Akkus csavarbehajtó

A csavarbehajtók, akkus csavarozók egyre több esetben képesek helyettesíteni a régebbi szerszámokat, így nem véletlen, hogy a Profibarkács webáruházában is megtalálhatod őket. Válogass bátran kedvező csavarbehajtó és csavarozó áraink között.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 890 Ft - 109 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Motor típusa
Akku és töltő a csomagban
Akkumulátor feszültsége  (V)
-
3 V - 4 V
Akkumulátor kapacitása  (Ah)
-
0 Ah - 2 Ah
Maximális forgatónyomaték  (Nm)
-
2 Nm - 4 Nm
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
200 rpm - 280 rpm
Csomagolás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

 

Ezeket a kisebb méretű szerszámgépeket kitűnően használhatod apróbb szerelési munkákhoz, de vásárlás előtt mindenképp érdemes jobban tájékozódnod a csavarbehajtók használatáról. Természetesen ebben mi is segíteni fogunk neked! Az akkus és elektromos csavarbehajtók kétségtelenül hasznos szerszámok, mivel mindenféle „bit”, azaz csavarbehajtó betét fogadására képesek. Még a cserélhető betétes csavarhúzók betétjeivel is kompatibilisek.

A csavarbehajtók, akkus marokcsavarozók paraméterei

Amit még fontos tudnod róluk, az a meghajtásuknak a paraméterei. Üresjáraton a percenkénti fordulatszámuk 150 és 180 között szokott mozogni, az erejük megnöveléséért pedig egy bolygókerekes hajtómű felel. Ami viszont ennél számodra sokkal lényegesebb információ csavarbehajtó vásárlásnál, az az akkumulátor típusa és annak a feszültsége.

Jelenleg a barkács webáruházunkban is kapható lítium-ionos (rövidítve: Li-ion) akkus csavarbehajtók számítanak a leghatékonyabb típusnak. Ezeknek ugyanis az egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag bármikor csatlakoztathatók töltőre anélkül, hogy károsodnának. Így tehát mindig teljesen feltöltött akkuval tudod majd használni a csavarbehajtódat! Bizonyos csavarozó márkáknál a legmodernebbnek számító töltők LED fénnyel jelzik a felhasználó számára, hogy jelenleg mennyire van feltöltve a szerszám. Ilyen például a rendkívül jó minőségű Extol Craft akkus csavarbehajtó.

Ezen belül pedig minél magasabb a feszültsége az adott szerszámnak, annál hatékonyabb munkát tudsz vele végezni. Ez alapján a 2.4 V-os gépek tartoznak az alap kategóriába, míg a 3.6 V-os akkus csavarozók már középmezőnybe sorolhatók. Ehhez képest a 4.8 V-osak már igencsak nagy teljesítményű szerszámnak számítanak. A különbség leginkább abban rejlik, hogy az utóbbiaknak magasabb a forgatónyomatéka, és a terhelést is tovább bírják.

A feszültségen kívül egy másik fontos tulajdonság, amit vásárláskor érdemes átgondolnod, az akkus csavarbehajtó forgatónyomatéka. A 2.4 V-os szerszámgépeknél ez 3Nm, a 3.6 és 4.8 V-osoknál pedig 3.5 és 4 Nm között mozog.

Az akkus csavarozók a legtöbb esetben 5 mm-es csavarátmérőig vehetők igénybe, az viszont már az akku kapacitásától és töltöttségétől függ, hogy hány csavar ki és behajtására alkalmasak. A teljes feltöltéshez általában 5-7 óra szükséges, ez a töltő és az akku típusától függ.

Csavarozó választásánál mire érdemes még ügyelni?

Amit még fontos tudnod akkus csavarozó választásnál: a formai kialakítás is lényeges szempont. Nem csak kényelmi kérdés ez, ugyanis szűkebb helyeken különösen hasznos tud lenni, ha az általad kiválasztott szerszámgép lehetővé teszi, hogy 2-3 szögállásba is tudjad fordítani. Ehhez persze a jó markolat is hozzátartozik, hogy biztos legyen az akkus csavarbehajtó fogása, és könnyen lehessen azt irányítani. A reteszelhető tengely pedig arra is ad lehetőséget, hogy a jól meghúzott csavarokat kilazíthasd a helyükről!