H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Ágaprító Vélemények - Melyik a legjobb?

Kerti gépek és kéziszerszámok útmutató

Ha nem tudod milyen ágaprítót válassz, olvasd el bejegyzésünket!

Tartalomjegyzék
Ágaprító vélemények vásárlói szemszögből
Riwall Pro ágaprító -  véleményem

Ágaprító vélemények vásárlói szemszögből

Megoszlanak a vélemények, hogy melyik a legjobb ágaprító. Ahhoz, hogy megválaszoljuk ezt a kérdést, először azt kell megvizsgálnunk, hogy pontosan mire kell a gép? Jellemzően otthoni, vagy professzionális felhasználásra keresik a legtöbbet. Aki otthonra rendeli, a kerti ágakat, aprólékot akarja mulcsozni, nem jellemző, hogy a méter vastag fatörzset szeretnék aprítani. Míg professzionális felhasználásnál, amikor pl. útszéli fákat kell szállítható állapotba varázsolni, jóval többre van szükség. Itt az én tapasztalatom, hiszen az ágaprító vélemények között nem egyszerű elnavigálni.

Riwall ágaprító

Azt is tudtam, hogy nem kell felsőkategóriás gép, otthonra amikor előveszem évente párszor, tök fölösleges egy Makitát, Dewaltot vagy Bosch-t megfizetnem. Így maradt, hogy Hecht, Riwall Pro, vagy Einhell gép lesz belőle. Mivel egy kivételével mind 60-70.000 Ft között volt, így nem nagyon kellett az áron se vacillálnom. Az a véleményem, ha valaki tudja, hogy mit szeretne, akkor viszonylag jól le fogja tudni szűrni a gépeket és pontosan meg fogja találni azt a párat ami az igényeit kielégíti.

Az Einhell gépe kicsit ványadtnak tűnt, így maradtam a Hecht és Riwall Pro modelleknél. Jöhetett az utolsó választási szempont, a teljesítmény! Mindkettő gép kb. 4-4,5 cm ágvastagságig képes aprítani. Az Hecht 6280 XL 2800 Wattos, a Riwall PRO RES 3044 B pedig 3000 Wattos teljesítménnyel bír. Mivel az áruk kb. azonos volt és a Riwall a nagyobb teljesítmény mellé sokkal több garanciát (2+2 év az 1+1 év ellenében) is ígért, végül emellett döntöttem.

Riwall Pro ágaprító -  véleményem

Sajnos ezek a gépek jellemzően nem igen vannak raktáron, nehezen elérhetőek. Kb. 2 hét alatt azért mégiscsak megérkezett a tél végén.

Azt kaptam, amit vártam. Amire kellett, tökéletesen tudja. Eddig max 3-4 cm átmérőjű ágakat etettem vele és tökéletesen ledarálta. Az egyetlen bajom, hogy gyorsan megtelik a 60 literes gyűjtőedény.  Azt gondolom, hogy bárki aki a komposztálóba akarja varázsolni a gallyakat és nem elégetni, annak tökéletes választás lehet. Szoktam olvasni csoportokban, hogy ez nem elég – nem igazán értem, aki egy teljes fát akar ledaráltatni az mit vár? Láncfűrésszel aprítani nem könnyű, nemhogy szegény gépnek ledarálni…

Annyi biztos, hogy ha combosabb ágakat (5cm+ vastagság) daráltatnék vele, akkor egy benzinest rendelnék.

Remélem tudtam segíteni, nézd meg itt azt is, hogy ha kompresszor vásárlásra adnád a fejed, milyen árakkal kerülhetsz szembe.

 

Kapcsolódó ötletek

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Egy helyesen kiválasztott kompresszor a megfelelő kiegészítővel ellátva egy rendkívül sokoldalú eszköz, amit nem csak szakemberek, de hobbi barkácsolók is ki tudnak használni a ház körüli munkák során.

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Mai alkalommal egy akkumulátoros gérvágó fűrészt fogunk nektek bemutatni, amit már 1.5 éve használunk. 

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!