H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Csavarbehajtó Teszt - CMI vs Einhell

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

A mai alkalommal két darab akkus csavarbehajtót fogunk megnézni, egyiket már több éve használjuk, az újabb fajtát pedig pár hónapja próbálgatjuk. 

Tartalomjegyzék
Csavarbehajtó teszt - CMI vs Einhell
Csavarbehajtó teszt – nézzük kik az ellenfelek

Csavarbehajtó teszt - CMI vs Einhell

A mai alkalommal két darab akkus csavarbehajtót fogunk megnézni, egyiket már több éve használjuk, az újabb fajtát pedig pár hónapja próbálgatjuk. Akár otthoni finomításokhoz, barkácsoláshoz, autószereléshez egy nagyon jó társ, és kényelem szempontjából is fontos kelléke lehet a szerszámaink között ezeknek a csavarozóknak.

Csavarbehajtó teszt – nézzük kik az ellenfelek

Barkács áruházláncoknál kapható a CMI akkus csavarozó, a másik tesztalany pedig az Einhell csavarbehajtó, és megvizsgáljuk, melyik miben tud jeleskedni. Illetve melyik szerszám mit tud. A teszteléshez vettünk egy fadarabot, és beleütöttünk 80 db 4×30-as csavart, úgyhogy lássuk, miket tudnak a kis gépek.

Kezdjük először a CMI csavarozóval, a doboz tartalmaz egy tárolózsákot, 4 db bitfejjel, illetve tartozik hozzá még egy töltő és maga a készülék. Érdemes tudni, hogy 3.6 V a készülék, 1,6 Ah akkumulátorral rendelkezik, a maximális fordulatszám üres járaton 230/perc, és egy db munka led-je van, ami megvilágítja nekünk a felületet, amin éppen dolgozunk. Maximális forgató nyomatéka 3 Nm és a töltési idő 3 óra. Ezen felül, mint a hasonló gépek, ez is állítható, illetve egyenes tengellyel is lehet vele dolgozni és egy egyszerű behajtóként is funkcionál. Egy sebessége van, és a töltöttségét a tetején tudjátok mindig ellenőrizni.

Nézzük a másik szerszámot, az Einhell csavarozó tartalmaz egy 32 részes bit készletet, ezenfelül van neki egy tárolódoboza, és jár a készülékhez egy töltő is. Ez a típus is elforgatható tengelyű, és szintén a tetején látjuk majd a töltöttségi szintet, plusz van egy mágneses tartó is, amit nemsokára megmagyarázunk, hogy mire is való.

Gyors csatlakozós bitbefogató fejjel rendelkezik, balos és jobbos behajtási iránnyal. Ennek viszont kettő darab munka ledje van, ami lényegesebben erőteljesebb mint a CMI, hanem ez már egy fejletteb technológia. Amit érdemes tudni, hogy szintén 3.6 V-os, 1.5Ah viszont az akkumulátora, picivel kevesebb mint a CMI. Elméletileg hamarabb kéne ennek a verziónak lemerülnie, viszont 30%-os kapacitás erősséget ígér nekünk az Einhell. Töltési ideje szintén 3 óra és a maximális fordulatszám üres járaton 200/ perc, ami ismét kicsivel kevesebb, mint a CMI. Maximális forgató nyomatéka 3.5 Nm, ez viszont erősebb 0.5 Nm-el. Erre az eszközre alapjáraton 3év garancia jár, pontosabban 2+1 (2 év az alap, plusz lehet egyet kérni, ha szeretnél és QR kód segítségével tudod igénybe venni).

Ahogy említettük 32 db-os bit készlet tartozik hozzá, magabiztosan mondhatjuk, hogy jól vizsgázott ez a kis szerszám, természetesen nem ipari mennyiségű munkát kell vele elvégezni, de a kisebb munkákhoz, barkácsoláshoz tökéletes társ. Van hozzá a gyors csatlakozós bit toldó, ha esetleg hosszabb szárat szeretnénk használni, amit egyszerűen csak csatlakoztatunk a géphez, és csak erőteljesebb húzásnál engedi csak el, így nem kell félni, hogy elengedi az eszköz a fejet a munka közben. Van egy kis mágneses bittartó a tetején, amit már említettünk, ez arra szolgál, hogy könnyen oda tudjuk mágnessel fogatni a kis bitfejeket, és magunkkal tudjuk vinni a munkaasztalhoz, területhez, nem kell mindig az egész dobozt magunkkal cipelni. Nem kell félni, nem fog leesni, és nem is fogjuk elhagyni a barkácsolás során.

Mindenképp tesztelni akartuk a gyakorlatban is a két csavarozót, ezért ahogy említettük 80 db 4×30-as facsavart használtunk. Először a CMI verziót próbáltuk ki, és kíváncsiak voltunk meddig fog tartani az ereje miközben behajtjuk vele a csavarokat. Összességében 35 db csavart sikerült vele behajtani, illetve a bitfej sem a legjobb mert többször is elforgott a csavarban. Az Einhell akkus csavarozó pedig, ahogy a videóban is láthatjátok extra csavarokat is használtunk, illetve a csavarok kihajtását is kipróbáltuk, mivel annyi erő volt még ebben a kis gépben. Összességében 80 db facsavart tudtunk behajtani, illetve 91 db-ot sikerült kihajtani a fából, mire lemerült a gép. Őszintén szólva nem semmi ez a teljesítmény, nem forrósodott, üzemmelegnek mondható a vége felé, ami teljesen rendben van. A bitfej sokkal minőségibb, nem jellemző a kiforgás, nincsenek rajta apró kis kopások, deformálódások. Nem teljesen erre a célra lettek erre a gépek kitalálva, viszont ez a teszt tökéletes ahhoz, hogy lássuk mire képes mindkét eszköz. Barkácsolás szempontjából kisebb csavarok, anyák ki-behajtására, lazítására szolgálnak, háztartáson belüli vagy akár műhelyben apró munkákhoz tökéletesek. Ár-érték arányban nagyon szuper gép a hozzátartozó kiegészítőkkel együtt.

Ha tervben van, hogy ilyesmi gépet szeretnétek venni, akkor nagyon is ajánljuk mindkét típust, természetesen attól függ, hogy melyik a legmegfelelőbb, hogy milyen feladatokra szeretnétek őket használni. Nyugodtan nézzetek körül webshopunkban még a különböző típusú csavarozók között, reméljük mindenki megtalálja a magának tökéleteset. Maradj a műhelyben, nézz szét a kompresszor árak között is!

Kapcsolódó ötletek

Mai alkalommal egy akkumulátoros gérvágó fűrészt fogunk nektek bemutatni, amit már 1.5 éve használunk. 

Ebben a bejegyzésben segítünk nektek felkutatni az 5 leghasznosabb barkácsgépet, melynek ára 30 ezer forint alatt van.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!