einhell-akksi-tolto-akcio

Melyik a Legjobb Homokszűrős Vízforgató?
Módosítva: 2024. június 19.
Létrehozva: 2022. május 23.

Melyik a Legjobb Homokszűrős Vízforgató?

Honnan tudhatod, hogy melyik a legjobb homokszűrős vízforgató? A mai bejegyzésünkből kiderül. Ha vízforgatókról olvasol, akkor feltételezzük, hogy a medencék fűtési fajtái is érdekelnek, erről itt írtunk bővebben.

Tartalomjegyzék
 1. Melyik a legjobb homokszűrős vízforgató?
 2. Hogyan működik a homokszűrős vízforgató?
 3. Mik a vízszűrő előnyei?
 4. Hogyan válasszuk ki a legjobb homokszűrős vízforgató rendszert?
 5. HECHT termékek - szuper ár és minőség
 6. A legjobb homokszűrős vízforgatót szerezd be a Profibarkácstól!

Melyik a legjobb homokszűrős vízforgató?

Honnan tudhatod, hogy melyik a legjobb homokszűrős vízforgató? A mai bejegyzésünkből kiderül. Bár kicsit még odébb van a kerti medencék felállításának az ideje, de amikor április, május környékén beindul a szezon, sokszor nehézkes hozzájutni a különböző medence kiegészítőkhöz, tetőhöz, létrához vagy éppen egy hatékony homokszűrős vízforgatóhoz. Érdemes előre gondolkodni, és még szezon előtt beszerezni a legjobb homokszűrős vízforgatót, hogy a meleg napokon már csak a fürdőzéssel kelljen foglalkozni.

Karbantartott medence

Hogyan működik a homokszűrős vízforgató?

A medence vizének tisztaságát hivatott fenntartani a homokszűrős vízforgató. Az átlátszó, kristálytiszta víz csak folyamatos szűréssel és vízforgatással biztosítható. Az állóvízben, melyet süt a nap, használnak, könnyen elszaporodhatnak az algák és a szennyeződések, ami nem csak vonzóvá nem teszi a medence vizét, de az egészségre is káros. Egy jó minőségű homokszűrős vízforgató segítségével a finom, szabad szemmel alig vagy nem látható szennyeződés részecskék is kiszűrhetők, hiszen fennakadnak a homokon.

A szűrő használata a medencénk vizét folyamatos áramlásban tartja, a vizet átnyomja a szűrőhomokon, ahol minden szennyeződés fennakad, ami nem való a vízbe. A medence egyik pontján van a szkimmer, azaz szűrési bemenet. A szkimmer egy úgynevezett fölöző, ez a felszínen úszó, darabos dolgokat, faleveleket, bogarakat, hajat nem engedi a homokszűrőbe jutni, hogy ne tömődjön el a homok. A másik ponton a homokszűrős vízforgató benyomja a megtisztított vizet. Ez a két pont között folyamatosan áramlik a víz, miközben a medencén kívüli szűrőn áthalad.

Gumimedence

Mik a vízszűrő előnyei?

A homokszűrős vízforgató használatával nem csak azt érjük el, hogy medencénk vize makulátlanul tiszta lehet, de a drága vizet, mellyel a szezon kezdetén feltöltöttük a medencét, egész szezonban használni tudjuk. Nem kell több ezer vagy tízezer forintos kiadásokkal számolni a nyár folyamán több alkalommal. A vízzel elegendő egyszer feltölteni a szezon kezdetén a medencét, aztán használni kell a homokszűrős vízforgatót és persze mellé takarítani a medencét, gondot fordítani a vízkezelésre és a medencefenék tisztítására.

Van egy másik óriási előny is, amivel talán nem is számoltál! Vízforgató alkalmazásával a víz nem csak tisztább, de kellemesebb, egyenletes hőfokú lesz, ez sokkal élvezetesebbé teszi a fürdést. Homokszűrős vízforgató használata nélkül a medence felszíni vize melegebb, mivel a nap süti, a hideg víz pedig a medence fenék felé áramlik.

Érdemes naponta legalább kétszer átáramoltatni a teljes vízmennyiséget a homokszűrőn, hogy kellően tiszta legyen a víz. Van, aki egész nap bekapcsolva tartja, de ez nem feltétlenül szükséges. A modernebb típusoknál időzített kapcsoló vagy előre programozási lehetőség segíti, hogy a beavatkozásunk nélkül is működjön a homokszűrős vízforgató rendszerünk.

Hogyan válasszuk ki a legjobb homokszűrős vízforgató rendszert?

 1. A legfontosabb, hogy a homokszűrő választásánál mindig vegyük figyelembe a medence méretét, a köbméterhez igazítsuk a vízforgatós szűrő kapacitását!
 2. Inkább kalkuláljuk túl, és vegyünk nagyobb teljesítményűt, mintsem kicsi legyen a medencénkhez, vagy új medence vásárlása esetén használhatatlanná váljon.
 3. Nem érdemes silány, olcsó berendezést vásárolni, hiszen hosszútávon megbízható, hatékony megoldásra van szükség, másrészt, ha nem lesz képes megfelelően szűrni a vizet, plusz kiadást jelenthet a víz rendszeres cseréjének szükségessége.

merev falú medence, vízforgatóval

HECHT termékek - szuper ár és minőség

A Hecht márka Csehországban közel 22 éves múlttal rendelkezik, mely idő alatt egy kiváló ár-érték arányú termékeket kínáló, piacvezető névvé nőtte ki magát. Kerti gépei, eszközei az elmúlt időszakban meghódították a német, lengyel, szlovák, magyar piacokat is. Számos szakmai díjat besöpörtek a termékek kiváló minősége és sokoldalúsága miatt. A berendezések minden körülmények között kifogástalan minőségű anyagokból, nagy szakértelemmel készülnek.

A Hecht 30216 homokszűrős vízforgatója az egyik legjobb ajánlat a piacon, 7,9 m3/ óra áramoltatási teljesítménnyel 45 kg homokkapacitással.

A berendezés előnyei:

 • a szűrés részét képezi a durva szennyeződések előszűrője, amely védi a szivattyút az olyan tárgyak beszívásával okozott károsodástól, amelyek eltömíthetnék, vagy károsíthatnák a szivattyú lapátjait
 • a szűrő el van látva egy nyomásmérővel, amely a rendszerben lévő nyomás ellenőrzését szolgálja, ennek köszönhetően folyamatosan figyelheti, hogy a szűrési folyamat rendben zajlik-e vagy az átöblítése szükséges
 • nagy szilárdságú és hosszú élettartamú, jó minőségű polipropilén tartály tökéletes kombinációja egy hatékony szivattyúval
 • a szűrőberendezés 32 és 38 mm átmérőjű csövekhez való csatlakozókkal van ellátva
 • hatjáratú szelep szűrés, öblítés, re cirkuláció, tél, fordított átfolyás, kifolyás üzemmódok beállításának lehetőségével
 • nagy térfogatú, 45 kg homokot tartalmazó tartály, amely ellenáll a medencékhez használt elérhető vegyszereknek és a korróziónak
 • az átfolyás elve egyszerű, szilíciumalapú homokon keresztül történik, amely felfogja a finom szennyeződéseket és a medencébe csak a tiszta átszűrt víz kerül vissza
 • egyszerű összeszerelés és üzembe helyezés

A legjobb homokszűrős vízforgatót szerezd be a Profibarkácstól!

Webáruházunkban forgalmazzuk a Hecht termékeit is, hiszen jó minőségűek, elérhető árban vannak, számtalan problémára kínálnak megoldást, a vásárlók igazán kedvelik. Ha a legjobb homokszűrős vízforgatót szeretnéd még a szezon indulása előtt beszerezni, nálunk megteheted!

A legjobb homokszűrős vízforgató megtalálása nem kizárólag a medence vizet segít majd tisztán tartani, de kevesebb vegyszerre lesz szükség, egyenletesebb lesz a vízhőmérséklet, és jelentősen csökkenti a medence feltöltésének kiadásait, hiszen használatával egy szezonban csak egyszer kell feltölteni a medencét vízzel.

Fontos, hogy téliesítésnél ügyeljünk a fagyásveszélyre és szereljük le megfelelően a gépészetet.

Egy medence karbantartása sokféle eszközt igényel. Nézz szét a medence karbantartó eszközeink között is!

„Aki korán kel, aranyat lel.” – tartja a mondás. A homokszűrős vízforgató esetén is igaz, hogy jobb, szezon előtt megvenni, nem akkor mikor mindenki azt keresi, és vagy nem kapsz már, vagy nem olyat, amilyet szeretnél! Ha a medencéd karbantartásával kapcsolatban olvasnál még, nézd meg a medence sokkolásáról szóló bejegyzésünket is!

Kapcsolódó ötletek