Élezőgép tartozék

Az élezőgép tartozékok ugyanolyan fontosak az élező gépben rejlő lehetőségek kiaknázásához, mint maga a berendezés. A barkácsolóknak és a profi szakembereknek egyaránt szüksége van arra, hogy a szerszámaik megfelelően karbantartottak, élesek legyenek, hiszen csak így lehet minőségi munkát végezni. Webáruházunk élezőgép tartozék kínálatában a csiszolópasztától elkezdve a szögbeállítón keresztül a csiszolókorong egyengetőkig, munkadarabtartókig minden megtalálható, ami, szükséges lehet az élezéshez.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
4 490 Ft - 23 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
11 termék
11 termék

Élezőgépek és tartozékok az éles szerszámok szolgálatában

Ami használatban van, törvényszerűen kopik, használódik. A kések, fejszék, különböző pengék, ollók, éllel rendelkező szerszámok, kiegészítők megkopott, csorbult éleit mindig helyre kell hozni, hiszen munkaeszközök, tökéletes állapotban kell lenniük. A különböző késélezők nem rosszak, de ha nem helyesen használják, gyorsan koptatják a penge leggyakrabban használt részét. A kések pengéje homorúbbá válik, mivel ezek a készülékek hosszában koptatják az élt, nem keresztben.

Az egyik legoptimálisabb választás egy megfelelő élezőgép (csiszológép) és hozzá az élezéshez szükséges tartozékok (célszerszámok). Ezeknél van lehetőség a megfelelő szögbe állítani és azt végig megtartva élezni, a különböző tartozékokat a gyártók kimondottan arra tervezték, hogy a különböző vágószerszámokat, melyek időközönként élezésre szorulnak, tökéletesen éles állapotúra lehessen visszaállítani. Ezért vannak különböző befogók például a késekhez vagy fejszékhez, vagy egyenes élekhez.

Ezekkel a praktikus eszközökkel bármikor utóélezés végezhető a vágószerszámon, így az élesen vethető be minden alkalommal a munkára. A megfelelő csiszolás, élezés odafigyelést és tapasztalatot követel, mert a hibás élezés tönkre teheti a drága szerszámokat. A különböző befogóknak, vezetőperselyeknek köszönhetően a csiszológépekkel professzionális csiszolási eredmény érhető el még akkor is, ha valaki nem jártas az élezés mesterségében.

Tipp: Műhelye tisztán tartásához elengedhetetlen egy minőségi magasnyomású mosó. Nézzen szét kínálatunkban!

Élezőgép tartozékok a Profibarkácson

 • köszörű- és csiszolókorong egyengető
 • persely egyenes élek élezéséhez
 • persely kések élezéséhez
 • persely hosszú kések élezéséhez
 • persely fejszék élezéséhez
 • munkadarabtartó
 • csiszolópaszta
 • szögbeállító

Élezőgép tartozékok a Scheppach csiszológépekhez

Webáruházunkban a nagy múltú Scheppach gyártótól többféle csiszológép is elérhető, melyek kiválóan alkalmasak otthoni vagy profi felhasználásra is, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szerszámai megfelelően élesek, hatékonyak legyenek. A standard és külön vásárolhatói élezőgép tartozékokkal (vezetőperselyekkel) kiváló csiszolási eredményt érhetnek el még a kezdő felhasználók is.

A gépek alapja egy erős, minőségi lakkozással bevont felépítmény és a hosszú élettartamú indukciós motor, mely védett a vízfröccsenéssel szemben. Speciális alumínium-oxid csiszolókorong biztosítja az élezést, beleértve a keményfém anyagúakat is. A finom csiszolás cserélhető bőrcsiszolókoronggal végezhető el. A törésálló víztálca a gépek tartozéka. A Scheppach tartozékok esetén a gyártó megjelöli, hogy az adott kiegészítő melyik típusú géppel kompatibilis.

Élezőgép tartozék

Csiszolókő egyengető és szögmérő az élezőgép tartozékok között

A köszörű- vagy csiszolókorong egyengető egyengeti, szabályozza a csiszoló/köszörű korong szemcséit a finom csiszoláshoz, míg a perem másik oldala érdesítheti a kerék felületét.

A szögmérők a szögméréshez és a vezetők beállításához használatosak.

A paszták, mint élezőgép tartozékok jelentősége

Élezéshez köszörűt, rongykorongot, filckorongot használnak, ami nagyon megkönnyíti és meggyorsítja az élezést. A filckorongnál és a rongykorongnál csiszolópaszta segítségével sorjáznak és políroznak (acélhoz gyártott típussal). A köszörűnek erősnek kell lennie, mert a nagy súrlódás miatt a lelassult korong legömbölyíti az élszalagot. Ha például egy véső megcsorbul, köszörűvel kell az új élet kialakítani. A hűtésre figyelni kell, mert ha az acél felmelegszik kb. 300 fok fölé, elveszti éltartó képességét. Ezt már csak újra hőkezeléssel lehet javítani.

Élezőgép tartozék perselyek különböző élekhez

Webáruházunkban a Scheppach gyártótól különböző kialakítású perselyek vagy más néven befogók rendelhetők az élezendő szerszámok borotvaélessé tételéhez. Ezek:

 • persely egyenes élekhez vésők, borotvák, kaparók élezéséhez.
 • persely késekhez: A befogó 40 és 100 mm közötti pengehosszúságú kések élezésére alkalmas. Kompatibilis a Scheppach Tiger 2000S / 2500 / 3000SV modelljeivel.
 • persely fejszékhez: maximum 170 mm pengehosszúságú fejszékhez használható.

 

 • persely hosszú kések, pengék élezéséhez: széles körben használható különböző pengeszélességekhez, maximális csiszolási hossz 400 mm. Finombeállítási lehetőség a csiszolási szög érdekében.

 

Élezőgép tartozékait is rendelje a Profibarkácstól!

Webáruházunkban a szerszámok professzionális élezéséhez megvásárolhatóak a Wolfcraft, Scheppach tartozékok élezőgépekhez, csiszológépekhez, melyekkel igény szerint bármikor gyári állapotúra állíthatja vissza szerszámai él állapotát. Ezek alkalmazásával nem lesz többé kicsorbult szerszám, életlen kés vagy olló, sem fejsze. A használatban lévő vágóeszközök élezése sokkal olcsóbb, mint új szerszámokat vásárolni, ráadásul ha mindig kéznél vannak az élezéshez szükséges tartozékok és berendezés, bármelyik munkafolyamat előtt van lehetősége borotvaélesre élezni a pengét.

A Profibarkácson hobbi- és profi felhasználásra is megtalálja az Önnek legmegfelelőbb célszerszámot, berendezést. A legnagyobb gyártókkal dolgozunk együtt, hogy vásárlóink mindig az elvárt minőséget kaphassák. Ha bármilyen kérdése van a termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol mindenre kiterjedően információkhoz juthat.

Érdemes hetente ellátogatni a webshopba, hogy a heti akciókról se maradjon le, és töredék áron juthasson hozzá minőségi szerszámokhoz, gépekhez!

 

Gyakran ismételt kérdések élezőgép tartozékokkal kapcsolatban

Van olyan vezetőperselyük, amelyik alkalmas vésőkhöz?

Igen, a Scheppach JIG70 perselye.

Mit ajánlanak a csiszolókorong felületének kiegyenesítésére?

A Wolfcraft vagy a Scheppach csiszolókő egyengetőjét.

Hosszú késekhez van élező tartozékuk?

Igen, a Scheppach gyártó JIG120 perselye akár 40 cm-s kés élekhez is alkalmas.