Fémdetektor

Egy házfelújításnál, építkezésnél hasznos segítség egy digitális fémdetektor. Ezek a mérőműszerek arra szolgálnak, hogy megmutassák nekünk, hogy milyen fém található az adott helyen (mágneses vagy nem mágneses). A legtöbb ilyen detektor nem kizárólag a fémet, de a fát és elektromos vezetékeket is képes észlelni. Felújításnál, bútorok rögzítésénél, felszerelésénél, fúrásnál, szögbeütésnél komoly károkat okozhatunk, ha körültekintés nélkül kezdünk a falak, padló fúrásának. Ha van egy megbízható fémdetektorunk vagy digitális kereső műszerünk, pontosan tudni fogjuk, mit hol szabad vagy éppen tilos fúrni, vágni, rögzíteni.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
4 090 Ft - 347 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

Fémdetektorok a falakon és a padlón túl

A fémdetektorok bizonyos típusait használják különböző értékes fémek keresésére, ez lényegében kincskeresési tevékenység. Vásárlás előtt tudni kell, hogy milyen tárgyakat, fémeket szeretne valaki keresni, hiszen ez segít eldönteni, milyen frekvenciájú detektorra van szüksége. Például arany és egyéb apró tárgyakhoz magas frekvenciás keresők alkalmasak. A keresődetektorok alkalmasak lehetnek fémek, vas, ezüst, vörösréz, arany megtalálásához a strandon, földön, kertben esetleg sekély vízben. A fémkeresés viszont engedélyekhez kötött tevékenység, az ilyen célú felhasználás esetén alaposan járja körbe a témát!

A fémdetektorok ipari alkalmazása is elterjedt, hiszen az ipari detektorok a gyártósorokon képesek megtalálni, selejtezni a fémszennyeződéses termékeket, hogy a produktum megfeleljen a minőségi követelményeknek. Nagyon előnyös az alkalmazásuk, hiszen a megfelelő előírások teljesülni tudnak, a termékvisszahívások szükségessége fémszennyeződés miatt elmarad, a termelésnek nem kell leállnia feleslegesen.

 

Fémdetektor

Fémdetektorok háztartási és építőipari alkalmazása

A legtöbb kereső detektor fát, fémet, áramot is képes megtalálni, jelezni bizonyos mélységig. Egyes helyeken falszkennerként is találkozhatunk velük, de maga a mérőműszer lényegében egy digitális detektor. Felújítási munkáknál, szerelési munkáknál a szakemberek is alkalmazzák a kereső detektorokat, hogy tudják, hogy van a gipszkartonban erősítés, hol fut a vezeték, hol nem szabad fúrni, de ugyanígy az otthon munkálkodó ezermestereknek is hatékony segítség egy ilyen mérőműszer. Sokkal jobb kimérni pontosan a vezetékek, a fa gerendák stb. helyét, mintsem meggondolatlanul fúrni vagy vágni, és egy sokkal komolyabb problémát előidézni, mint például áramszünet, kiszakadt fal stb.

Az elektromos vezetékkeresők a falak, padlók alatt futó vezetékeket és fémcsöveket tudják érzékelni, kimutatni. A digitális detektorok a fémek mellett a padlóban, falban vagy akár a mennyezetben futó elektromos vezetékek, víz- vagy gázvezetékek megkeresésére szolgálnak.

Jól jön, ha az eszköz felismeri a faanyagokat is, mert így a falban lévő gerendák, tartóelemek megkeresésére is használhatók.

Ha egyen és váltóáramú feszültséget mérne, szerezzen be egy megbízható multimétert is!

Fémdetektor kiválasztásának szempontjai

 • milyen anyagokat képes detektálni: például rejtett fémek, fa, feszültség alatt lévő vezetékek
 • melyik anyagot milyen mélységben képes detektálni: az eltérő anyagokat eltérő mélységekben képesek érzékelni a műszerek
 • minimálisan érzékelhető feszültség és frekvencia: ez azért fontos, mert a gyártó által megadott minimális érték alatt lévő feszültséget a keresőműszer feszültségmentes fémként azonosítja
 • hány perc után kapcsol ki automatikusan
 • mennyi ideig bírja a folyamatos üzemelést
 • mekkora méretű, súlyú, mennyire fér el zsebben, milyen nehéz kézben tartani
 • hány darab és milyen típusú elemmel üzemel
 • hangjelzést is ad -e, vagy csak a kijelzőn jelenik meg a talál

 

Egy ütős fémdetektor kínálatunkban - az Extol Premium digitális detektor

Webáruházunk egyik legjobb ajánlata a fémdetektor kategóriában az Extol Premium digitális detektora, mely a falban, mennyezetben és padlóban lévő elektromos vezetékeket, vízvezetékeket, gázvezetékeket is megbízhatóan észleli. Felismeri, hogy mágneses vagy nem mágneses fémről van -e szó, továbbá fény és hangjelzést is ad. A fa detektálására is alkalmas, például rejtett fa tartók, gerendák megkeresésére. Detektálási mélysége maximum:

 • vasfémek esetén 100 mm
 • nem -vasfémek pl. réz, alumínium 80 mm
 • feszültség alatti elektromos vezetékek 50 mm
 • fa detektálása 20 mm.

A mérőműszer 4 perc után automatikusan kikapcsol, 1 db 9 V-os elemmel üzemel. Zsebben elfér, tömege nincs 150 gramm. Textil védőtokban szállítjuk, a minimális feszültség és frekvencia, melyet érzékelni képes: 100 V/50-60 Hz. Az elem minőségétől függően akár 5 óra folyamatos üzemelésre is képes kis szerkezet.

Fémdetektorok vásárlása a Profibarkácson

Webáruházunkban mérőműszerekből sincs hiány, akár fémdetektor vagy digitális detektor után kutat éppen, akár multiméter, nedvességmérő, feszültségmérő, hőmérő, szintező, szögmérő vagy távolságmérő, ami éppen hiányzik a munkájához, a Profibarkácson mindent megtalál egy helyen, ráadásul nem akármilyen gyártóktól! Tudjuk, hogy a legjobb vétel mindig a jó minőségű termék, amit csak egyszer kell megvenni!

Yato, Extol, Einhell digitális detektorokat talál kínálunk Önnek, hogy bármilyen fúrási, szerelési, csövezési feladat előtt legyen lehetősége felmérni, hol, milyen vezetékek, csövek, gerendák vannak. Egy ilyen mérőműszer rendkívül sok esetben alkalmazható, óriási segítség a precíz munkához, hiszen segítségével elkerülhetőek az egyébként lehetséges katasztrófák, gondoljon csak egy vezeték átfúrására vagy egy leszakadt konyhabútorra.

Regisztráljon hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön az aktualitásokról, akciókról, blogbejegyzésekről, informatív tartalmakról és használja ki az ezzel járó előnyöket!

Gyakori kérdések fémdetektorral kapcsolatban

Webáruházukban melyik digitális detektorral lehet a legnagyobb mélységig észlelni vas és nem vas fémeket?

Az Extol Premium digitális detektorral. Detektálási mélysége vasfémek esetén 100 mm, nem vas fémek esetén 80 mm.

Hideg környezetben is használhatók a digitális detektorok?

A gyártók mindig feltüntetik az adott mérőműszeren az üzemi hőmérsékletet, de általában 10 Celsius fok alatt nem javasolják az alkalmazásukat.

Mit jelent a fémdetektoron az akusztikus felirat?

Azt, hogy a mérőműszer hangjelzést ad ki észlelésnél.