Precíziós-, műszerész fogó

A műszerész fogók, precíziós fogók speciális célszerszámok, nélkülözhetetlen darabok a legfinomabb, legaprólékosabb szerelőmunkához például az elektronikában vagy a finommechanikában. Az aprólékos munkáknál még jobban felértékelődik a jelentősége, hogy megfelelő és jó minőségű célszerszámokat használjon a szerelésnél, hiszen fontos a stabil megragadás, tartás, hajlítás, pontos vágás, húzás stb. A precíziós fogók között is óriási a választék, minden munkához megtalálja az optimális fogót.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 090 Ft - 5 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
19 termék
19 termék

Precíziós, műszerész fogók fontossága

Ahogy a nevük is mutatja, ezek a speciális fogók főleg aprólékos szerelésnél, javításnál használatosak, modellező vagy kreatív hobby tevékenységeknél, de elektronikai szerelésnél is alapvető fontosságúak. Jól jönnek, amikor nagy pontosságú feladatot pl. vágást, fogást kell precízen kivitelezni kis felületeken, vagy nehezen hozzáférhető helyeken, esetleg sérülékeny alapanyagokkal.

Aki aprólékos munkát végez, és precíziós fogókkal bánik, érdemes megnéznie csipesz ajánlatainkat is, a nehezen hozzáférhető, miniatűr részekhez, résekhez, mélyen fekvő alkatrészekhez jól jöhetnek, ajánlott ezeket is kéznél tartani.

Egy jó szerszámtartó öv erre kiválóan alkalmas.

A csípőfogó műszerész fogók között

A csípőfogó esetén többféle mérettel és kialakítással találkozhatunk. A csípőfogó, mint ahogyan a neve is mutatja, alkalmas kisebb darabokat, alkatrészeket felvenni, felcsípni. Eltérő a markolat kialakítása is, és alaposan elkülönül a hagyományos és profi alkalmazásra szánt típusok kivitelezése. Az általános felhasználásra használt csípőfogó feje kerekebb alakú, ezzel szemben a profi csípőfogó feje lapos kialakítású. A lapos fej akkor is igen hasznos, ha nehezen hozzáférhető helyen kell dolgozni.

Műszerész oldalcsípő fogó

A precíziós vagy műszerész oldalcsípő fogókat sokféle területen használják, például:

  • villanyszerelés
  • ékszerkészítés
  • elektronikai szerelés, javítás
  • hobbi elektronika területén
  • kisebb javítások elvégzéséhez

Segítségükkel könnyedén átvághatóak rugalmas és kemény kábelek, lágyacél, rézhuzal, és a gyártók feltüntetik az egyes anyagok esetén a maximális vágási kapacitást. Webáruházunkban 100/110/125/130/140/150 mm-es oldalcsípő fogókat kínálunk, melyek vagy indukciósan edzett élűek, vagy edzett szénacél anyagúak, egyes darabok pedig króm vanádiumból készültek. A műszerész oldalcsípő fogókon kényelmes, csúszásmentes markolat van, amivel stabil, erős fogást biztosít a kéziszerszám.

A kombinált fogó 

A kombinált fogó egy olyan fogó szerszám, mely több szerszám tulajdonságát magában foglalja.  Vékony elektromos vezetékek megfogásához, elvágásához is  használják. Ahhoz, hogy vágni lehessen vele, a fej belső oldalát egy csípőfogóhoz hasonló éllel látták el, viszont a fej többi részét úgy alkották meg,  mintha egy laposfogó vagy francia kulcs lenne, hogy csavarfejeket is lehessen vele fogni és rögzíteni.  A kombinált fogó végül is egy multifunkcionális eszköz, amely több kéziszerszámot is képes helyettesíteni. A kombinált fogó alkalmas drótvágásra, fogásra és rögzítésre.

Precíziós, műszerész kombinált fogó

120-140 mm közötti precíziós, műszerész kombinált fogókat kínálunk, edzett acélból, ergonomikus markolattal. Többé nem okoz gondot, ha nincs sok féle fogója, a kombinált fogó univerzálisan használható. Ezek a precíziós munkákhoz alkalmas kombinált fogók kisebbek, mint a hagyományos kombinált fogók.

Hosszúcsőrű és rövidcsőrű fogók a  műszerész fogók között

A hosszúcsőrű, rövidcsőrű, kerekcsőrű fogók jó szolgálatot tesznek, amikor nehezen hozzáférhető helyeke kell megfogni, megragadni apró darabokat pl. finommechanikában.  Webáruházunkban mindegyik termék edzett acélból, szénacélból készül, csúszásmentes markolattal, 110/125/130/140/150 mm hosszúságban. A fogazott pofák segítenek erősen tartani az apró dolgokat.

Precíziós fogó

Műszerész fogó készlet a Profibarkácson

A precíziós fogók kategóriában az egyik legjobb ajánlatunk a Topex 5 db-os precíziós fogókészlete, melyben mindegyik műszerész fogó megtalálható, amelyekre leggyakrabban szükség van. Mindegyik edzett acélból készült, sőt a vágófelületeken indukciós edzés is van, ennek az előnye, hogy legalább 30 százalékkal élesebbek, és akár kétszer tovább tart az élettartamuk, mint a hagyományos vágófelületeknek. Az ergonomikus, csúszásmentes markolat tökéletesen illeszkedik a kézhez, stabil fogást, kellően erős szorítást biztosítanak. A szett tartalma: kombináltfogó 115 mm, oldalcsípőfogó 115 mm, homlokcsípőfogó 115 mm, hosszú egyenes fogó 130 mm, hosszú hajlított fogó 130 mm.

Műszerész fogók, oldalcsípő fogók a legnagyobb gyártóktól

Neo, Topex, Fortum, Handy, Extol, Top Tools hosszúcsőrű fogók, oldalcsípő fogók, fogókészlet, precíziós kerekcsőrű fogók, kombinált, homlokcsípő fogók, rövidcsőrű fogók széles választékban megtalálhatóak webáruházunkban. Akár kreatív hobbija van, akár elektromechanikai szereléseket végez, dísztárgyakat, ékszereket készít, telefonokat, laptopokat, tableteket szerel, újít fel, bármilyen aprólékos szerelést végez, precíziós fogókra szüksége lesz. Webáruházunkban nem csak a műszerész fogókat szerezheti be, de minden egyebet is, melyre a háztartásában, műhelyében, szakmájában szüksége lehet. Ne elégedjen meg bármilyen minőséggel, válassza a legnagyobb gyártók termékeit, melyekre hosszú évekig számíthat a munkában.

A precíziós, műszerész fogók nem helyettesíthetők mással, a gondos munkához jó szerszámok kellenek. A fogók kiválasztásánál vegye figyelembe az elvégzendő feladatokat, és ehhez válassza ki a megfelelő típust! Tudta, hogy a Neo gyártó 25 év jótállást ad termékeire? Nem véletlen, hogy van, aki csak Neo-val szereli fel műhelyét, szerszámosládáját. A termékei a professzionális felhasználóknak sem okoznak csalódást.

Még a legprecízebb, legmunkamániásabb műszerészeknek is szükségük van egy is kikapcsolódásra. Van akinek a kertészkedés, van akinek egy kis horgászás jelenti a pihenést. Bármelyik hobbit is választja passzírozó eszközeink hasznosak lehetnek!

 

Milyen műszerész, oldalcsípő, vagy kombinált fogót válasszak?

 

Kisebb kombinált fogót keresek hobbi elektronikai szereléshez. Melyik típust rendeljem meg?

A Topex 140 mm-es precíziós kombinált fogója árban verhetetlen, a márka célcsoportja az ezermesterek.

A Topex fogókészlete olcsóbb, mintha egyesével venném meg a különböző fogókat?

Igen, a szett 5 db fogót tartalmaz, és legalább 20%-kal olcsóbbra jön ki így, mintha mindegyiket külön vásárolná meg.

Oldalcsípő fogóval vágható rézhuzal?

Igen, alkalmas rézhuzal vágásra.