Kerek-, lapos-, kúposfogó

A különböző célra alkalmas fogók széles családjába tartoznak a kerek-, lapos-, kúposfogók. Számos típusa létezik a gyártók folyamatos innovációjának köszönhetően a fogóknak, mindegyik másban erős, másra alkalmas. Ha megfelelő fogókat tartunk a szerszámkészletben, és mindig az adott munkafolyamatnak legalkalmasabbat használjuk, jelentősen meg tudjuk könnyíteni a munkavégzést. Azért, hogy mindig a munkához legalkalmasabb fogót tudjuk kiválasztani, ismerni kell az erősségüket, alkalmazási lehetőségeiket. A fogók megléte a szerszámosládában legalább olyan alapvető szükség, mint a többféle csavarhúzó rendelkezésre állása.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 090 Ft - 6 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
66 termék
66 termék

Kerek-, lapos-, kúposfogók ékszerkészítéshez, finom munkákhoz

Már a fogók kinyitásakor és bezárásakor érzékelhető, hogy milyen minőségű a szerszám. A forgáspontnál az illesztés szorulásmentesen és holtjáték nélkül kell nyisson, zárjon. Az a jó, ha a fogó könnyedén szétnyílik, de nem tárul szét erőtlenül. Egy erős, tartós fogó forgáspont kivitelezése precíz gyártási folyamat eredménye. Érdemes jó minőségű, de nem túl nehéz kerek-, lapos-, kúposfogókat beszerezni, hiszen a munkavégzés kevésbé lesz fáradságos. Egy jól kialakított fogó szerszám megfelelő szélességgel, hosszúsággal, alakkal rendelkezik, és ideálisan illeszkedik a kézbe. Ha rugalmasak a fogantyúk, az védi az izmokat, inakat munka közben.

A legtöbb strapabíró kerek-, lapos-, kúposfogó ötvözött acélból készül, így számítani lehet a hosszútávú alkalmazásra, a töréstől sem kell tartani még nagy erőkifejtés esetén sem. A drágább termékeknél a gyártók még az ún. aktív pontokat külön megedzik. Ezek a vágó és megfogó felületek, melyek nagy terhelésnek vannak kitéve. A hatékony fogó jellemzői a precíz forgáspont és a nagy erőáttétel megvalósulása komfortos méret mellett.

Fogókból érdemes neves gyártók, jó minőségű szerszámait vásárolni, hiszen akár évtizedekig is hű segítőtársai lehetnek a munkában.

Laposfogók

A laposfogók vagy más néven lapos csőrű fogók esetén a fogónak a csőre lapos. Több fajtája létezik, vannak hosszabb, rövidebb csőrűek, recézettek, simák egyaránt. Egyes laposfogók a kombinált fogóhoz vagy csípőfogóhoz hasonlóan a vékonyabb drótokat is képesek elvágni. Létezik olyan változata is, melynél a hosszú laposfogó csőre belül lapos, de kívül kúp alakú, hengeres formájú. Ezek már hasonlítanak a kúposfogóra, és éppen meg lehet velük próbálni hurkot hajlítani is, de nem lesz a legszebb. A laposfogókat főleg összenyomásra, fogásra alkalmazzák.

Kúposfogók, kerekfogók

A laposfogótól különbözik abban, hogy mindkét csőrének teljes hosszában kúp alakú, kívül és belül is. Kerek hurkokat lehet hajlítani vele. A hurkok kívánt mérete is változtatható, attól függően, hogy a csőrök keskenyebbik vagy vastagabbik vége közé szorítjuk a drótot.

A kerek orrú fogó az ékszerkésztés egyik alap eszköze. Segítségével egy könnyedén készíthető például szerelőpálcákból, drótokból hurkok vagy láncszemek.

A hosszú csőrű és hajlított csőrű fogók főként szerelési munkákhoz alkalmasak. A fogók belső pofarészében harapó-vágóél van a daraboláshoz.

 

Rádiófogók a kerek-, lapos-, kúposfogók között

A félkerek csőrű, vágóéllel ellátott fogók a rádiófogók. Félgömbölyű, hosszú, hegyesen végződő pofái vannak. Főként megfogásokhoz és vágásokhoz használják a finommechanikában.

25 év garanciával rendelkező kerek-, lapos-, kúposfogók a Profibarkácstól

Webáruházunkban a professzionális termékeket forgalmazó Neo termékei is megtalálhatóak, hiszen elkötelezettek vagyunk a minőség iránt. A gyártó 25 év garanciát ad kéziszerszámaira és a folyamatos, magas minőséget képviselő termékei a világ szerszámgyártóinak élvonalába emelte a vállalatot.

A Neo termékein kívül az Extol, Yato, Vorel, Fortum, Top Tools kerek-, lapos-, kúposfogói is megtalálhatóak nálunk, több méretben, gyártónként eltérő markolattal, kivitelezéssel.

Neo laposfogók többféle méretben

A Profibarkács webáruházban a Neo laposfogók több méretben is megrendelhetőek. A kiváló minőségű, indukciósan edzett króm-vanádium acél pofák biztosítják az erős fogást. Az ergonomikus bimateriál markolat gondoskodik a kényelmi szempontokról, a szerszámok 130-160 mm hosszúságban készülnek.

Extol kerekcsőrű vagy kúposfogók

Az Extol gyártó kúposfogói rendkívül kemény, a korrózió ellen felületkezeléssel védett acélból készült szerszámok. A markolat TPR, aza termo műanyag gumi, ergonomikus kialakítású, csúszásgátlós. Több méretben, de elérhető árakon kínáljuk Önnek!

kúpos fogó ékszerkészítéshez

Yato rádiófogók a Profibarkácson

A Yato rádiófogók megbízható minőségben acélötvözetből készülnek, ergonomikus, csúszásmentes markolattal, rugós kivitelben, polírozott fejjel készülnek. Ezek félkerek csőrű, vágóéllel rendelkező szerszámok. 115,150,160,200 mm-es hosszúságban készülnek.

Kerek-, lapos-, kúposfogók a Profibarkács webáruházból házhozszállítással, gyorsan és utánajárás nélkül!

A Profibarkács webáruházban ezeket a speciális fogókat is beszerezheti anélkül, hogy személyesen el kellene mennie megvásárolni, adja le a rendelését és mi házhoz szállítjuk. Csak a legjobb gyártók termékeit kínáljuk, hogy vásárlóink mindig elégedettek legyenek, és bizalommal válasszanak újra bennünket. Ezek a speciális fogók nagy segítséget jelentenek munkavégzésnél, gyorsabbá, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a munkafolyamatot. Nézze át szerszámosládáját, és ha bármilyen hasznos szerszám, akár egy kombinált fogó hiányzik, tegye azt is a kosárba, együtt kivisszük!

Kerekfogó? Laposfogó? Kúposfogó? Segítünk!

 

A rádiófogók olyanok, mint a kúposfogók?

Nem, a kúposfogók mindkét csőre teljes hosszában kúp alakú, kívül-belül, hengeresen. A rádiófogók félkerek csőrű, vágóéllel rendelkező fogók.

Rugós kúposfogójuk van, 120-140 cm-es?

Igen, például az Extol Prémium 125 mm-es mini kerekcsőrű fogója rugós mechanikájú.

Melyik laposfogót ajánlják napi használatra?

A Neo hosszúcsőrű fogóját, 160 mm-es, szigetelt, króm-vanádium. Kiváló szerszám.