Kültéri tároló

A kert szerelmesei számára épp olyannyira funkcionál élettérként a terasz, az udvar, a kert, mint a beltéri szobák bármelyike. Ezutóbbi terekben egyre jellemzőbb trenddé válik, hogy egyszerre az összes használati tárgyunkat nem szeretjük szem előtt tartani, ezért üzemen kívül nagy részüket rendszerezőkben, tároló dobozokban tartjuk. Így van ez, legyen szó akár nappaliról, fürdőszobáról vagy gyerekszobáról, miért ne lenne meg ugyanez az igény odakint is egy megfelelő kültéri tároló láda iránt!?

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
30 termék
30 termék

Kültéri tároló praktikuma

Ha jó az idő, szinte kimenekülünk a szabadba az egyszínű falak elől. Mivel sok időt töltünk kint, ezért sok eszközt is viszünk magunkkal, viszont ezeknek az állandó ki-be hurcolása egy idő után idegőrlővé, fárasztóvá tud válni. Ebbe azonban többnyire mindenki belenyugszik, mivel az időjárás viszontagságai miatt nem szavazunk bizalmat annak, hogy eszközeink hosszútávon épségben maradnak a szabadban. Hidegebb hónapokban abszolút nem, nyáron egy futózápor későbbi korróziók forrásává válhat, de az erős szél miatt felboruló tárgyak számára sem biztonságos a szabad égbolt. Ide egy sörsátor már nem elég! Ez azt is jelenti, hogy egy kültéri tárolónak nem csupán egy beltéri tároló praktikumával kell rendelkeznie, ennél sokkal-sokkal többet kell nyújtania, hiszen elsődlegessé válik az a szempont, hogy biztonságban kell tudnunk értéktárgyainkat, akár esik, akár fúj. A gyártóknak ez tehát merész vállalkozásnak bizonyul, éppen ezért csak olyan piaci szereplők tesznek erre kísérletet, akik már eleget bizonyítottak hasonló termékkörökben. Jelenlegi kínálatunkban Lifetime, Lanitplast és Keter termékek érhetők el. Ezek mindegyike a legtartósabb műanyagból, műrattanból vagy fából gyártja termékeit.

Mind közül a Lifetime kerti tároló doboz 60170 Horizontala leguniverzálisabb. Ez elsősorban nagy méretének köszönhető (188 cm x 103 cm x 132 cm, területe 1,94 m2, térfogata 2,12 m3 vagyis 2120 liter), mely lehetővé teszi nagyobb használati tárgyaink biztonságos tárolását is. Eredetileg arra tervezték, hogy két lakossági hulladékgyűjtőt is el tudjon rejteni, de természetesen ettől függetlenül másra is tökéletesen alkalmas. Parkoltathatjuk benne a biciklinket és nyugodtan száríthatjuk benne a tűzifát is, anélkül, hogy attól kellene félnünk, hogy eláznának. Ha túl kicsi a garázsunk ahhoz, hogy a nagy helyet, de ugyanakkor gondos tárolást igénylő eszközeink is kényelmesen elférjenek benne, akkor a legjobb és egyben a legegyszerűbb választás egy Lifetime Horizontal kültéri tárolo ládával kibővíteni, megtoldani a rendelkezésre álló helyet.

A Lanitplast termékeknek szintén elsődleges funkciója a szemetesek tárolása, de ugyanúgy, mint más tárolók, szolgálhatnak egyéb célokra is. Az impregnált fából készült tárolók anyagukkal és a természet színeivel harmonizálva szinte beleolvadnak a környezetükbe, így ha fontos számunkra, hogy minél észrevétlenebbek legyenek az összképbe kevésbé illő tárgyak (például az amúgy ormótlan kukák), ez a márka lesz a tökéletes választás. Többféle méretben elérhető modelljei 630, 1300, illetve 1400 literesek. Beépítésük előtt szükséges előkezelni a fát az élettartam meghosszabbítása érdekében.

Kültéri tároló láda

Kültéri tároló ládák, kukatárolók nagy választékban

Ha a Keter neve elsőre nem is mond sokat, a Curver-hez már biztos egyből több jelzőt tudunk társítani. Ezzel már nem is járunk rossz nyomon, hiszen a Keter a Curver anyavállalata, vagyis joggal kapcsolhatjuk ugyanahhoz a színvonalhoz mindkét márka termékeit. A Keter kültéri tárolói a legszilárdabb műanyagból, illetve műrattanból készülnek, melyek teherbírása lehetővé teszi, hogy a ládák kerti padként is funkcionáljanak. A Keter termékek alapanyagának további hatalmas előnye, hogy speciális, UV-szűrővel ellátott műanyag, vagyis nem sárgul, nem kopik, nem tud benne kárt tenni az időjárás, illetve az idő múlása sem. Míg mondjuk más ládák anyaga eső, hó vagy a magas napsütéses órák száma miatt meggyengül, elszíneződik, elhasad vagy korrodálódik, addig biztosak lehetünk benne, hogy egy Keter termékkel ezek egyáltalán nem fordulhatnak elő. (Újrafestés? Semmi szükség nem lesz rá.) Bármilyen kinti környezetben hasznos darab, garázsban szerszámokat, teraszon párnákat, plédeket, medence mellett karbantartó eszközöket tárolhatunk benne. A gyakran használt kellékeink így mindig kéznél lesznek, anélkül, hogy folyton szem előtt lennének és ezáltan feleslegesen zsúfolt lenne a kerti polc vagy asztal. Változatos méretű modelljeik 113, 270, 305, 350, 390, 416, 455, 570, 850, 1200 vagy akár 2000 literesek is lehetnek. Így biztos megtaláljuk a célterületre méretben legjobban passzoló darabot.

 

Minőségi kültéri tároló ládák és dobozok, kukatárolók a kertbe

Mindegyik márka esetén igaz, hogy szinte egyedül a méret befolyásolja a szükséges anyagi beruházás mértékét, viszont a minőség minden esetben ugyanaz a magas színvonalat biztosítja. Az kiváló ár-érték arány tehát minden esetben adott, a többi már csak rajtunk múlik, vagyis, hogy mennyire tudjuk optimálisan kihasználni a ládák méretét és megtölteni azokat.

 

Kültéri tároló vásárlásával kapcsolatos kérdések

Mennyire bonyolult a ládák telepítése?

Semennyire. A tároló dobozokat úgy tervezték, hogy pár elem összepattintása és csavar meghúzása után minimális időt vegyen igénybe a telepítés. Egyedül a Lanitplast termékek igényelnek némi előkészítő munkát (alapozást), de az összeszerelés ezeknél a modelleknél sem túl komplikált.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a célterületnek, ahová a kültéri tárolót helyezni szeretnénk?

Teljesen vízszintes legyen a talaj. Ezen kívül nem kell fedettnek vagy szélvédett helynek lennie, hiszen a ládák feladata, hogy a tartalmukat megvédjék az időjárástól és egyéb tényezőktől.

Milyen színekben elérhetők a kültéri ládák?

A skála nagyon széles, a feketétől, a grafitos szürkén és a barna árnyalatain át, a krémszínen keresztül egészen a nagyon világos bézsig szemezgethetünk és kiválaszthatjuk a csempe vagy a fal színéhez legjobban illeszkedő darabot.