H-P: 8:00-16:00

+36-1-323-77-21

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

yato aug

Einhell Gérvágó Teszt

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Mai alkalommal egy akkumulátoros gérvágó fűrészt fogunk nektek bemutatni, amit már 1.5 éve használunk. 

Tartalomjegyzék
Gérvágó teszt – Első és másodgenerációs gérvágó összehasonlítása
Akkumulátoros Einhell gérvágó teszt

Gérvágó teszt – Első és másodgenerációs gérvágó összehasonlítása

Mai alkalommal egy akkumulátoros gérvágó fűrészt fogunk nektek bemutatni, amit már 1.5 éve használunk. Először is elmondjuk, hogy mik a tapasztalatok, milyen pozitív és negatív észrevételeink vannak a gép kapcsán. Bemutatjuk a felhasználását és hogyan tudtok vele dolgozni.

Mielőtt belevágunk a másodgenerációs gép bemutatásába, azelőtt szeretnék egy-két dolgot megosztani az előző gépemről is, ami egy első generációs gép volt. Erről azt érdemes tudni, hogy jóval nagyobb tárcsás, vonófejes kivitel volt, de részletesen bemutatjuk nektek ezt a gépet is illetve felhívjuk a figyelmet a nagy különbségekre a két gép között. A nagy Einhell gérvágó teszt.

A régi gérvágó fűrésznél több problémát is véltünk felfedezni. Az egyik az volt, hogy a vezető lézernek a bekapcsoló gombjától a szerkezet testén át, ahol húzódott a kábel, bekapcsolás után teljes hosszában melegedett a gép. A fogantyú mellett egy olyan 1-1.5-órás használat után már kellemetlen volt az érintése a gépnek, ami nem igazán szerencsés.

A másik fő probléma az az volt, hogy nagyjából 1.5év után szerettünk volna csinálni egy 45 fokos vágást, döntött vágást, és a vezetősínbe a tárcsa beleért, így konkrétan belevágott volna a gépbe a tárcsa és nem tudtuk végre hajtani a műveletet. Egyrészt balesetveszélyes és roncsolással is járt volna. Szerencsénkre garanciális volt a gép és jeleztük a cégnek is, az Einhell teljesen korrekten járt el, viszont azt jelezték, hogy ez a probléma fennáll és ez egy típus hiba a többi gépnél is, és emiatt nem jöhetett szóba a csere.

További probléma az volt, hogy nagyon pontatlan volt a gép is és a lézer is. Ezen felül pedig ennél a gépnél több műanyag része is használat közben eltört, annak ellenére hogy rendeltetésszerűen használtuk a gépet. Sajnos rossz minőségű műanyagokból volt összerakva a gép, és egyszerűn nem bírta a munkát.

Először is két akkumulátor segítségével szeretnénk megmutatni, hogy mi a különbség az első és a másodgenerációs akksit. Az első sokkal mélyebb, inkább meggybordó színű akkumulátorral rendelkezik, míg a második generációs inkább egy élénk és tüzespiros színnel rendelkezik. Természetesen nem csak ez az egyetlen különbség, hanem a fejlesztésnél is figyeltek a visszajelzésekre.

Sokkal profibbak, jobb anyagból készültek, sokkal könnyebbek, pontosabbak mint az előző. Több kiegészítővel rendelkeznek, például az asztali körfűrésznél a vezetősín vezetője mindkét oldalt szorít, míg az első generációsnál csak a végén, ahol a skála volt. Ezáltal sokkal pontosabb és precízebb munkát tudunk végezni, ezért nagyon ajánljuk a másodgenerációs gépek vásárlását.

Akkumulátoros Einhell gérvágó teszt

Akkumulátoros az Einhell gérvágó teszt alanya, tehát nincs szükség tápkábelre, ami egyben az egyik legnagyobb előnye. Tudtok vele dolgozni a műhelyben, vagy esetleg jó időben a kertben, vagy ha el kell vinni másik munkaterületre, az is tökéletesen megoldható. Nagyon könnyű és kompakt kis gép, mindössze 7.8kg a nettó súlya. Amit kiemelnénk még, hogy lágyindítási funkcióval rendelkezik, tehát amikor beindítjuk akkor nagyon szépen finoman, lágyan indul.  3000fordulat / perc a gép teljesítménye, illetve a forgóasztal rész 45 fokban jobbra-balra is elforgatható és kisebb kattanásokkal jelzi hogy melyik szögpercnél járunk. A fűrésztörzs maga is 45 fokban dönthető és nagyon egyszerű kinyitni.

Baloldalt van egy biztonsági fülecske, és a kattantás után már tudjuk is használni a gépet. Két dologra figyeljetek oda, hogy a bekapcsoló gombjánál van egy biztonsági fül, amit el kell fordítani és amikor meghúzod a kart, akkor fog beindulni a gép, illetve ahhoz, hogy lenyomjuk a vágórészét a gépnek, a tetején lévő gombot kell benyomni.

A gépbe az akkumulátort a tetején kell behelyezni és minimum 3 amper/h akksit javasol az Einhell. Mi inkább az 5.2-et szoktuk használni, mivel ezáltal kicsit erősebb lesz a motor, több teljesítmény tud felvenni illetve leadni. Plusz az üzemidő is lényegesen megnő ezáltal. A tetején található 2 db gomb, az egyik a munkalámpát fogja bekapcsolni a másik pedig a segédvezető lézert. A talpán 4 db rögzítő furat van, amivel le lehet fixen rakni a gépet, illetve be is van vonva csúszásmentes gumitalppal, hogy ne mozogjon a munka közben.

einhell gérvágó

Kapcsolódó ötletek

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

A mai alkalommal két darab akkus csavarbehajtót fogunk megnézni, egyiket már több éve használjuk, az újabb fajtát pedig pár hónapja próbálgatjuk. 

Ajándékötletek

Mai alkalommal egy nagyon izgalmas dologgal készültünk számotokra, ami nem más mint egy flex korong teszt, amit két különböző járólapon fogunk kipróbálni.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!