Tűzgyújtó hely

A szabadtéri baráti összejövetelek hangulatát  jelentősen tudja fokozni egy ízléses tűzgyújtó helyen lobogó tábortűz, akkor is, ha csak „dekorációs elemként” van jelen, de még inkább, ha valódi funkcióval bír és a tűzből visszamaradó parázson saslik nyársak találnak otthonra.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
31 990 Ft - 64 991 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Tűzgyújtó hely, hordozható tűzrakó hely

A szabadtéri baráti összejövetelek hangulatát  jelentősen tudja fokozni egy ízléses, hordozható tűzrakó helyen lobogó tábortűz, akkor is, ha csak „dekorációs elemként” van jelen, de még inkább, ha valódi funkcióval bír és a tűzből visszamaradó parázson saslik nyársak találnak otthonra.

Kínálatunkkal elsősorban azokat célozzunk, akik még nem kötelezték el magukat oly mértékben a nyári szabadtéri tűzrakások, sütések, vagy akár főzések mellett, hogy fix kerti tűzgyújtó helyet építsenek maguknak – esetleg ezt egyéb okok miatt nem tehetik meg – de alkalomadtán mégis vágynak arra a meghittségre, amelyet egy jól megrakott kerti tábortűz kölcsönözhet egy baráti összejövetelnek.

Tűzgyújtó helyeink közös jellemzője, hogy mobilak, telepítésük, felállításuk nem igényel szakértelmet, mindössze egy közel vízszintes stabil talajréteget. Praktikumuk abban nyilvánul meg, hogy mindegyik elfér a kerti sufniban, vagy a garázsban és csak akkor kerülnek elő, ha közeleg a vendégsereg.

Tipp: szerezz  be néhány öntöttvas szalonnasütőt is, legyen teljes a tábortűz élmény!

Hordozható tűzgyújtó hely

Milyen hordozható tűzgyújtó helyet válasszunk?

Az legyen a döntő szempont, hogy milyen funkciót szánunk a tűzgyújtó helyünknek. Abban az esetben, ha egy olyan tűzgyújtó helyet keresünk, aminek az elsődleges funkciója, hogy a nyári estéken hangulati elemként lobogó tűznek nyújtson otthont és csak alkalomadtán szeretnék grillezni rajta, akkor tökéletesen megfelelnek a céljainknak a fémből vagy porcelánból készült tűzrakó táljaink. Azonban, ha a tűzgyújtó helyünket elsősorban grillezésre szeretnénk használni, mindenképpen egy az előbbieknél professzionálisabb eszközben kell gondolkodnunk, mint például a kínálatunkban szereplő Hecht BBQ+tűzrakó+grill márkanév alatt szereplő sütőben.  Az ehhez hasonló tűzgyújtó helyek eleve a grillezésre vannak optimalizálva, tartozékként kapjuk hozzá a grillrácsot és bármilyen típusú nyársak felhelyezésére tökéletesen alkalmasak.

Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, egyrészt arra, hogy a tűzgyújtás minden körülmények között „veszélyes üzem”, és néhány alapvető szabály betartása mindenképpen javasolt.

Tipp: Tedd teljessé a hangulatot egy italtartó, minibár használatával

Mire figyeljünk a hordozható tűzgyújtó helyünk használata közben?

·         A tűzgyújtó hely feltétlenül szélvédett helyen legyen, ugyanakkor úgy kell elhelyezni, hogy ne jelentsen tűzveszélyt, azaz ne rakjuk gyúlékony dolgok közelébe.

·         Az égő tüzet, vagy parazsat soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni.

·         Minél nagyobb tűzgyújtó helyet akarunk elhelyezni, annál fontosabb, hogy stabil legyen a felület, amire rakjuk. Legjobb, ha betonra helyezzük, de legalábbis valamilyen stabil alapzatra. Nagyon jó megoldás, ha térkővel burkoljuk le a sütő környékét. Így könnyebben meg is tudjuk közelíteni.

·         Mindig legyen odakészítve egy vödör víz, vagy a kerti slag legyen elérhető közelségbe húzva. Amikor pedig végeztünk a sütögetéssel, oltsuk el a tüzet. Nem elegendő hagyni magától elaludni.

·         Végezetül nem árt néhány szót szólni a tűzgyújtási tilalomról sem, feltéve, ha nem akarunk egy vaskos bírságba belefutni. Mivel a kínálatunkban szereplő eszközök kivétel nélkül mobilak, könnyen beférnek egy átlagos személygépkocsi csomagtartójába, ezért bárhól felállíthatóak, akár egy hangulatos erdei tisztáson is. Ebben az esetben, viszont mindig meg kell győződnünk arról, hogy van-e tűzgyújtási tilalom kihirdetve. Tűzesetek szabad területen történő bekövetkezésének nagyobb kockázata esetén, az erdőgazdálkodásért felelős miniszter, fokozott tűzveszély időszakát (tűzgyújtási tilalmat) állapíthat meg. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Erre persze csak akkor kell külön figyelnünk, ha külterületen szeretnénk grillezni, ugyanis a saját tulajdonú, belterületi ingatlanon található tűzhely, vagy grillsütő használata nem tiltott a tűzgyújtási tilalom idején sem.

Kínálatunkban a Hecht és a Rojaplast tűzrakó helyeit találhatja meg.

Gyakran felmerülő kérdések horodzható tűrakóhely vásárlásakor

 

Mi legyen a választás legfőbb szempontja?

Az legyen a döntő szempont, hogy milyen funkciót szánunk a tűzgyújtó helyünknek. Abban az esetben, ha egy olyan tűzgyújtó helyet keresünk, aminek az elsődleges funkciója, hogy hangulati elemként lobogó tűznek nyújtson otthont, akkor tökéletesen megfelelnek a céljainknak a tűzrakó táljaink. Azonban, ha a tűzgyújtó helyünket elsősorban grillezésre szeretnénk használni, mindenképpen egy az előbbieknél professzionálisabb eszközben kell gondolkodnunk

Milyen anyagból készülnek a kínált termékek?

Az általunk kínált eszközök fémből vagy porcelánból készültek.

Tűzgyújtó helyeink kihelyezése igényel-e valamilyen speciális feltételt?

Speciális feltételt nem igényelnek, mindössze – egy lehetőleg – beton, vagy járókő burkolatú sík felületet.