivattyúk a Profibarkácson a legnagyobb gyártóktól

Több, mint 30 féle kiváló minőségű szennyvízszivattyú közül rendelheti meg a legmegfelelőbb típust! Van Extol, Einhell, Hecht, Riwall, Flo, AGT, Eurokomax, Graphite, Yato, Sthor vagy Verto gyártmányú is, széles paraméterskálán elérhetőek, akár darabolós kivitelben is, ha nem kockáztatja meg a dugulást.

A legolcsóbb szivattyú 25 ezer forinttól indul, az Extol gyártósoráról veti be magát az éles helyzetekbe. 9000 l/ h folyadékszállítással, 6 méteres nyomómagassággal, 6 méteres merülési mélységgel. Megbízható, hatékony szennyvíz szivattyú általános célokra.

Kicsivel 50 ezer forint alatt már egy igazán nagypályás Graphite 900 W-os merülő szennyvízszivattyút is megvásárolhat, 17.000 l/h szállítási kapacitással, 8 méter merülési mélységgel, 9 méteres vízszállítási magassággal. Külön kiemelendő, hogy a berendezés rozsdamentes acél kivitel, hosszú vörösréz hálózati csatlakozókábellel és hord fogantyúval is felszerelt. Nagyszerű berendezés nagyobb kihívásokhoz is!

Mezőgazdasági vagy ipari alkalmazásra az AGT 20-SWT80HX berendezése már 78.000 l/ h, azaz 1300 l/perc vízszállítási kapacitással, 25 mm szemcseméretig megbirkózik a kihívásokkal. Hordozható fém kerettel, Honda motorral szerelt, nem fog csalódást okozni!

Szennyvíz szivattyú

Szennyvíz szivattyút a piszkos munkákhoz!

A szennyvízszivattyúkat nem kizárólag szennyíz szivattyúzására használhatja, jó szolgálatot tesznek elárasztott pincékből történő kiszivattyúzáskor, építési árkokból, tavakból, esővíz tartályokból vagy talajvízzel elárasztott alagsorból megoldandó víz szivattyúzáskor egyaránt.

Szennyvíz szivattyúját is rendelje a Profibarkácstól, ahol mindig kiváló termékeket kap a pénzéért!

A szennyvízszivattyúk kategóriában sem okozunk vásárlóinknak csalódást. Olcsóbb, közepes árfekvésű és drágább gépeket egyaránt megtalál a webáruházban, hiszen minden igény más és más.  A Profibarkácson tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy megbízható és az adott feladat ellátására alkalmas eszközökkel dolgozzunk, hiszen így nem vész kárba a mellé befektetett energia!

Kis átemelési magasságokhoz megfelelő egy szabad átömlésű berendezés, nagyobb magasságoknál vagy ha nagyon hosszú a nyomó vezeték vagy nyomott a csatornahálózat, meg kell fontolni egy vágókéses típus beszerzését!

Válassza ki a kívánt típust, tegye a kosárba és néhány napon belül már használatba is veheti, a kiszállítás rugalmas és gyors lesz!

 

Gyakori kérdések szennyvíz szivattyúkkal kapcsolatban

 

Mezőgazdasági munkához nagyteljesítményű szivattyúra van szükségünk 60-70 e l/óra szállítási kapacitással. Van ennek megfelelő ajánlatuk?

Igen, az AGT 20-SWT80HX berendezése 78 ezer l/ h szállítási kapacitással nem fogja cserben hagyni!

Ha kisebb átmérőjű a főcsatorna, amibe folyik a szennyvíz, milyen típusú szennyvízszivattyút ajánlanak?

Mindenképpen vágókéses (darabolós) típust.

A szennyvízszivattyút használhatom sáros víz kiszivattyúzására?

Igen, erre is tökéletesen alkalmasak, hiszen a nem tiszta víz az elsődleges bevetési terepük.

 

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz szivattyút? című cikkünket!

Szűrés
Ár
 (Ft)
17 989 Ft - 949 900 Ft
Márka
Teljesítmény
 (W)
250 W - 1 100 W
Motor típusa
Teljesítmény
 (W)
370 W - 1 300 W
Max. szállítási mennyiség/átfolyás
 (liter/perc)
125 liter/perc - 2 000 liter/perc
Max. nyomás
 (bar)
0 bar - 2 bar
Max. emelőmagasaság
 (m)
4 m - 28 m
Max. szívómélység
 (m)
5 m - 11 m
Motor
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!