Takarófólia, porvédő

Takarófóliák, porvédő fóliák használata nem csak festésnél, de festés előkészítési munkálatoknál, glettelésnél, csiszolásnál is szükségesek. Ezen túl pedig bármilyen más, porral járó, beltéri, kültéri, műhelyi feladatoknál, amikor védeni szeretnénk a környezetben lévő tárgyakat, berendezéseket, szükségessé válhat használatuk, hiszen sok felesleges munkától kíméljük meg magunkat a segítségükkel. A takarófóliák és porvédők megvédik a bútorokat, padlózatot, de például bontási munkálatoknál a ház egy részét is le lehet velük választani. Többféle vastagságban, méretben készülnek.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 7 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
15 termék
15 termék

Takarófólia felújításnál és egyéb munkáknál

A takarófóliák, porvédő fóliák segítségével megvédhető a festéktől, portól, szennyeződésektől a padlózat, akár a fürdőkád, a szaniterek, egyes falrészek, bútorok, berendezési tárgyak. Kimaradhatatlan kellékek a festési, felújítási munkáknál, a takarítás szükségességét minimálisra csökkentheti használatukkal. Különböző vastagságban kaphatóak, az erősebbek akár a létrázást is kibírják szakadás nélkül. A gyártók a vastagságot mikronban adják meg, minél magasabb a fólia mikron száma, annál erősebb az anyaga.

A különböző takarófóliák használata külső munkáknál is ajánlott, gondoljunk csak például egy már térkövezett kertről, ahol védeni szükséges a térkövet a nemesvakolat rácsorgásától, a hőszigetelő ragasztójától. Ugyanígy szükségesek például kerítés festésnél a kerítés lécek alá, de akár a műhelyben is jól jöhet, ha forgáccsal, finom szálló porral járó műveleteket végzünk, és védenénk a többi gépet, alapanyagot a szennyeződéstől.

Amikor valaki festékszóró pisztolyt használ, a környezetben szinte mindent alaposan le kell takarni védő fóliákkal, akár a szomszédos falakról van szó, akár kültéren tujákról, növényekről, hiszen a porként szálló festék messzebb lévő tárgyakra, felületekre is rákerülhet.

Abban az esetben, ha kültéren például farakást vagy kerti bútort takarnánk le télre, inkább válasszuk a takaróponyvákat, melyek tartósabbak és megfelelő védelmet biztosítanak.

A takarófóliák, porvédők alapanyaga

A takarófóliák alapanyaga leggyakrabban PE, azon belül LDPE.

A PE, vagyis polietilén a legszélesebb körben használt műanyag, a világon ebből készül a legtöbb nylon szatyor, tasak. Ez egy hőre lágyuló polimer, változó kristályszerkezettel és széles körben alkalmazható, adott típustól függően. A világ legelterjedtebb műanyaga. A gyártók a csomagoláson feltüntetik a fólia sűrűségét, melyet gr/m2-ben jelölnek meg.

Az LDPE a kis sűrűségű polietilént jelöli, fóliák, műanyag zacskók készítésénél leggyakrabban használt sűrűségű polietilén. Rugalmas anyag, de alacsony szakítószilárdságú. Jól ellenáll a híg savaknak, lúgoknak, alkoholoknak. Gyúlékony anyag. Az MDPE közepes sűrűségű, a HDPE magas sűrűségű polietilén.

 

Takarófóliák, porvédők vastagsága és ajánlott felhasználásuk

A gyártók a vastagságot mikronban adják meg, minél magasabb a fólia mikron száma, annál vastagabb az anyaga. Általában 10-100 mikron közöttieket találni a kínálatban, az alábbi felhasználási célokra javasoltak a különböző vastagságú fóliák:

  • 10-15 mikronos: általános fóliák, védenek a nedvesség és por ellen
  • 20-30 mikronos: általános célokra, ezek már járhatók is
  • 35-50 mikronos: már létrázhatóak is
  • 70-100 mikronos: ezek már vastag, építési fóliák

Wolfcraft cipzáras porvédő fólia

A Wolfcraft nagyszerű terméke szinte minden általános méretű beltéri ajtónyílásra felragasztható. A fólia lényegében egy extra vastag építési fólia, 100 mikron, az öntapadós cipzárnak köszönhetően visszazárható a be és kimeneti oldalról. Erős ragasztószalag jár hozzá csomagban, mely a porvédővel együtt tökéletes védelmet nyújt a megvédendő területnek a szennyeződések ellen, semmi nem jut ki az ajtón kívülre. A csomag tartalmazza a fóliát, a felragasztható cipzárt és ragasztószalagot is.  Rendkívül praktikus termék, gondoljon csak például egy fürdőszoba csempe bontásra, mennyi portól tudja vele megvédeni a lakás többi részét, ha egy ilyen cipzáras porvédő fóliát az fürdőszoba ajtajára ragaszt!

Létrázható takarófólia

A Profibarkács webáruházban 20 négyzetméteres 40 mikronos takarófóliát is vásárolhat nagyon kedvező áron! A 4*5 méteres fólia leteríthető padlóra is, hiszen vastagságánál fogva jól bírja a felülete a járást vagy a létrázást is. Ha szükséges, a fóliát méretre is vághatja, akkor több helyiségben is használhatja. Takarófóliáink között talál 10 mikronost is, melyek általános fóliák, berendezések, bútorok takarására, por és nedvesség elleni védelmére javasoltak, a létrázást nem bírják.

Cipzáras porvédő fólia

Takarófóliák, porvédők a Profibarkács webáruháztól

Ne vágjon bele a festési, felújítási munkákba megfelelő előkészítés nélkül. Sok felesleges idegeskedéstől és munkától menti meg magát, ha megfelelő takarófóliákat, védőfóliákat használ. Arra is figyeljen, hogy ha lehetősége van rá, ne használjon használt takarófóliát, hiszen egy korábban festékessé, porossá vált fóliával nem feltétlenül előnyös letakarni a bútorokat vagy az új padlózatot, hiszen éppen a használt fólia szennyezi be a védendő tárgyakat, felületeket.

Webáruházunkban a Vorel és Wolfcraft fóliái, porvédői egyaránt megvásárolhatók, eltérő vastagságban, attól függően, mi a felhasználás célja.

Takarófólia, porvédő fólia  használata

 

30 mikronos takarófóliák alkalmasak építkezéseken védendő részeket takarni?

Nem, a 30 mikronos kevés erre a célra, az építési fóliák 70-100 mikronosak.

A cipzáras porvédő megfelelő széles a beltéri ajtókhoz?

Igen, a beltéri ajtók 75-90 cm szélesek, a Wolfcraft fóliája 125 cm széles, képes befedni az ajtónyílást.

Korábban festésnél hasznát fóliát felhasználhatok újra takarófóliának?

Nem javasoljuk, hiszen a takarófóliának védeni kell a takart felületet a szennyeződéstől, festéktől, egyéb anyagoktól, és ha korábban már szennyezett lett, festékes, habarcsos stb., akkor maga a fólia fogja beszennyezni a védendő felületet.