Szennyvíz szivattyú

A szennyvíz szivattyúk különböznek a klasszikus szivattyúktól, hiszen esetükben a szivattyúzást igénylő folyadék lényegében szennyvíz, nem tiszta víz. Ezeknek a berendezéseknek lényegesen ellenállóbbaknak kell lenniük, gondolunk itt például a dugulásra, mint felmerülő lehetőségre. Általános helyzetben egy szabad átömlésű is megfelelhet, extrémebb esetben a darálós típusokban kell gondolkodni!

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
18 990 Ft - 935 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Maximális szállítási mennyiség  (liter/óra)
-
125 liter/óra - 2 000 liter/óra
Maximális emelőmagasság  (m)
-
5 m - 28 m
Maximális szívómélység
-
5 - 11
Teljesítmény  (W)
-
250 W - 1 300 W
Termék státusza
Szűrés és rendezés
35 termék
35 termék

Darálós vagy vágókéses szennyvíz szivattyú

A darálós, darabolós vagy vágókéses szennyvíz szivattyúk lényegében felaprózzák a szennyvízben található darabos részeket, melyek dugulást okozhatnának. A beömlő nyíláson jut be a szennyvíz és ezután a darálókés el is intézi a dolgokat.

Amikor szennyvízzel kell bánni vagy erősen szennyezett vízzel, ezek tartalmaznak olyan darabos elemeket (nem szilárd) melyeket a szivattyú nem tudna felszívni, ezért alkották meg a darálós típusokat. Ezek a daraboló szerkezetüknek köszönhetően elbánnak a nagyobb szuszpendált szennyeződésekkel, mégpedig úgy, hogy felaprítják. A daraboló szerkezet mögött van egy szállító járókerék, ami továbbítja a daraboktól mentesített szennyvízbe a felaprított szennyvizet.

Ezek a szivattyú berendezések alkalmasak szennyvízaknák vagy emésztőgödrök időnkénti vagy folyamatos ürítésére. Ugyanúgy bevethetők, ha egy esőzéskor a pincét ellepi a víz, hiszen ilyenkor hamar vízteleníteni lehet a kívánt helyszínt. Ahol a hagyományos búvár szivattyúk nem tudják a szennyezett vizet továbbítani, ott is használhatók. Akár iszapot, de tiszta vizet is képesek szivattyúzni.

 

Öntözéshez ajánljuk minőségi, tartós kerti tömlőinket.

Átemelő szennyvíz szivattyú

Az átemelő szennyvízszivattyú kiválóan használható, amikor a szennyvizet alacsonyabb területekről magasabb helyekre kell átjuttatni. Változó domborzati viszonyok esetén, ha például hegyháton, dombon kell átjuttatni a szennyvizet, hogy a szennyvízgyűjtőbe juthasson.

A Profibarkácson átemelő szivattyúból is széles a választék, minden lehetőségre felkészültünk! Nagyobb szintkülönbségeknél mindenképpen ebben érdemes gondolkodni!

Szabad átömlésű szennyvíz szivattyú

A szabad átömlésű szennyvízszivattyúk széles körben felhasználhatók. Ezek az úgynevezett alapmodellek, melyeknél a szivattyú automatikusan továbbjuttatja a szennyvizet az oldalcsatornába. Nem sok ideig van a szennyvíz a szivattyú rendszerében, a járókerék által kialakított örvény gyorsan tovább viszi. Nagy segítséget jelentenek építkezéseknél felhalmozott vagy bármely helyen szükséges szennyvíz szivattyúzásához. Más folyékony anyagok kiemelésére, átszivattyúzására is használhatók.

Tipp: A kert rendbetételéhez szükség lehet egy megfelelő magasnyomású mosóra.

Darabolós vagy szabad ömlésű szivattyút vegyek?

A darabolós típusok mindig fokozottabb biztonságot képesek biztosítani, a dugulás elkerülése érdekében, hiszen, ha kell, megoldják a szükséges darabolást is. Mégis azt mondhatjuk, hogy elsősorban akkor érdemes darabolóst venni, ha a főcsatorna, amibe ömlik a szennyvíz, kisebb átmérőjű és nyomás alatt van. Átemelő szivattyút nagyobb szintkülönbségeknél ajánlott vásárolni, általános helyezetekhez pedig elegendő a szabad átömlésű fajta is.

 

Szennyvízszivattyúk a Profibarkácson a legnagyobb gyártóktól

Több, mint 30 féle kiváló minőségű szennyvízszivattyú közül rendelheti meg a legmegfelelőbb típust! Van Extol, Einhell, Hecht, Riwall, Flo, AGT, Eurokomax, Graphite, Yato, Sthor vagy Verto gyártmányú is, széles paraméterskálán elérhetőek, akár darabolós kivitelben is, ha nem kockáztatja meg a dugulást.

A legolcsóbb szivattyú 25 ezer forinttól indul, az Extol gyártósoráról veti be magát az éles helyzetekbe. 9000 l/ h folyadékszállítással, 6 méteres nyomómagassággal, 6 méteres merülési mélységgel. Megbízható, hatékony szennyvíz szivattyú általános célokra.

Kicsivel 50 ezer forint alatt már egy igazán nagypályás Graphite 900 W-os merülő szennyvízszivattyút is megvásárolhat, 17.000 l/h szállítási kapacitással, 8 méter merülési mélységgel, 9 méteres vízszállítási magassággal. Külön kiemelendő, hogy a berendezés rozsdamentes acél kivitel, hosszú vörösréz hálózati csatlakozókábellel és hord fogantyúval is felszerelt. Nagyszerű berendezés nagyobb kihívásokhoz is!

Mezőgazdasági vagy ipari alkalmazásra az AGT 20-SWT80HX berendezése már 78.000 l/ h, azaz 1300 l/perc vízszállítási kapacitással, 25 mm szemcseméretig megbirkózik a kihívásokkal. Hordozható fém kerettel, Honda motorral szerelt, nem fog csalódást okozni!

Szennyvíz szivattyú

Szennyvíz szivattyút a piszkos munkákhoz!

A szennyvízszivattyúkat nem kizárólag szennyíz szivattyúzására használhatja, jó szolgálatot tesznek elárasztott pincékből történő kiszivattyúzáskor, építési árkokból, tavakból, esővíz tartályokból vagy talajvízzel elárasztott alagsorból megoldandó víz szivattyúzáskor egyaránt.

Szennyvíz szivattyúját is rendelje a Profibarkácstól, ahol mindig kiváló termékeket kap a pénzéért!

A szennyvízszivattyúk kategóriában sem okozunk vásárlóinknak csalódást. Olcsóbb, közepes árfekvésű és drágább gépeket egyaránt megtalál a webáruházban, hiszen minden igény más és más.  A Profibarkácson tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy megbízható és az adott feladat ellátására alkalmas eszközökkel dolgozzunk, hiszen így nem vész kárba a mellé befektetett energia!

Kis átemelési magasságokhoz megfelelő egy szabad átömlésű berendezés, nagyobb magasságoknál vagy ha nagyon hosszú a nyomó vezeték vagy nyomott a csatornahálózat, meg kell fontolni egy vágókéses típus beszerzését!

Válassza ki a kívánt típust, tegye a kosárba és néhány napon belül már használatba is veheti, a kiszállítás rugalmas és gyors lesz!

Milyen szennyvízszivattyút válasszak?

Mivel darabos szennyeződésről beszélünk, ezért speciális célszerszámra lesz szükségünk. Egy átlagos szivattyú hamar tönkre menne hasonló igénybevétel esetén.

Érdekesség: a szennvízszivattyú a merülőszivattyúhoz képest sokkal nagyobb darabokat is kivégez. Azonban, ha szállítómagasságban kell összemérni őket, természetesen a merülőszivattyú győzne.

 

A szennyvízszivattyúnak három típusa van:

  • szabad átömlésű
  • komplett átemelő
  • vágókéses, darálós verzió

 

Amennyiben szabad befolyással csatlakozik a csatornába a szennyvízelvezetésünk, szabad átömlésű szennyvízszivattyút érdemes használnunk.

Ez nem tartalmaz vágórészeket, ez a centrifugális erőnek köszönhetően távozik a rendszerből.

Fontos adat a maximális szemcseméret, amit a gyártók jellemzően minden esetben megadnak, ez 30-70-mm-ig terjedhet. A csőhálózat mérete meg kell, hogy egyezzen a szivattyúéval, vagy maximum egy mérettel lehet kisebb annál. Az eltömődés esélye viszont az egyforma méretű verzió esetén sokkal kisebb.

 

Nyomott rendszerű hálózat esetén azonban a vágókéses, vagyis darálós szennyvízszivattyúra van szükség. Ebben az esetben különös körültekintést igényel a helyi csatorna szolgáltató által előírt minimum nyomás figyelembevétele.

Tudni kell továbbá, hogy mekkora magasságba kell a vizet megemelnie a szivattyúnak, és a távolság is lényeges. Ennél a típusnál kell, hogy egy gumigolyós visszacsapó szelep elzáró csappal is rendelkezzen.

 

Fontos szempont a szennyvíz szivattyú kiválasztásban:

  • kisebb átemelési magasságokhoz elég egy szabad átömlésű verzió
  • házi használatra elegendő egy kisebb méretű és kapacitású
  • hosszabb vezetékek esetén darálós ajánlott
  • szállítási kapacitás, ami azt jelöli, hogy hány m³ szennyvizet szivattyúz ki az adott eszközünk egy óra leforgása alatt

 

Tipp: szálas, papírszennyeződést tartalmazó szennyvíz tisztítására az oldal kivezetésű szennyvízszivattyút ajánljuk, mert ezek a darálókésre rácsavarodnak, így akadályozva meg az eredményes használatot. Mivel napjainkban ezen higiéniai termékek használata általánossá vált, erre különösen érdemes odafigyelni.

 

Gyakori kérdések szennyvíz szivattyúkkal kapcsolatban

 

Mezőgazdasági munkához nagyteljesítményű szivattyúra van szükségünk 60-70 e l/óra szállítási kapacitással. Van ennek megfelelő ajánlatuk?

Igen, az AGT 20-SWT80HX berendezése 78 ezer l/ h szállítási kapacitással nem fogja cserben hagyni!

Ha kisebb átmérőjű a főcsatorna, amibe folyik a szennyvíz, milyen típusú szennyvízszivattyút ajánlanak?

Mindenképpen vágókéses (darabolós) típust.

A szennyvízszivattyút használhatom sáros víz kiszivattyúzására?

Igen, erre is tökéletesen alkalmasak, hiszen a nem tiszta víz az elsődleges bevetési terepük.