Kartecsni, simító

A kartecsni, kőműves simító a különböző építőanyagok felhordására és simítására használt eszköz. Ezek az építőanyagok változatosak lehetnek, pl.: habarcs, vakolatok, különböző ragasztók, lábazati vakolatok stb. A kartecsni pontosan fogantyús lécet jelent. Ezek a kőművesek és a burkoló szakemberek alap szerszámai, de sok ezermester műhelyében is megtalálhatóak. Manapság egyre többen vágnak bele maguk a felújításba, vagy burkolásba, ehhez pedig nélkülözhetetlen a megfelelő simítók használata. Elég nagy a kínálat, jó tudni melyik milyen célra a legjobb.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 23 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
78 termék
78 termék

Kőművesek és burkolók alapszerszámai- kartecsni, simító

Van néhány alapvető szerszám, ami szükséges, ha valaki kőműveskedésre adja a fejét, vagy a kényszer ráviszi, hogy otthon a ház körül maga végezze el a kőműves vagy burkoló munkákat. A legfontosabbak:

 • kartecsni, simító, felhúzó
 • glettelő
 • kőműves serpenyő
 • habarcsos vödör
 • spakli
 • kőműveskanál

Ezek az alap szerszámok, melyek nélkül nem lehet nekifogni a munkának, de természetesen van sok más szerszám is, ami a munka kényelmét és hatásfokát növelheti, nézzen szét webáruházunkban a kőműves, burkoló szerszámok között, hogy mindene meglegyen a profi munkához.

Kartecsnik, simítók fajtái anyaguk szerint

Ezeknek a kéziszerszámoknak az alapanyaga legtöbb esetben műanyag vagy acél esetleg polisztirol, de a műanyag változatokon belül létezik többfajta, ami a talprész anyagát illeti. 

 • Műanyag
 • Gumis
 • Szivacsos
 • Filces
 • Polisztirol
 • Acél

Kartecsnik és simítók alkalmazási tippjei anyaguk szerint

Normál műanyag: vakolatok bedörzsölésére

Műanyag, filces bevonattal: munkafelülete filccel borított, hidegburkolt felületeknél műgyanta alapanyagú fuga felesleg eltávolítására

Műanyag, gumis bevonattal: hidegburkolt felületek fugaanyag felvitelére, vagy gipszvakolat eloszlatására. Munkafelülete gumival borított

Hosszú műanyag vagy acél: habarcs kétkezes felviteléhez, elosztásához és a felület lehúzásához. A felhordott simító vakolatot a hosszú szerszámmal tudja egyenletesen felkenni az alapvakolatra

 

Acél: ragasztók, habarcsok, vakolatok felvitelére és elsimítására. Munkafelülete rozsdamentes acél

Fogazott változata, a glettelő: ragasztóhabarcsok felvitelére használatos. A fogazat elvárás a burkolat típusától, méretétől függ. 4-12 mm fogazattal rendelkező típusok a leggyakoribbak, alkalmazási javaslatuk az alábbi:

4mm: üvegmozaikhoz

8 mm: 10-15 cm csempékhez

10mm: 30*30 burkolathoz

12 mm: 60*60 vagy nagyobb burkoló lapokhoz

 

Simítók, kőműves kartecsnik méret, fogantyú anyaga szerint

A legtöbb szerszám esetében a fogó fából vagy műanyagból készül, kivéve a polisztirol, ahol a fogantyú is habszivacs. A gyártók mindegyik esetében törekednek a kényelmes fogásra, és a kellemes, bőrrel érintkező felület kialakításra.

Méret szerint a hosszú kartecsnik esetében 480/580/600/680/800/1000 mm-es hosszúságból választhatunk, polisztirol anyagúaknál 270*170/320*170/500*170/1000*170-es méretekből.

A műanyag kartecsnik, ezen belül a filc, gumi, szivacs bevonatúak között a legáltalánosabb méret a 260*130 mm, de gyártótól függően 270*130/250*95/280*140/190*120 mm-es darabokat is találunk. A szivaccsal, gumival, filccel bevont felületvastagság is eltérő lehet: 4/8/18/25/30 mm az egyes szerszámokon.

 

Speciális simítók

Felületsimító alumínium bevonattal

Alumínium bevonattal ellátott szerszám a befejező gletteléshez száraz és nedves módszerrel a falakon és mennyezeteken. Ergonomikus és kényelmes formában, eloxált alumíniumból, cserélhető pengével. Különböző hosszúságokban kapható, 250/400/600/800/1000 mm-es méretekben.

Az eloxálás korróziónak ellenálló oxidréteg kialakítása elektrolízissel alumíniumból készült eszközök felületén.

Az eloxálás előnyei:

Megvédi az alumínium felületét a korróziótól

Az alumínium felületkezelt eszköz esztétikai szempontból szebb

Keményebbé is teszi az alumínium felületét

 

Ágyazatlehúzó simító (burkolategyengető)

Ez a szerszám a felületek gyors kiegyenlítésére szolgál parkolóhelyek, terek, kerékpár- és gyalogutak, valamint járdák, kocsibeállók kialakítása során.

75 és 120 mm-es kivitelben kapható. Alumínium profilból készült, fogantyúja fából van, a hosszú fogantyú egyszerű, kényelmes használatot garantál. 

 Kartecsni, kőműves simító

Aljzatsimító

 Az eszköz megkönnyíti a padlóragasztó és az aljzatkiegyenlítő massza felhordását és elsimítását. Hasznos szerszám az esztrich vagy a padlónál alkalmazott más kötőanyag elterítéséhez. A markolat bükkfából készült, lakkozott, kényelmes fogást biztosít. Az 500 mm hosszúságú, rozsdamentes acélból készült lapja rendkívül stabil. A lap kúpos formájú, a hegye lekerekített.

A kartecsnik, kőműves simítók használatának fontos szabálya

A vakolat felületének húzására a könnyedén tartott simító körkörös mozgatásával tudja a felületet egyenletesen simára simítani. Arra figyelni kell, hogy ne nyomja meg túlzottan a szerszámot, mert akkor a felületet kigödrösíti és nem lesz sima. Ez az a körkörös egyengető mozgás, amihez kell gyakorlat, de legalább kézügyesség és tanulni akarás, hogy a vakolt felület egyenletesen sima legyen a végén.

Fa kartecsnik, simítók óriási választékban a Profibarkács webáruházban

Webáruházunkban Vorel, Yato, Neo, Topex kartecsnik, simítók, lehúzók, felhúzók, acél, műanyag, szivacsos, gumis, filces, polisztirol kivitelben, minden igényre, minden esetre szuper áron, gyors házhozszállítással. Ezek az alap szerszámok nem igényelnek nagy anyagi áldozatot, ugyanakkor nélkülük nem végezhető el a munka, a kőműves, burkoló munkáknál nem hiányozhatnak. Kézre álló, jó minőségű célszerszámokkal a munka is könnyebben megy és a végeredményben is jelentős szerepük van. Ne érje be silány, csapnivaló eszközökkel, vegye meg tőlünk a legjobbakat! Ha pedig olyan helyen kell dolgoznia, ahová nem ér fel, érdemes beszereznie egy létrát, vagy munkaállványt.

 

Felmerülő kérdések a kőműves simítókkal, kartnecsnikkel kapcsolatban

 

Simító vakolat felhúzására melyik szerszámot rendeljem?

A Topex acél felhúzója 480/580/680 mm kivitelben tökéletes lesz.

Fuga letörlésére melyik simítót használjam?

A Topex vagy Neo filces műanyag simítóját javasoljuk.

Térkő alá a szükséges rétegek elsimítására melyik simító szerszám a legjobb?

A Vorel ágyazatlehúzóját javasoljuk, 75 vagy 120 mm-ben.