Növényültető asztal

Ha a kertészkedés a hobbid, de szeretnéd könnyedebb módon folytatni, praktikus lehet számodra egy növényültető asztal, amin sokkal kényelmesebben elvégezheted az ültetést, palántázást, esetleg a növény további gondozását (metszés, tápoldatozás, stb.).

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
26 190 Ft - 52 390 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
2 termék
2 termék

Növényültető asztal

Sokszor nehezünkre esik sokáig térdepelni, vagy guggolni, növényültető asztal, palántázó asztal segítségével azonban állva, esetleg az asztal mellett ülve tudjuk ugyanazt a munkát elvégezni. Amennyiben egy ültetőszőnyeg is a rendelkezésedre áll, megspórolod az ültetés utáni munkálatokat.

A folyamatokban különféle konyhakerti kéziszerszámok is segítségedre lehetnek. Ide kattintva hasznos információkat olvashatsz a kerti szerszámokról:

 

Mire lehet még szükségünk a növényültetéshez a növényültető asztalnál?

Az asztal alsó polcára bekészíthetjük a használni kívánt virágföldet, cserepeket, alátéteket, kis kerti kéziszerszámokat, kesztyűt, vetőmagokat, növényeket. Praktikussága vitathatatlan a növényültető asztalnak, nézzük meg, mire lehet még szükségünk, hogy kihasználjuk ezt a remek kerti bútort!

 

Milyen kerti kéziszerszámokra lehet szükségem?

Ahhoz, hogy gyorsabb és látványosabb kerti munkát végezzünk, kisméretű szerszámok állnak rendelkezésünkre. Szükségünk lehet egy kesztyűre mindenekelőtt, de van olyan, aki nem tud ilyesmiben dolgozni és kézzel végzi ezeket a munkafolyamatokat. Ha te nem közéjük tartozol, ilyen eszközökre szükséged lehet.

Az ültetőkanál segítségével könnyedén kivehetjük az átültetni kívánt növényt, vagy palántázáskor az ültető lehet hasznos társunk, amivel lyukat szúrunk a magoknak, vagy kiültetésnél a földbe nyomjuk, ahová végül a palánta kerül.

A kultivátor talajlazító szerepet tölt be, és szükségünk lehet egy mini ásóra is, illetve egy gereblyére az elegyengetés miatt. 

Hogyan óvjuk a növényeket a hőségtől?

Az évről évre forrósodó nyarak megfelelő öntözés mellett is megviselik a növényeinket. Az erősödő UV sugárzás fokozott növényvédelmet kíván.

Amennyiben a kertünkben mulcsot terítünk el, a napsugárzástól és kiszáradástól is védi a talajmenti növényeket, de ha hagyjuk a gyepet tovább nőni, vagy nem füvesített részen a gyomot, ez szintén több nedvességet tart vissza.

A locsolást hajnalban és az esti órákban végezzük, lehetőleg esőztető öntözéssel. Ha lehetőségünk adódik, csepegtető rendszerrel segíthetjük a fokozatos vízellátást közvetlenül a növények tövébe juttatva azt. Ez napközben sem árt nekik, sőt, kifejezetten jót tesz.

Amivel a legtöbbet tehetjük a tűző nap sugarai ellen, az az árnyékoló háló használata. A raschel háló a növény fölé kifeszítve épp elég árnyékolást biztosít a forró napokon. Fontos odafigyelni, hogy megfelelően szellőzzenek a növényeink.

Természetes árnyékot biztosítanak a fák és bokrok, igyekezzünk hát minél többet telepíteni a kertünkbe. 

Milyen háziszerek lehetnek segítségünkre a permetezésben:

Ha nem szeretnénk vegyszereket használni a kertünkben, különböző talajbarát készítményt keverhetünk magunk is össze.

  • növényi olaj spray; egy csésze növényi olajat keverjünk össze egy evőkanál kenő - káliszappannal. Egy liter vízhez egy teáskanálnyi keverékre van szükségünk, ezt közvetlenül a növény sérült részeire permetezhetjük.
  • szappanos permetszer; másfél teáskanálnyi káliszappant keverünk egy liter vízbe, ezt szintén a fertőzött felületekre fújjuk.
  • chili és bors spray; egy evőkanál chiliport elkeverünk egy liter vízben + néhány csepp folyékony szappan, ezt friss, darált chiliből is elkészítheted, ebben az esetben azonban készítsd be zsepit, és viselj kesztyűt, a chili darálva nagyon erős!
  • paradicsomlé; két csésze paradicsomlé egy liter vízben szintén hatásos lehet a kártevők elleni védekezésben.

 

Csíráztató tálca

Praktikussága abban rejlik, hogy kevesebb helyigényű, mint cserepes társai.

Palántázás kisokos:

A különböző növények magjait az ültetési útmutatónak megfelelően tudjuk csíráztató tálcában hajtatni. Amikor a növény eléri a kívánt magasságot - ez jellemzően 20cm magasság körül (kétleveles állapotú) történik meg-, készen áll a szabadföldi növekedésre.

 

Tipp:

Szerves trágya vagy komposzt hozzáadásával segíthetünk megfelelő állagúvá varázsolni a kerti talajt, vagy földet. Használd komposztálóink egyikét!

Tudtad?

Ha több zöldterület van a kertedben, mint beton, kevésbé lesz a nyári meleg megterhelő, ugyanis a betonnal fedett területek sokkal inkább megtartják a hőséget, ezáltal kellemetlenebb a kint tartózkodás az ilyen helyeken.

Termékkínálatunkban a NATURE és a GARDENA márkákat találhatod meg.

További kérdés esetén keressen fel minket bizalommal. A Profibarkács csapata minden egyéb felmerülő kérdésedre szívesen válaszol!

 

Növényültető asztal, palántázó asztal hazsnálatakor felmerülő kérdések

 

Mire használhatom az ültetőasztalt?

Az ültetőasztal praktikussága abban rejlik, hogy kényelmesen állva tudunk rajta átültetni, hajtatni, növénygondozást végezni. A szükséges szerszámok és eszközök egy helyen tarthatók a segítségével.

Mi az ültetőszőnyeg funkciója?

Amennyiben ezen végzed a növénygondozást, hatékonyabban, gyorsabban tudsz rendet tartani a munkafelületen.

Bármikor átültethetem a növényeimet?

Átültetésre a tavaszi időszakot ajánljuk, mivel a növények vegetációs időszaka ekkor ér véget.