Pecsenyesütő

Remek alternatívája lehet a grillsütőknek a kínálatunkban megtalálható pecsenyesütők,  grilltárcsák és paella sütők. Mind ezek szettben is elérhetőek, tehát a gázpalack használatára optimalizált módon is megvásárolhatóak. Kínálatunkban találhat lábakkal ellátott grill tárcsákat, bogrács állványra akasztható flekkensütőket és különböző öntöttvas termékeket is.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 390 Ft - 56 790 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
25 termék
25 termék

Pecsenyesütő, grilltárcsa

A nyári kerti partik velejárója a szabadban sütött húsok fenséges illata.  Az itt kínált eszközeink abban segítenek önnek, hogy a pecsenyéjét a lehető legprofesszionálisabb módon tudja elkészíteni a vendégek legnagyobb megelégedésére. Másfelől pedig egy komolyabb grillező beszerzése nagyobb anyagi beruházással jár, amit nem mindenki engedhet meg magának. Ettől függetlenül nem kell lemondani a grillezésről és az itt kínált megoldások ebben is az ön segítségére vannak.

Remek alternatívája lehet a grillsütőknek a kínálatunkban megtalálható grilltárcsák és paella sütők. Mind ezek szettben is elérhetőek, tehát a gázpalack használatára optimalizált módon is megvásárolhatóak. Kínálatunkban találhat lábakkal ellátott grill tárcsákat, bogrács állványra akasztható flekkensütőket és különböző öntöttvas termékeket is.

Grilltárcsa

Grilltárcsák

A grilltárcsák előnye egyszerűségükben rejlik. Amennyiben lábbakkal ellátott típust vásárlunk, egyszerűen csak rá kell helyeznünk az eszközt a tűz vagy parázs fölé és némi zsiradék felvitele után, már kezdődhet is a sütés. Amennyiben gázpalackkal működtethető eszközt vásárlunk, még egyszerűbb dolgunk van. A gázgrill nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan beüzemelhető, akárcsak a működtetéséhez szükséges palack, ami egyszerűen csatlakoztatható a készülékhez. Mindössze pár rutinműveletet kell elvégeznünk annak érdekében, hogy zökkenésmentes legyen a kerti sütögetés.

A gázpalack használata

Fontos, hogy palackcserénél mindig új tömítést használjunk és ellenőrizzük, hogy a csatlakozásnál ne szivárogjon a gáz. A vizsgálatot a tömlő és a palack csatlakozási pontjánál „szivárgás ellenőrző spray”-vel vagy szappanos vízzel végezzük. A palackból a gázkivétel csak és kizárólag a gyártó által előírt nyomáscsökkentő egységen (reduktoron) keresztül történhet. A palackcsere közben tilos dohányozni, vagy bármilyen más, nyílt lángú készüléket üzemeltetni. Tehát a tömítettség ellenőrzését ne nyílt lánggal vagy más gyújtóeszközzel végezzük! A palackot sem a tárolás, sem a felhasználás során nem szabad hőhatásnak kitenni, fellökni stb.

Öntöttvas pecsenyesütők használata, karbantartása

Érdemes néhány szót szólni az öntöttvas termékeinkről, mert használatuk és karbantartásuk némileg eltér a megszokott háztartási eszközeinktől.

Miért jó választás egy öntöttvas edény? Az öntöttvas hővezető képessége kifejezetten rossz, de éppen ebben rejlik az előnye is, ugyanis ebből adódóan sokkal egyenletesebben adja le a hőt. Ez a gyakorlatban azt jeleni, hogy a benne készített ételek, sokkal nehezebben égnek le, mint a hagyományos lábosainkban, serpenyőinkben.  Másik előnye pedig a nagy tömeg jelenti, ugyanis az öntöttvas serpenyő sokkal nehezebben hűl vissza (jobban tartja a hőt) , ezért kivallóan alkalmas nagy húsdarabok (pl. steakek) sütésére, körbepirítására. Az öntöttvas eszközök harmadik előnye pedig az időtállóság, ugyanis megfelelő karbantartás mellett generációkat szolgálhat ki. Ki kell még emelni, hogy ezek az eszközök, normál konyhai használatra is kivallóan alkalmasak, tehát használatuk nem csak a nyári grill szezonra korlátozódik.

Az öntöttvas termékek első használatánál mindenképpen figyelni kell a következőkre. Első használat előtt mindenképpen be kell avatni az öntöttvas serpenyőt.  Ehhez óvatosan mosószeres vízzel mossuk el, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal vagy papírtörlővel. Hagyjuk megszáradni, majd kenjük be olajjal és hevítsük tűzön vagy sütőben füstölésig. Hűtsük le, és kétszer-háromszor ismételjük meg a folyamatot. Ezzel a serpenyőnk készen áll a munkára. A serpenyő gondos ápolására nemcsak a beavatás során, hanem minden egyes használat után szükség van. Fontos, hogy minden főzés után az edényt vékony zsírréteggel bekenjük. Áztatni, mosogatógépben mosni nem szabad, viszont egy rövid meleg vizes, mosogatószeres kézi mosogatás biztosan nem tesz kárt az eszközünkben. Miután a serpenyőt leöblítettük, alaposan töröljük szárazra egy konyharuhával, és 10 percig melegítsük a tűzhelyen alacsony lángon, hogy elpárologjon az esetleges nedvesség. Amikor a serpenyő teljesen kiszáradt, a felületét főzőolajjal vagy telített zsírral kenjük be. A zsír védőbevonatként szolgál, ami egyrészt megakadályozza a rozsdásodást, másrészt táplálja azokat a természetes fűszeres rétegeket, amelyeket a sütés-főzés során felépítettünk a serpenyőnkben. A kenéshez többféle olajat és zsírt alkalmazhatunk. Ha mindennap használjuk serpenyőt, az olívaolaj és a szőlőmagolaj is megfelelő. Ha egy vagy több hétig nem főzünk az edényben, akkor érdemesebb kókuszzsírral, szalonnával vagy vajjal átkenni. Az öntöttvas edények tárolására a hűvös, szellős, száraz helyek alkalmasak. Ügyeljünk arra, hogy ne tartsuk meleg, párás helyen a vas serpenyőnket, mert ilyen körülmények között könnyen elindulhat a rozsdaképződés. Tárolásnál semmiképpen ne tegyük egymásra az edényeket, hiszen a súlyuk miatt az egyik kárt tehet a másik felületében.

Tipp: A 

Öntöttvas kacsasütő kenyérsütésre

Végezetül egy tipp. Az öntöttvas kacsasütő kivallóan alkalmas kenyérsütésre is, ugyanis ez az eszköz, a fentebb részletezett előnyös tulajdonságok miatt, tökéletesen adja vissza azt az eredményt, amit egy hagyományos fatüzelésű kemencében érnénk el otthon sütött kenyereinknél.

Kínálatunkban a Perfect Home és a Paella kiváló termékeit is megtalálhatja. 

Gyakori kérdések a pecsenyesütő, grilltárcsa termékekkel kapcsolatban

 

Mik a legfőbb előnye a grill tárcsáknak?

A lehető legolcsóbb megoldás a grillsütők kiváltására.

Miért univerzális eszközök az öntöttvas termékek?

Ezek az eszközök, normál konyhai használatra is kivallóan alkalmasak, tehát használatuk nem csak a nyári grill szezonra korlátozódik.

Lehet-e az öntöttvas termékeket mosogatógépben elmosni?

Mosogatógépben mosni nem szabad, egy rövid meleg vizes, mosogatószeres kézi mosogatást ajánlunk, amelyet alapos törölgetés követ.