Lengőkábel, hosszabbító

Lengőkábelre, hosszabbítóra a háztartásban, műhelyben, irodákban, telephelyeken, üzemekben, kül- és beltéren egyaránt szükség van az elektromos gépek üzemeltetéséhez. Nem mindig ott van az áramvételezési lehetőség, ahol a gépet használni szeretnénk, ebben az esetben hosszabbítóval tudjuk gyorsan és szakszerűen elhárítani a problémát. Ha több eszközt is csatlakoztatnánk, elosztóra is gondoljunk a vásárlásnál. A gyártók a legkülönfélébb lengőkábeleket kínálják számunkra, hogy minden felmerülő helyzetre legyen megoldás. Ezek hosszukban, IP védettségükben, terhelhetőségükben is eltérnek, körültekintően kell választani, a használat céljától, helyétől függően.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
4 190 Ft - 37 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
26 termék
26 termék

Mire figyeljünk lengőkábel, lengő hosszabbító vásárlásánál, használatánál?

  • mindig biztonságos helyről szerezzük be, ne a piacról, utcai árusoktól, kerüljük a kétes eredetűeket. Az üzletekben kapható típusok, így természetesen a Profibarkácson is, a szabványoknak megfelelnek, nem kell félni, hogy áramütést szenvedünk el használatukkor, vagy balesetet okoznának.
  • figyeljünk arra, hogy a hosszabbítót mindig a megjelölt maximális terhelhetőség erejéig terheljük. Ha elosztós, azaz több csatlakozási lehetőség van, az eszközök együttes áramfelvételét kell figyelembe venni. Általában 10-16 Amper között mozog a terhelhetőség, bár a nagyteljesítményűek akár 32 A-ig terhelhetők, a gyártók ezt minden esetben feltüntetik az adott terméken.
  • mindig biztonságos, szakember által kiépített konnektorba dugva használjuk a lengőkábeleket.
  • a nagyon hosszú típusoknál, 10-40 méteres kábelek, melyeket főleg a kertben, kültéren, telephelyen alkalmazunk, dobra vannak tekerve, ezeknél fontos, hogy a kábelt használatkor letekerjük, egyenesen lefektetve legyenek, különben felmelegszenek és nem biztonságos a használatuk.
  • vásárlás előtt figyeljünk, hogy kint vagy bent fogjuk használni, ki lesz -e téve mechanikai sérülésnek a kábel, esetleg vegyi anyagnak, és ennek megfelelően válasszuk ki a megfelelő védelmi szintű terméket.
  • kültéren, vagy olyan helyen, ahol nagyobb a sérülésveszély, pl. átvághatja a fűnyíró, építőipari gépekhez használják stb., érdemes élénk színűt választani, hogy jól látható legyen a vezeték még rosszabb látási viszonyok, körülmények között is, pl. narancssárgát, pirosat.
  • kültéri használatnál szintén fontos, hogy ellenálló legyen a fagyos időjárási viszonyoknak is, illetve a tűző napsugarak se égessék szét, továbbá ebben az esetben érdemes zárósapkás kivitelt választani, mert az védi a csatlakozást a portól, víztől, nedvességtől is. A drágább változatok akár -35 Celsius fokos hőmérsékletet és akár +60 Celsius fokos hőmérsékletet egyaránt kibírnak. Ez fontos tényező lehet például egy magas hőmérséklettel rendelkező üzemhelyiségben vagy üzemi konyhán.

Miért van szükség hosszabbító kábelre?

 

Ritkán van olyan szerencsés eset, hogy a konnektor éppen ahhoz a berendezéshez közel esik, amelyiknek áramvételezésre van szüksége. Talán új ház építésekor, lakásfelújításnál lehet ezeket betervezni, de idővel minden változik, átalakul az egyes helyiségek használata vagy funkciója, máshová kerül az íróasztal, a tv szekrény, vagy éppen a mosogatógép, így előbb-utóbb biztos, hogy szükség lesz hosszabbítókra. Beltérre nem kell, hogy feleslegesen túl hosszút válasszunk, hiszen nem esztétikus a rengeteg kábel látványa, érdemes akkorát választani, ami ellátja a feladatát, de nem tekereg az útban feleslegesen több méter kábel. Kültéri használatra, például elektromos fűnyíró használatához már szükség lehet a leghosszabbra is. Figyeljünk, hogy ne terheljük túl az otthonainkban a lengőkábeleket, nem ugyanannyi az áramfelvétele például egy telefon töltésének, mint egy hősugárzónak. Ehhez mérten válasszuk mindig a terhelhetőséget!

Kültéren vagy műhelyekben viszont teljesen más a helyzet, hiszen ott a legtöbb esetben minél hosszabb, annál jobb. Lehet, hogy a fűnyíróhoz elég lenne egy 10 méteres is, de később a kert végébe kerül egy medence, amit porszívózni kell, oda viszont 30 méteres ér el csak. Egyszóval körültekintően gondoljuk át, hogy hová és milyen célra szánjuk, hogy a jól megválasztott lengőkábel sokáig tudja kiszolgálni a változó igényeket is.

Biztonságos kiválasztás és használat a lengőkábelek esetén

Ezek a kábelek a legveszélyesebb elektromos készülékek közé tartoznak. Balesetet, tűzesetet, katasztrofális esetben halálesetet okozhatnak, és ezek leggyakrabban a helytelen kapacitás választás és használat miatt következnek be. Ez egyszerűen megelőzhető a feladathoz megfelelő típusú kábel használatával.

A hosszabbító lényegében egy szigetelt elektromos vezeték köteg, amelynek mindkét végén dugó van. A vezetékeken átáramló elektromos áram hőt termel, és ha túl sok áram áramlik át a vezetéken, túlmelegedhet és megolvaszthatja a vezetékek műanyag szigetelését, ami rövidzárlatot és tüzet okozhat.

Ha alulméretezett hosszabbító kábelt használ a készülék vezetékének kiterjesztéséhez, akkor túllépheti a biztonságos terhelhetőségét, és ez rendkívül balesetveszélyes.

A Profibarkács egyik lengőkábel ajánlata általános otthoni felhasználásra

A Brennenstuhl 2 méteres fehér hosszabbítókábele 16 A terhelhetőséggel, 2 méteres IP 20 védettséggel bíró kábele kiváló választás általános felhasználási célra, sodrott réz kábelekkel, PVC szigeteléssel. Ár érték arányban is a legjobbak között van.

Egy profi lengőkábel építőipari, ipari, mezőgazdasági felhasználásra

A Brennenstuhl 30 méteres 3 fázisú hosszabbítókábele szinte bárhol megállja a helyét. Profi lengőkábel, profi munkákhoz. IP 44 védelemmel, sodrott réz kábelekkel és gumiszigeteléssel, zárósapkával is rendelkezik. Olaj és UV ellenálló, 32 A-ig terhelhető!

Lengőkábel, hosszabbító

A Profibarkácson óriási a választék lengőkábelekből, kültéri hosszabbítókból!

Beltérre, lakásba, irodába, műhelybe, építkezésre, ipari, mezőgazdasági célra egyaránt megtalálja nálunk a megfelelő hosszúsággal, IP védelemmel, elvárt terhelhetőséggel rendelkező hosszabbítót. Vásárolja meg a Profibarkácson, és biztos lehet benne, hogy biztonságos, ellenőrzött terméket kap a pénzéért, amely rendeltetésszerű használat esetén nem fog csalódást okozni.

Ha munkájából kifolyólag egy hatékony szünetmentes tápegységre is szüksége lenne, nálunk azt is megtalálja. Rendelje meg, mi pedig házhoz szállítjuk, Önnek nem kell egy lépést sem tenni értük.

 

 Gyakori kérdések lengőkábel, lengő hosszabbító vásárlása esetén

 

Telefon, tablet töltéshez keresek hosszabbítót. Melyiket vegyem? Körülbelül 2 méterre van a konnektor.

A Brennenstuhl 3méteres, fehér, 16 A-ig terhelhető hosszabbítókábelét ajánljuk, ezt később szükség esetén más háztartási eszközhöz is használni tudja.

Deca inverteres hegesztőt vettem Önöknél, ehhez keresek megfelelő hosszabbítót, legalább 15-20 méterest.

Az Ön gépéhez 10 A hegesztőáram szükséges, javasoljuk a Brennenstuhl 25 méteres narancssárga hosszabbítóját 20 A-ig terhelhető, kültéren is strapabíró, időjárásálló, hosszú távra tervezhet vele.

Vízpermet ellen is védelmet nyújtó lengőkábelt keresek, milyen IP szintű legyen?

Az IP 44 védelmi szinttel rendelkező lengőkábelek minden irányból védettek a fröccsenő víz ellen.