H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Kompresszor Árak

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Előbb-utóbb minden műhely egyik alapvető felszerelése lesz egy kompresszor. Ennek oka, hogy jelentősen megkönnyít számos munkafolyamatot és rengeteg ház körül tennivalóhoz nyújt segítséget. 

Tartalomjegyzék
Kompresszor árak - mennyiért fogom tudni felszerelni a műhelyt?
A kompresszor árak több tényezőtől is függnek
Akkumulátoros kompresszor árak
Hogy alakulnak az elektromos kompresszor árak?
Hasonlítsuk össze pár kompresszor árát!
50 literes kompresszor árak
100 literes kompresszor árak
24 literes kompresszor árak
Kompresszor tartozék árak, mennyibe kerül a bővítés?
Konklúzió

Kompresszor árak - mennyiért fogom tudni felszerelni a műhelyt?

Otthoni felhasználásra jellemzően elektromos kompresszort vásárolnak, illetve kisebb munkákhoz jól jöhet egy akkus kompresszor is, hiszen sokkal kisebb helyet foglal el. Ebben a bejegyzésben ezeknek a kompresszor típusoknak az árait fogjuk megvizsgálni. Akár csak egy pékárutartó készítése, akár egy nagyobb munka, egy jó kompresszor évekre jól fog szolgálni!

Elég csak arra gondolni, mennyivel egyszerűbb bicikli kerekét felpumpálni, vagy esetleg port, koszt lefúvatni valamilyen nehezen hozzáférhető helyről. Számos kiegészítő, alkatrész és tartozék érhető el, amivel akár már szerszámokat is lehet helyettesíteni. Ilyen pl. egy ütvecsavarozó, vagy akár popszegecshúzó. Emiatt sokakban felmerül, milyenek most a kompresszor árak és tudunk-e esetleg spórolni a beszerzésével.

FONTOS: mivel a termékek árai folyamatosan változhatnak, főleg a jelenleg helyzetben így ebből a cikktől ne a forintra pontosságot várd, hanem inkább a nagyságrendeket. Az aktuális árakat a webshopból ellenőrizheted.

Kompresszor használata

A kompresszor árak több tényezőtől is függnek

Többek közt, ahogy említettem attól is, hogy milyen típust szerzünk be. Kezdjünk az akkussal, hiszen ez jóval egyszerűbb és rövidebb.

Akkumulátoros kompresszor árak

Az akksis kompresszorok jellemzően nem rendelkeznek tartállyal, amíg nyomjuk a gombot, érkezik a levegő. Emiatt felhasználásuk is viszonylag limitált – de erről majd egy másik bejegyzésben értekezünk. Saját kínálatunkban megtalálhatóak tartály nélküli és tartályos gépek is. Tartály nélküliek ára kedvezőbb, a legolcsóbb Hecht akkus kompresszor töltő és akku nélkül alig több, mint 10.000 forintért elérhető. A legdrágább Graphite modell is megáll 20.000 forint alatt. Fontos ügyelnünk, hogy bármilyen akkumulátoros gépet veszünk, az akku árát és a töltőt is kalkuláljuk bele, kivéve ha már van ilyenünk! Mindig elérhetőek olyan modellek, amihez csomagban jár és amihez nem, ez pedig segít csökkenteni az árat.

Tartályos változatok is elérhetőek, azonban ezek hibrid gépek, azaz akku mellett hálózatról is üzemeltethetőek, tehát gyakorlatilag bébi elektromos kompresszorként is elmennek. Sajnos ezek jóval drágábbak, amikor a cikket írom az Einhell gépe 70.000 forint körüli áron érhető el.

Hogy alakulnak az elektromos kompresszor árak?

Jóval szélesebb a kínálat. A legolcsóbb táskakompresszor már 25.000 forinttól elérhető, a nálunk elérhető legdrágább pedig már 200.000 Ft felett van. Ez egyébként egy 200 literes, 8 baros komolyabb Hyundai gép. Persze nem jelent semmit, a durvább ipari légkompresszorok nyilván simán milliós kategóriában vannak.

Nézzük inkább mi befolyásolja egy kompresszor árát!

  • márka
  • garancia
  • tartály méret
  • kenés típusa
  • max légnyomás
  • teljesítmény
  • esetleg még a max fordulatszám

Ezek közül a márkát vettem legelőlre, hiszen két azonos paraméterű kompresszor közül a “nagyobb nevű” lesz drágább. Ez sokszor még feltétlenül a minőségtől sem függ. Egy Makita mindig drágább lesz, mint egy Einhell. A Profibarkács kínálatában jelenleg a következő márkák érhetőek el: Einhell, Extol Craft és Premium, Fieldmann, Hecht, Hyundai, Neo, Scheppach, Verto.

A garanciát felesleges magyaráznom azt hiszem. 

Ahogy a többi paramétert is, nyilván minél komolyabb egy gép, annál magasabb lesz az ára. A lentiekben csak pár dolgot listázok ki a gépeknél, de érdemes őket több mentén is megvizsálgni, ha vásárlásra kerülne a sor. Pl. egy csendes kompresszor drágább lehet stb.

Hasonlítsuk össze pár kompresszor árát!

50 literes kompresszor árak

Webshopunk szűrőjével kiválasztottam, hogy az 50 literes fekvő tartállyal és 8-10 bar üzemi nyomással rendelkező kompresszorokat mutassa, olajos kenéssel. Ezek teljesítménye egészen 3000 Wattig terjed. Mivel sok gép elérhető, nem tudom mindet bemutatni! Azonban úgy gondolom, ha látod mennyibe kerül a legolcsóbb, a legdrágább és választok egy közepeset mellé, az már meg fogja mutatni, hogy körülbelül mennyi egy jó kompresszor ára.

Legolcsóbb: Hecht 2052 – 50.000 Ft körül

Ez a gép 8 baros üzemi nyomással és 184 L/perces szívóteljesítménnyel rendelkezik, motorja kb. 1500 Wattos. 1+1 év garancia.

Legdrágább: Einhell TC-AC 420/50/10 – 115.000 Ft körül

Ez a gép 10 baros üzemi nyomással és 420 L/perces teljesítménnyel rendelkezik, motorja kb. 2200 Wattos. 2+1 év garancia.

Einhell kompresszor

Középtájról: Scheppach HC 51 – 78.000 Ft körül

Ez a gép 10 baros üzemi nyomással és 256 L/perces teljesítménnyel rendelkezik, motorja kb. 1800 Wattos. 2+2 év garancia.

100 literes kompresszor árak

100 literesek esetén kisebb a választék, a legolcsóbb gép a Hecht 2355 modell. Ára kb. 105.000 Ft, 8 baros üzemi nyomással, 2 év garanciával és 316 L/perces légszállítással. Motorja kb. 2200 Wattos.

A legdrágább 100 literes gép a Scheppach HC 550 TC három hengeres modellje. Ára kb. 185.000 Ft, 10 baros légnyomással, 2+2 év garanciával, 550 L/perces szívó teljesítménnyel. Motorja kb. 2200 Wattos.

Kihívónak választottam még a Hyundai HYD-100L/V2 modellt. Ára kb. 130.000 Ft, 12,5 baros légnyomással, 2 év garanciával, légszállítása 150 liter/perc. Motorja kb. 2200 Wattos.

Hyundai kompresszor

24 literes kompresszor árak

Legolcsóbb: Hyundai HYD-24 – 38.000 Ft körül

Ez a gép 8 baros üzemi nyomással és 185 L/perces szívóteljesítménnyel rendelkezik, motorja kb. 1500 Wattos. 1 év garancia.

Legdrágább: Einhell TE-AC 24 – 100.000 Ft körül

Ez a gép 8 baros üzemi nyomással és 135 L/perces szívóteljesítménnyel rendelkezik, motorja kb. 750 Wattos. 2+1 év garancia.

Középtájról: Scheppach HC 24 Si – 60.000 Ft körül

Ez a gép 8 baros üzemi nyomással és 165 L/perces szívóteljesítménnyel rendelkezik, motorja kb. 1100 Wattos. 2+2 év garancia.

Scheppach kompresszor

Kompresszor tartozék árak, mennyibe kerül a bővítés?

Ha megvettük az alapgépet, ahhoz utána már számos tartozék érhető el. A legnépszerűbbek a következők:

Kompresszor kiegészítők

A legolcsóbb légkulcsok már akár tizenpár ezer forintért elérhetőek, de a legdrágább már a százezer forintot is meghaladja. Minden kiegészítőnél már több fajta dologra érdemes figyelni, így ezeket nehezebb összehasonlítani. Összességében viszont elmondható, hogy minden kiegészítő kb. pár tízezres tétel fog jelenteni.

Konklúzió

Nincs egyszerű dolga annak, aki össze akarja gyűjteni a kompresszor árakat. Azonban ha csak a végét olvasod el (ejnye!) akkor azt láthatjuk, hogy ha elég egy kisebb gép az otthoni munkákhoz (pl 24-50L gép), akkor meg lehet úszni a kompresszor vásárlást a lélektani 100.000 Ft alatt.

DE! Egyre több kiegészítőt, tartozékot akarsz majd hozzá rendelni, ezekre is rá kell szánni darabonként minimum pár tízezer forint majd idejében.

Kompresszor vásárlásához ajánlom webáruházunkat, ahol a fentebb bemutatott gépeket is megtalálod. A Profibarkács.hu 2010 óta szolgálja vásárlók tízezreit, szeretnénk téged is köztük tudni!

Kapcsolódó ötletek

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Egy helyesen kiválasztott kompresszor a megfelelő kiegészítővel ellátva egy rendkívül sokoldalú eszköz, amit nem csak szakemberek, de hobbi barkácsolók is ki tudnak használni a ház körüli munkák során.

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Ezermestereknek, alkalmankénti felhasználásra elegendő egy kisebb teljesítményű gép is, de bármilyen igénybevételnek is van kitéve, minden falhoronymarásnál be kell tartani a biztonsági előírásokat, melyek hozzátartoznak a falhoronymaró helyes használatához.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!