Tömlőkocsi, tömlőtartó

A locsolótömlő praktikus tárolására érdemes beszereznie egy tömlőkocsit vagy tömlőtartót annak, aknek kertje van. A locsoló tömlő nem olcsó mulatság, főleg, ha jó minőséget vásárolunk. A szakszerű tárolása nemcsak kényelmi szempontból fontos, hogy ne legyen útban, de a tömlőt is védi a töréstől, állagának, minőségének romlásától. A slag tárolására alkalmas eszközökből óriási a választék, de a legjobbat kiválasztani akkor tudjuk, ha ismerjük a lehetőségeket, melyik mit tud vagy éppen milyen extra funkcióval rendelkezik, ami a mindennapokban hasznos lehet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
890 Ft - 36 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
24 termék
24 termék

A kerti tömlő szakszerű tárolása, a tömlőkocsi és tömlőtartó haszna

A locsoló tömlőhöz egy tömlő tároló beszerzése és használata nemcsak a rendezett, esztétikus tárolás miatt fontos. Szükséges a szakszerű elhelyezése amikor épp nincs használatban, mert:

 • a kerti slag így nincs láb alatt
 • nem koszolódik, nem lesz sáros esőzéskor
 • rendezetten tárolható, a lehető legkisebb helyen
 • megfelelő tárolással növelhető a tömlő élettartama, alapanyaga nem reped, nem törik
 • azonnal kéznél van, ha szükséges
 • könnyebb le- és feltekerni
 • fogós tárolóval vagy tömlőkocsival könnyebb mozgatni
 • megfelelő tárolással nincs gubancolódás, csomó

 

A tömlőkocsi, tömlőtartó fajtái kivitel szerint

 • fali tömlőtartó
 • hordozható, álló tároló
 • guruló tömlőkocsi

A fali tömlőtartók a legegyszerűbb és legolcsóbb típusok, a falra csavarozva stabilan tartja a rátekert kerti tömlőt, viszont nem hordozható, nem gurul, valóban csak a tárolás funkciót látja el.

A hordozható, álló tárolók már nemcsak tárolják a slagot, de általában kézi tekerővel is rendelkeznek, ami segít a locsoló tömlőt fel- illetve letekerni. Ezekkel már nemcsak a tárolás megoldott, de a hordozhatósági és a kézi tekerési lehetőség is praktikus.

A guruló tömlőkocsik fogantyúval és kerekekkel rendelkeznek a helyváltoztatás könnyítése céljából, ezenkívül a legtöbb kézi tekerési lehetőséget is kínál. A slag tároló kocsik már nemcsak tárolnak, rendszereznek, de gurulnak, húzni, tolni lehet és a feltekerés is könnyített.

Manapság már mindegyik fajtából létezik automata csévélési rendszerű, amelyek akárcsak egy porszívó, automatán behúzzák és feltekerik a tömlőt.

A tömlőkocsik, fali tömlőtartók alapanyaga

A tömlőtartók és a tömlőkocsik általában műanyag alkatrészekből és korrózióálló alumínium részekből állnak. A jobb minőségű kiviteleknél a gyártók igyekeznek az UV sugárzásnak erősen ellenálló műanyagot használni, az alumínium részek pedig azért praktikusak, mert ennek az anyagnak az egyik fő jellemzője a nagyfokú ellenállóképesség a korrózióval szemben, ráadásul rendkívül erős és mégis könnyű. Az alumínium oxigénnel való érintkezéskor kémiai reakción megy keresztül, egy mikroszkopikus oxidréteg alakul ki a felületen, ez nem más, mint az alumíniumoxid. Ez védelmi pajzsként funkcionál, és megakadályozza az oxidáció befelé haladását. Szinte mindegyik típusú tároló fagyálló.

A tömlőtartók és tömlőkocsik extrái

Van néhány olyan kiegészítő tulajdonság, funkció, mely az egyik tömlő tároló eszközt még praktikusabbá teszi a másiktól, ilyenek például:

 • az automata csévélő rendszer
 • a tárolóhoz hozzátartozik a tömlő
 • a fogantyú magassága állítható
 • egyéb tárolóhorgokkal, tartozéktartókkal felszerelt
 • összecsukható funkció
 • csapra csatlakoztatási lehetőség

Tömlőtartók és tömlőkocsik használatának gyakorlati szabályai

Van néhány ajánlott gyakorlati tipp ahhoz, hogy a locsoló tömlő tárolása, használata valóban az ajánlott módon történjen, kényelmesen, praktikusan, biztonságosan.

 • a locsoló tömlőt a tartóra mindig gondosan tekerje fel, ez védi a tömlőt és az egyenletes kihajtást is biztosítja
 • kézi hajtókarral óvatosan és lassan tekerje a tömlőt
 • a kerekes kocsik kerekeit tartsa tisztán, ne húzza át sáros, koszos részeken, vagy használat után tisztán tegye el
 • használjon megfelelő méretű tárolót, mert ha túl kicsi a tömlőjéhez, a tömlő eldeformálódik és a tekerés is nehézkes
 • ne adjon víznyomást felcsévézett állapotban a csaphoz csatlakoztatott tömlőre, mert a térfogata a tömlőnek nyomás során megnő és feszítő hatást fejt ki. Használat után mindig víztelenítse!

 Tömlőkocsi

Tömlőtartó és tömlőkocsi, locsolókocsi kínálat a Profibarkácson

Yato, Verto, Hecht, Cellfast, Extol tömlőtartók és tömlőkocsik, locsolókocsik várják, hogy elláthassák funkciójukat az Ön kertjében. El kell döntenie, hogy fali tárolót, hordozhatót vagy éppen kerekes tároló kocsit szeretne használni, és megnézni, hogy a kiválasztott darab hány méter és hány colos slag tárolására alkalmas.

Egy tömlőtartó vagy tömlőkocsi beszerzésével sokat tesz a kertje rendezettségéért, a tömlő szakszerű tárolásáért, ami hozzájárul, hogy hosszú évekig megőrizze a minőségét, arról nem beszélve, mennyivel könnyebb a locsoló tömlő előszedése, elrakása, használata Önnek is, nincs többé sáros, összeakadt gumitömlő, nincs bosszankodás, összekoszolt térkő és kerti bútorok. Hasonlóan praktikus egy jó minőségű öntözőpisztoly, nézze meg kínálatunkat és ha nincs még egy szuper locsolófeje otthon, dobjon egy ilyet is a kosárba.

 

Tömlőkocsit vagy tömlőtartót venne? Segítünk megválaszolni kérdéseit!

 

Kerekes tömlőkocsit szeretnék, 40 m kerti slag tárolásához. Melyiket vegyem?

A Yato tömlőtartó kocsit, mely 45-50 m tömlő tárolására alkalmas, vagy az Extol Prémium locsolókocsit, melynek tárolási kapacitása 60 m.

Egyszerű, nem drága fali tömlő tartót vennék 15 m tömlőhöz. Mit ajánlanak?

A Verto fali tömlőtartója pénztárcabarát, és 20 m tömlőhöz megfelelő.

Teraszomon van csapkiállás, rengeteg fűszer és balkonnövény, de nincs sok szabad hely. Milyen tömlőtartót rendeljek, melyik a legpraktikusabb ide?

A Hecht tömlőtartója tömlővel együtt kapható, mely 20 méteres, kicsi, kompakt, csapra csatlakoztatható, nem foglal sok helyet, modern és esztétikus.