H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Milyen Szerszám Kell Kertes Házba?

Milyen Szerszám Kell Kertes Házba?

Kerti gépek és kéziszerszámok útmutató

Ha van kerted és nem csak dolgozni szeretnél benne, élveznéd is a kert nyújtotta csendet, pihenést, kikapcsolódási lehetőségeket, szerezd be a legszükségesebb gépeket, szerszámokat, hogy megkönnyítsd az életed!

Tartalomjegyzék
Milyen szerszám kell kertes házba?
Milyen szerszám kell kertes házba? Egy fűnyíró mindenképpen!
Egy szuper fúró-csavarozó gép is kellhet
Kertes ház tulajdonosknak mindenképpen szükséges – egy tartozékokkal jól felszerelt magasnyomású mosó
Flex kertes házba – hétvégén ne használd!
Szerszámosláda – rend a lelke mindennek kertes házban is
Kültéri hosszabbító az udvarra is
Talajművelő eszközök kertes házba költözőknek: lombseprű, lapát, ásó, kapa
Permetezőre is szükséged lehet, ha kertes házban laksz
Kertes házhoz mindenképpen szükséges – egy lombszívó-lombfúvó
Kertes házba mindenképpen szükséges – egy száraz, nedves porszívó
Most már tudod milyen szerszám kell kertes házba!

Milyen szerszám kell kertes házba?Ha van kerted és nem csak dolgozni szeretnél benne, élveznéd is a kert nyújtotta csendet, pihenést, kikapcsolódási lehetőségeket, szerezd be a legszükségesebb gépeket, szerszámokat, hogy megkönnyítsd az életed! Ebben nyújtunk most segítséget!

Ha éppen kertes házat vettél, vagy most költöztél be, segítünk eligazodni, hogy melyek azok a gépek, eszközök, amikre biztosan szükséged lesz, mindenképp be kell szerezned! Milyen szerszám kell kertes házba? Iidővel újabb és újabb eszközök, gépek kapnak helyet a garázsban vagy a műhelyben, de mutatunk 10 eszközt nektek, amik, ha megvannak, a legtöbb, kertes háznál felmerülő munkát el fogjátok tudni végezni ti magatok is!

Milyen szerszám kell kertes házba?

Nagyszerű érzés a régóta vágyott kertes házba beköltözni, a saját kert, terasz, udvar lehetőséget ad egy nyugodt oázis megteremtésére. Amikor hazaérünk egy fárasztó nap után, saját zöldövezetünk fogad, ahol pihenhetünk, játszhatunk a gyerekekkel, kertészkedhetünk. A kertes háznak számtalan előnye van, de az is igaz, hogy munka is akad bőven a ház körül. Ahhoz, hogy ezek hatékonyan, gördülékenyen menjenek, kell pár berendezés, eszköz minden kertes háztulajdonosnak! Lássuk melyek ezek:

 • egy akkumulátoros vagy elektromos fűnyíró
 • egy szuper fúró-csavarozó gép
 • egy jól felszerelt (különböző fejekkel) rendelkező magasnyomású mosó
 • egy erős sarokcsiszoló (flex)
 • egy profin felszerelt szerszámosláda
 • hosszabbító
 • talajművelő szerszámok: ásó, kapa, lapát, gereblye, jöhet még hólapát és seprű
 • permetező
 • egy lombszívó
 • egy száraz, nedves porszívó a garázsba, autóhoz stb.

Alap szerszámok

Milyen szerszám kell kertes házba? Egy fűnyíró mindenképpen!

A fűnyírók alapvető gépnek számítanak a kertes házak körül, hiszen több-kevesebb pázsit mindig előfordul, idővel a gondos munkának köszönhetően remélhetőleg egyre több és szebb! Családi házak kert méretéhez az akkumulátoros vagy elektromos fűnyírók ajánlottak. Az elektromosak a legelterjedtebbek, de ahhoz értelemszerűen áramforrás szükséges. Ha ez nincs a közelben, akkor jön jól egy hosszabbító vagy az akkumulátoros fűnyíró.

Füvet nyíró ember

Egy szuper fúró-csavarozó gép is kellhet

A fúró-csavarozó számos ház körüli kinti és benti munkánál szükséges berendezés. A legjobb, ha egy akkumulátoros típust szerzünk be, hogy bárhol használni lehessen, akár a padláson vagy a kert végében is, áramvételezési lehetőség híján is.

 A vásárlásnál az akkus fúró csavarozó nyomatéka nagyon fontos, a jobb gépeknél 18-19 V körül van a teljesítmény, másik döntő szempont a töltés. Milyen akksi van hozzá, mennyi a kapacitása, a töltési ideje? Minél nagyobb az amperóra érték, annál jobb! Már lehet kapni 2 akkumulátorral ellátott fúró-csavarozót is, így akár 2 teljesen feltöltött akksival is nekiindulhatunk a munkának.

Kertes ház tulajdonosknak mindenképpen szükséges – egy tartozékokkal jól felszerelt magasnyomású mosó

Egy többféle kiegészítővel, fejjel szerelt sterimo rendkívül hasznos a háztartásban. Moshatunk vele járdát, teraszburkolatot, homlokzatot, akár tetőt, autót, quadot, kerti bútort stb. Hihetetlenül erős és a jól megválasztott fejekkel akár vegyszer nélkül is óriási változásokat érhetünk el vele. Teljesen más az összképe egy tiszta, rendezett környezetnek, mintha elhanyagolt, koszos minden. Magasnyomású mosót mindenképpen szerezz be, ha listát írsz arról, hogy milyen szerszám kell kertes házba.

Flex kertes házba – hétvégén ne használd!

Bármilyen sarokcsiszolóról is beszélünk, a megfelelő kiegészítőkkel felszerelve alkalmas lehet vágási, csiszolási, polírozási vagy egyéb tisztítási feladatokra. Sőt, a sarokcsiszoló adaptereknek köszönhetően még akár láncfűrésszé is alakíthatjuk a flexet, de körvágót és lyukfúrót is lehet rá ilyen módon csatlakoztatni.

Szerszámosláda – rend a lelke mindennek kertes házban is

A szerszámosláda praktikus, mert egy helyen, könnyen mozdítható, szállítható módon, rendezetten tárolhatók benne a kéziszerszámok, eszközök. Ami feltétlenül legyen a szerszámosládánkban, az:

 • kalapács
 • kombinált fogó
 • pár csavarhúzó vagy készlet
 • imbuszkulcsok, csillagkulcsok, villáskulcsok több méretben
 • szike
 • mérőszalag
 • fázisceruza
 • favéső
 • reszelő
 • fémfűrész
 • vízmérték
 • ragasztószalag, szigetelőszalag
 • néhány ceruza jelölésekhez
 • szögek, csavarok, tiplik, alátétek
 • olaj + rongy
 • néhány fúrófej a gépünkhöz

Kültéri hosszabbító az udvarra is

A háztartásban bent is előfordul, hogy az áramvételezési lehetőség nem oda esik, ahol szükségünk van rá, de kültéren ez még gyakoribb. Kertes házaknál nagyon gyakran előfordul, hogy a fűnyíró, a sövényvágó vagy a sterimo vezetéke nem ér el az áramvételezési lehetőséghez a munkavégzés helyszínétől. Ilyenkor hosszabbítók használata szükséges. Körültekintően szerezzük be mindig, hiszen ez egy szigetelt elektromos vezeték köteg, figyelni kell, hogy olyat vegyünk, ami elég hosszú, bírja majd a nagyobb teljesítményfelvételt is, és ha kültéren használjuk, megfelelő védettséggel rendelkezik vízpermet, mechanikai sérülések ellen.

Talajművelő eszközök kertes házba költözőknek: lombseprű, lapát, ásó, kapa

Udvarral, kerttel, esetleg veteményessel rendelkező háznál mindenképpen kell ásó, kapa, gereblye, lapát, egy jó minőségű seprű. lombseprű és egy hólapát télre. Ezeket a garázsban, műhelyben, sufniban – ahol hely van számukra- tarthatjuk fali univerzális befogó tárolón, és akkor sosem lesznek útban, mikor nincsenek használatban.

Ásó, kapa, lombseprű

Permetezőre is szükséged lehet, ha kertes házban laksz

A növények, fák, cserjék permetezését nem lehet permetező nélkül elvégezni, így ez is egy fontos eszköz, berendezés kertes ház esetén. Tavasszal és ősszel mindenképp esedékes egy lemosó permetezés, de figyeljünk rá, hogy szeles időben soha ne permetezzünk!

Kertes házhoz mindenképpen szükséges – egy lombszívó-lombfúvó

A lehullott falevelek összegyűjtésére, aprítására hatékony segítség egy lombszívó gép, mely, ha aprító funkciója is van, akár össze is aprítja a zöldhulladékot, ami mehet is a komposztba.

Lombszívó

Kertes házba mindenképpen szükséges – egy száraz, nedves porszívó

Számos ház körüli feladatnál hasznos egy megbízható száraz, nedves porszívó, azaz ipari porszívó. Takaríthatjuk vele az autókat, a garázst, a teraszt, ha kiborul folyadék, azzal is elbánik, sokoldalú gép, a kertes házaknál nagyon hasznos segítség. Ha még meleg hamut szeretnénk felszívni, ahhoz mindenképpen hamuporszívót vegyél. Ezt is írd fel a milyen szerszámot vegyek kertes házba listára!

Most már tudod milyen szerszám kell kertes házba!

Nagyban megkönnyíti a kertes ház körüli teendőket, ha a felsorolt eszközök, gépek rendelkezésre állnak. A legtöbb munka, ami felmerül, elvégezhető velük. Persze az évek során mindig kerülnek majd a házhoz újabb és újabb műhelyfelszerelések, kerti gépek, berendezések, de ez az a néhány alapvető, amelyek nélkül nehéz boldogulni.

Ha van kerted és nem csak dolgozni szeretnél benne, élveznéd is a kert nyújtotta csendet, pihenést, kikapcsolódási lehetőségeket, szerezd be a legszükségesebb gépeket, szerszámokat, hogy megkönnyítsd az életed! Ha ugyan tudod milyen szerszám kell kertes házba a fűnyíráshoz viszont nem füllik a fogad, megmutatjuk hogyan rakd le a műfüvet házilag!

Kapcsolódó ötletek

Kertépítési ötletek és kertművelési projektek

Egy kerti tó ötlete szinte minden kerttulajdonosban felmerül előbb vagy utóbb. Mindenki vágyik a víz csobogó hangját, a nád susogását hallani vagy éppen a békésen úszkáló halakat figyelni.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!