Akkus láncélező

Nem elhanyagolható előnye a láncélező használatának, hogy rendszeres használat mellet jelentős költséget tud megspórolni, a bekerülési költségünk nagyon hamar megtérül, ugyanis eszközeinek élettartamát jelentősen megnöveli, más szavakkal, nem kell új láncra beruháznia, ha a régi már nem elég hatékony.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Akku és töltő a csomagban
Termék státusza
Szűrés és rendezés
1 termék
1 termék

Akkus láncélező

A láncfűrészek a kertes házak világának  leghasznosabb eszközei közzé tartoznak. Kiemelten igaz ez, ha esetleg fával fűt és gyakran kell nagyobb rönköket darabolnia, vagy  kertjében nagyobb számban találhatók fás szárú növények. De még egyes faipari munkák során is nagy hasznot tud hajtani ez az eszköz. Mint a legtöbb eszközünknél, a láncfűrésznél is kiemelt figyelmet kell fordítani a karbantartási munkálatokra, legyen az eszközünk akkumulátoros, vagy benzines. A láncfűrész esetében az egyik leglényegesebb karbantartási feladatunk a készülék láncának rendszeres élezése. A kínálatunkban szereplő Einhell GE-CS 18 Li - Solo akkumulátoros láncélező ebben nyújt önnek nélkülözhetetlen segítséget. Érdemes kiemelni, hogy a láncélező a kereskedelmi forgalomban kapható összes lánctípus élezésére tökéletesen alkalmas. Használatának elsajátítása nem bonyolult, nem igényel különösebb szakmai előképzettséget.

akkus láncélező

Milyen előnyei vannak az akkus láncélezőnek?

Nem elhanyagolható előnye a láncélező használatának, hogy rendszeres használat mellet jelentős költséget tud megspórolni, a bekerülési költségünk nagyon hamar megtérül, ugyanis eszközeinek élettartamát jelentősen megnöveli, más szavakkal, nem kell új láncra beruháznia, ha a régi már nem elég hatékony. Einhell GE-CS 18 Li - Solo  láncélező külön előnye, hogy akkumulátoros kivitelben készült. Ennek megfelelően nem csak a műhelyünkben tudjuk használni, hanem bárhova elvihető ahová a munkánk szólít. Nagyon praktikus tud lenni ez a kivitelezési forma nagy volumenű, terepen végzett munkák esetében, ugyanis a gyümölcsösből, vagy egy kitermelés alatt álló erdőből nem kell az eszközünket a műhelybe visszaszállítani, ha a lánc élezése szükségessé vált, mert ezt a karbantartási munkálatot a helyszínen is el tudja végezni.

Láncfűrész használatakor mindig használjon speciális, vágásbiztos kesztyűt.

Akkus láncélező használata

A használata nagyon egyszerű, könnyen elsajátítható. Oda kell figyelni, hogy amennyiben módunk van rá, használat közben rögzítsük a láncélezőt az aljzaton található furatok segítségével, ugyanis rögzítetlen állapotban instabillá válhat az eszköz ami fokozott odafigyelést igényel a használat során.

Az Einhell GE-CS 18 Li - Solo  láncélező működési elve nagyon egyszerű. A gép dőlési pozíciója eredetileg  tökéletesen van kialakítva, fixen, nem lehetet elállítani, tehát a lehajtható rész oldal irányban nem dönthető. A lánc pozícionálása tökéletesen megoldható. Egy állító tányér segítségével a köszörülési szög precízen beállítható. Érdemes a készüléket oly módon használni, hogy először csak minden második szemet élezzük, tehát az azonos irányba néző szemeket, mert ez által a munkavégzés jelentősen felgyorsul ugyanis ebben az esetben az élező felületet elegendő egy szemhez pozícionálni és ezt követően a szem köszörülése után egyazon a pozícióban tudnak végig menni a lánc ugyanazon irányba néző szemein. Ezt követően ajánljuk köszörülni az ellentétesen pozícionált szemeket. Az eszköz rendelkezik fixálható mélységütközővel (mélységhatárólóval) ami abban segít, hogy különböző szemnagyságú láncoknál is tökéletesen használható, továbbá abban, hogy ne legyen túl nagy az élezési mélység, és így ne legyen túl nagy az anyagveszteség sem.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy az Einhell GE-CS 18 Li - Solo  láncélező használata közben néhány munkavédelmi felszerelés feltétlenül ajánlott. Ilyen a fülvédő, valamint a védőszemüveg vagy az arcvédő. Pormaszk használata is kifejezetten hasznos lehet, amely felfogja a köszörülés közben keletkező port.

Az eszköz karbantartást nem igényel, mindössze a köszörűkorong elkopása esetén kell gondoskodnunk annak pótlásáról.

Mikor kell láncot éleznünk?

A kérdésre nagyon nehéz egyértelmű választ adni, mert az nagyban függ a használat gyakoriságától, a láncfűrészt érő terheléstől, hogy milyen típusú faanyagokkal dolgozunk, de akár még a munkastílusunktól is. Összeszedtünk azonban néhány jelet, amik arra utalhatnak, hogy a lánc élezésre szorul. Mindenképpen ilyen, ha a munka során azt észleljük, hogy a korábban megszokottnál nagyobb erőt kell kifejtenie ahhoz, hogy a láncfűrész belemenjen a fába, tehát csökkenő hatékonyságot tapasztalunk. Az élezés szükségességére utalhat, ha a használat közben megugrik a lánc. Egyértelmű jelzés az is, ha munka közben fűrészpor keletkezik fadarabkák helyett, vagy ha a vágás egyértelműen csak egy irányba megy. Végezetül pedig, ha a helyesen beállított láncfeszesség, olajmennyiség ellenére füst keletkezik vágás közben.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon könnyen kezelhető és karbantartást nem igénylő eszközről van szó.

Kínálatunkban  az Einhell láncélező készülékét találhatja meg.

Gyakori kérdések az akkus láncélező használatával kapcsolatban

 

Mik Einhell GE-CS 18 Li - Solo láncélező legfőbb előnyei?

A használata nagyon egyszerű, könnyen elsajátítható. Néhány egyszerű szabály betartása mellett tökéletes eredményt kapunk. Külön ki kell emelni, hogy az akkumulátoros kivitel miatt nem csak a műhelyünkben, hanem terepen is tudunk dolgozni vele.

Az Einhell GE-CS 18 Li - Solo láncélező igényel-e karbantartást?

Az eszköz karbantartást nem igényel, mindössze a köszörűkorong elkopása esetén kell gondoskodnunk annak pótlásáról.

Az Einhell GE-CS 18 Li - Solo láncélező eszköz használata során mik a legfontosabb munkavédelmi előírások?

Az eszköz használata közben néhány munkavédelmi felszerelés feltétlenül ajánlott. Ilyen a fülvédő, valamint a védőszemüveg vagy az arcvédő. Pormaszk használata is kifejezetten hasznos lehet, amely felfogja a köszörülés közben keletkező port.