H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Medence Fűtés Fajták

Medenceépítés és karbantartás

A medence egyik legfontosabb kiegészítője a medence fűtés, amely nagymértékben befolyásolja és növeli komfortérzetünket, amikor nagyban fürdőzünk egy gyönyörű nyári napon. 

Tartalomjegyzék
Medence fűtés fajták
Szolár és elektromos medence fűtés
Szolár medence fűtés
További kiegészítő termékek, amik jól jönnek a medence fűtése során

Medence fűtés fajták

Manapság már egyre több embernek van saját medencéje a kertjükben, ami egy nagyon kényelmes és egyben élvezetes dolog. Viszont nagyon fontos utána néznünk annak, hogy melyek azok az eszközök és kiegészítők, amellyel 100%-osan ki tudjuk élvezni a medencénk előnyeit. A medence egyik legfontosabb kiegészítője a medence fűtés, amely nagymértékben befolyásolja és növeli komfortérzetünket, amikor nagyban fürdőzünk egy gyönyörű nyári napon. A medencefűtésnek köszönhetően egyenletes hőfokot tudunk biztosítani, sőt magasabb hőfokra állítással akár több hónapra is ki tudjuk tolni a fürdési szezonunkat.

Na de mi is az a medence fűtés? – A medence fűtésnek köszönhetően, nem csak azt tudjuk beállítani, hogy szinten tartsuk a kívánt hőfokot, hanem tudunk vele játszani, így akár hidegebb napokon emelni is tudunk az értéken. Senki nem szeret túlságosan hideg vízbe csobbanni, ezért igenis fontos kihasználni ennek az eszköznek a lehetőségeit. Több alternatíva közül is választhatunk: szolár- és elektromos fűtés, vagy akár kazánra köthető hőcserélő is egy opció lehet, vagy akár kombinálhatunk is kettőt (kazán+ szolár kör). Medence fűtés telepítése után nem árt néha karbantartani a medencét, ehhez ajánljuk útmutatónkat a medence tisztításról.

Szolár és elektromos medence fűtés

Amikor szolár és elektromos fűtésről beszélünk, akkor nagyon egyszerűen és kényelmesen tudjuk szinten tartani azt a hőfokot, amit preferálunk, emellett pedig a hőfok emelése is gyerekjáték ennél a két megoldásnál. Mi sem jobb, mint egy szép nyári estén egy kellemesen langyos vízben élvezni a naplemente szépségeit. De nézzük jobban a mélyére ezeknek a módszereknek.

Szolár medence fűtés

A szolár fűtéssel egy környezetbarát megoldás, ennél fontos tudni, hogy nem kell elektromos áramot használni, hanem mivel napkollektorhoz hasonló eszköz végzi a munkát, így az áram szükségtelen. Ebben az esetben használhatunk például fűtőszőnyeget, ami ki tudunk helyezni a medencénk közelébe, ez megtelik a napfény által energiával, ezután pedig a szolárpanelen a szivattyúnak köszönhetően átáramlik a víz, ami pedig ezáltal felmelegszik. Hatalmas előnye ennek a megoldásnak amellett, hogy környezetbarát, hogy nem kell sok pici alkatrésszel játszanunk ahhoz, meg komfortos legyen a medencénk hőfoka. Medence méretétől függően érdemes a szőnyegeknek a számát is növelni, vagy csökkenteni, ezt ki kell tapasztalni.

Ennél a megoldásnál akár házilag is el tudjuk készíteni a szolár fűtést kpe vagy lpe cső segítségével. Egyedül arra érdemes odafigyelni a szolár fűtésnél, hogy nehogy bármi éles eszköz kárt okozzon a szőnyegen.

Szolár medence fűtés

Elektromos fűtés

Másik lehetőség az elektromos medence fűtés, vagy ismertebb nevén fűtőpatronos fűtés, amellyel szintén szinten tartható illetve emelhető medencénk vízének a hőfoka. Az elektromos fűtésnél magát a fűtőpatront a medencegépészet keringetési ágába kell beépíteni és ezáltal a patron fűtőszálai pedig átfolyásos módon melegítik a medence vízét. Tehát ennél az opciónál az elektromos vízmelegítőt a vízforgatóhoz kell csatlakoztatni, így az energia bevitel az elektromos hálózatból érkezik. Nagyon nagy előny ennek a megoldásnak, hogy utólag is be tudjuk építeni a medencébe, ha első körben nem gondoltunk rá.

Ha ezt a megoldást választjuk, érdemes lehet jobban utána olvasni a véleményeknek és tapasztalatoknak – mekkora medencéhez szeretnénk eletromos fűtést venni, mekkora teljesítményű gépet szerezzünk be (hiszen eltérő teljesítményű gépek is vannak a piacon), ami megfelelő lesz a medence méretéhez és képes lesz felmelegíteni azt.

Vegyünk egy példát: egy körübelül 20 köbméteres medencénél többféle technológiát is bevethetünk: lehet az Intex elektromos medence melegítő vagy medence fűtés, lehet AQUARK, ELITE vagy Zodiac intervertes hőszivattyú vagy akár OPTIMA, Pontaqua hőszivattyú is. A hőszivattyúk egyébként az egyik leggazdaságosabb megoldás.

Kazánra köthető hőcserélő

A medence melegítésnél az egyik leggyakoribb melegítő, amikor a kazán által melegített fűtőkört átkeringetjük a medencénken is. A hőcserélő spirálján keresztül átadja a hőt a fűtőközeg, ezáltal növeli meg a vízforgatás során a víz hőmérsékletét.

Kombinált (kazán + szolár kör)

 A negyedik opció pedig, amikor kettőt kombinálunk, tehát amikor egy hőcserélő két különböző kört kezel. Az egyik a kazán, a másik fele pedig a szolár irányából kapott fűtőkört hasznosítja a medence vizének a melegítésénél.

Elektromos medence fűtés

További kiegészítő termékek, amik jól jönnek a medence fűtése során

Annak érdekében, hogy biztosak legyünk abban, milyen a medence vizének pontos hőmérséklete, tanácsos beszerezni egy precíz medencehőmérőt, amelynek segítségével mindig pontos információnk lesz arról, hogy a medencefűtésünk valóban hatékonyan működik-e. Ennek birtokában sokkal egyszerűbb feladatunk lesz a medence vizének kezelésénél, de mindenképpen szükséges ehhez, hogy a medencehőmérőt rendszeresen használjuk.

Az otthoni önfeledt medencézéshez sajnos viszonylag sok eszközre, kiegészítőre van szükség. A jó hír azonban, hogy minden medence kiegészítőt beszerezhet a Profibarkács.hu webáruházban.

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Medenceépítés és karbantartás

Ne sajnáljuk az időt a megfelelő karbantartásra, különben kertünk éke inkább csak bosszúságot fog okozni.

Idő: Teljes délután
Medenceépítés és karbantartás

Két nagyon fontos és alapvető célja van: Az egyik, hogy ennek segítségével időben el tudjuk kerülni a medencetest illetve a gépészeti elemek fagyáltal okozott károsodását. 

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!