H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen?

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató
Nehézség:

Ezermestereknek, alkalmankénti felhasználásra elegendő egy kisebb teljesítményű gép is, de bármilyen igénybevételnek is van kitéve, minden falhoronymarásnál be kell tartani a biztonsági előírásokat, melyek hozzátartoznak a falhoronymaró helyes használatához.

Tartalomjegyzék
Hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen?
Hogyan használjuk a falhoronymarót és a szerszám kiválasztásának szempontjai
Hogyan használjuk a falhoronymarót – A Profibarkács tippjei
Hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen és biztonságosan
A falhoronymaró helyes használatával a munkavégzés egyszerű és biztonságos!

Hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen?

Hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen? A víz-, villany-, fűtésszerelő szakemberek gyakran használják ezt a berendezést a napi munkájuk során, ők biztosan tisztában vannak a helyes használattal, de egy átlagember, aki igyekszik mindent, amit csak lehet saját maga megoldani, nem biztos, hogy pontosan ismeri a falhoronymaró helyes használatának tudnivalóit, javaslatait. Ebben a bejegyzésben bevezetünk titeket a falhoronymaró világába, hogyan tudjátok precízen, egyszerűen és biztonságosan elvégezni vele a kábelek, csövek fali csatornáinak kialakítását.

Falhoronymaró használata

Hogyan használjuk a falhoronymarót és a szerszám kiválasztásának szempontjai

Akár új építésű épületnél, akár felújításnál elképesztően hatékony segítség tud lenni egy ilyen marógép. A kábelcsatornák, fűtéscsövek, vízvezetékek elhelyezésére bevált megoldás, hogy a falba süllyesztett hornyokat vésnek vagy vágnak. Ezzel a géppel ez a vágási folyamat gyorsan és precízen elvégezhető, jól lehet haladni vele.

A gyors munkához viszont nem elhanyagolható a horonymaró teljesítménye. Barkácsoláshoz, otthoni felhasználáshoz is ajánlott legalább 1300 W-os gépet választani, ha napi szinten szükséges, ettől nagyobbat érdemes beszerezni. Ha nem megfelelő a teljesítmény, a gép könnyen eltömődhet és a vágás is hosszabb ideig tart.  Az sem mindegy, hogy mekkora súlya van a gépnek, ugyanis ezt munka közben folyamatosan tartani kell, a falhoz nyomni és vezetni. A munkavédelem rendkívül fontos ennél a szerszámgépnél, ezt mindig vegyük komolyan! A porelszívás pedig feltétlenül indokolt az erőteljes porképződés miatt!

 

falhoronymaró használata

Hogyan használjuk a falhoronymarót – A Profibarkács tippjei

Van néhány biztosítandó körülmény, mely szükséges ahhoz, hogy a falhoronymarót helyesen, biztonságosan lehessen használni:

 • por elszívó csatlakoztatásával biztosítani kell a megfelelő elszívást, a porelszívó tartályát rendszeresen üríteni, és a szűrőt kitisztítani, hogy az elszívás folyamatosan megfelelő erősségű legyen. A por elszívás akkor működik optimálisan, ha a védőburkolat kellőképp záródik a gyémántkorongok munkaterületéről. Lényegében a burkolatnak a vágótárcsák mindkét oldalán a fal síkjáig kell érni.
 • védőszemüveg viselése elengedhetetlen, ugyanis por, apró építési törmelék, tégla vagy betondarabok, kövek repülhetnek, mindenképpen óvni kell a szemet. Arra is figyelni kell, hogy a szemüveg lehetőleg záródjon az arcra, homlokra, ne legyen nyitott alul vagy felül sem, és szálló tárgyakkal szembeni mechanikai védelemmel rendelkezzen!
 • munkavédelmi lábbeli viselése is javasolt, ennek az orrának erősítettnek kell lennie, például acélbetétesnek.
 • védőkesztyű szintén szükséges, de olyat kell választani, ami biztonságilag is megfelel, ugyanakkor stabilan tudjuk benne fogni, vezetni a gépet munka közben.
 • a munkaterületen a padlón ne legyen semmi, mert vágás közben elesést, megbotlást okozhat, könnyen bekövetkezhet egy baleset. Vágóeszköz van a kezünkben! Ne pakoljunk láb alá semmit, és hosszabbító, elosztó kábelek se legyenek az útban!
 • egész napos használatnál érdemes füldugót is használni, elég zajos a vágás folyamata.
 • a porelszívás mellett fontos a szellőzés biztosítása.
 • feltétlenül használjunk jelölésre jelölőfilcet, festéket, festéksprayt.
 • figyeljünk, hogy a vágókorong megfelelő legyen az adott feladathoz!

Hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen és biztonságosan

 • használat előtt ellenőrizni szükséges a tárcsát, nincsenek -e rajta repedések, sérülések, ha igen, tárcsát ki kell cserélni
 • csak a horonymaró gép előírásos illesztőperemeit szabad használni – ezek károsodása a tárcsa töréséhez vezethet
 • a gép bekapcsolása előtt a tárcsa NE érjen a munkadarabhoz
 • mielőtt a munka végeztével letennéd a gépet, a tárcsa forgásának teljesen le kell állnia
 • mielőtt bármit ellenőriznél, állítanál, cserélnél, a gépet a konnektorból ki kell húzni
 • horonymaráskor mindig húzva kell működtetni a gépet

Falhoronymaró

A falhoronymaró helyes használatával a munkavégzés egyszerű és biztonságos!

A hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen, nem csak technikai kérdés, a megfelelő használat rendkívül fontos a gép tartóssága szempontjából is.Persze, ehhez szükséges, hogy legyen egy megfelelő, minőségi falhoronymarónk. Akinek intenzív igénybevételre kell egy ilyen gép, napi szintű horonymarásokhoz, mindenképpen 2000 W feletti gépet vegyen, lehetőleg neves gyártótól, mely valóban professzionális, egyszerűen kezelhető, állítható és a súlya sem megterhelő. Ilyen gépet találunk például  Graphite gyártótól is, ezzel nem lehet melléfogni.

Ezermestereknek, alkalmankénti felhasználásra elegendő egy kisebb teljesítményű gép is, de bármilyen igénybevételnek is van kitéve, minden falhoronymarásnál be kell tartani a biztonsági előírásokat, melyek hozzátartoznak a falhoronymaró helyes használatához. Ez a berendezés egy vágógép, körültekintően kell bánni vele! A védőfelszerelések, a porelszívás, a munkaterület rendje, a megfelelő vágókorong mind-mind hozzájárulnak, hogy a falhoronymaróval biztonságosan dolgozhassunk és valóban elérjük a célt, amiért megvásároltuk, hogy a kábelek, csövek fali csatornáit könnyedén kialakíthassuk a segítségükkel.

Rakj rendet a műhelyedben! No nem utasítunk, de van egy bejegyzésünk, amiben tippet adunk, hogyan tudod leghatékonyabban rendben tartani a műhelyed, ha már tudjuk hogyan használjuk a falhoronymarót helyesen, tanuljuk meg megfelelően tárolni is az eszközeinket, szerszámainkat.

Kapcsolódó ötletek

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Ebben a bejegyzésben segítünk nektek felkutatni az 5 leghasznosabb barkácsgépet, melynek ára 30 ezer forint alatt van.

Idő: Teljes délután
Kerti gépek és kéziszerszámok útmutató

Nem kell félni tőle, csak érdemes felkészülni, hogyan is lehet gyorsan és precízen robotfűnyírót telepíteni. Megmutatjuk. Egy átlagos kertben, 300-500 m2 területen egy nap alatt elvégezhető a telepítés.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!