H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Karácsonyi Karton Kandalló

Karácsonyi dekoráció
Nehézség:
Idő: Teljes délután

A karácsonyi karton kandalló közös elkészítése nagyon jó móka, érdemes vele megpróbálkozni családilag!

Tartalomjegyzék
Miért jó, ha van egy házilag készített látványkandallónk?
Mire lesz szükséged, ha karácsonyi karton kandalló készítése a terv?
Karácsonyi karton kandalló készítése házilag – 1. lépés a kartonok tapétázása
Karácsonyi karton kandalló készítése házilag – 2. lépés a kartonok összeragasztása
Karácsonyi karton kandalló készítése házilag – 3. lépés az „izzó farakás” elkészítése
Látványkandalló készítése házilag – végre kész!

Miért jó, ha van egy házilag készített látványkandallónk?

Azért, mert ha nem lehet igazi, akkor is vágyunk a hangulatára!

A tűz látványa melegséggel, nyugalommal tölti fel a szívünket. A kandallótűz menedéket nyújt a rideg külvilágtól, látványa segít rendezni a gondolatokat, megnyugtatni a lelket. Nem beszélve arról, hogy milyen jó móka a karácsonyi karton kandalló készítése!

Persze egy karton kandalló sosem lesz ugyanolyan, mint egy igazi, de bármilyen helyiséget barátságosabbá tesz. Biztosan van a nappaliban, étkezőben, az előszobában vagy a hálószobában egy kis sarok, ahová beállíthatod a saját magad által elkészített kis látványkandallót. Ráadásul ez nem csak az adventhez, a karácsonyhoz kötődik, így bármikor elkészíthető és bármeddig kint is maradhat, mint dekoráció.

A gyerekek is élvezik az ilyen kreatív tevékenységeket, vond be őket is, és készítsétek el együtt.

Mire lesz szükséged, ha karácsonyi karton kandalló készítése a terv?

  • kőmintás, téglamintás tapétára
  • 4 darab hosszúkás kartondobozra
  • 1 kartonlapra, ez lehet színes is
  • vonalzóra
  • ollóra
  • ceruzára
  • ragasztószalagra (mindenképpen átlátszó, széles fajtájú legyen)
  • egy LED fényfüzérre
  • pár kis faágra vagy néhány vékony fadarabra
  • egy kis szabadidőre (néhány kis segítő manókézre )

A karácsonyi karton kandalló készítése nem igényel sok eszközt, kivitelezése olcsó, és ha maradék anyagokból dolgozunk, akkor környezetbarát is.

Karácsonyi karton kandalló készítése házilag – 1. lépés a kartonok tapétázása

Lehetőleg 4 darab egyforma méretű kartont szerezz be! A legtöbb boltban engedik, hogy elhozd az üres kartont. A mi karton kandallónk 4 darab mandulatejes kartonból készült. 2 karton lesz a két oldala, 2 darab pedig összeragasztva a teteje. Legelőször 2 darabot a végüknél ragasszunk össze úgy, hogy dupla hosszúságot adjon ki. Ez lesz a teteje. Ezt egyben vonjuk be tapétával. Így stabilabb is lesz.

Ha olyan kartont sikerül szerezni, amelyik elég hosszú, akkor elegendő 3 darab is, melyből kettő az oldala, egy pedig a teteje lesz a látványkandallónak. Ez akkor kivitelezhető, ha van olyan hosszú egy karton, hogy a két másikat alá helyezve kellő távolság marad közöttük.

Mérjük le a kartonokat, és a tapétából vágjuk le a szükséges méreteket, úgy, hogy az aljukat és a tetejüket is be tudjuk vonni. Mint amikor ajándékot csomagolunk.

Karton kandalló csomagolás

Karácsonyi karton kandalló készítése házilag – 2. lépés a kartonok összeragasztása

A két oldalsó, tapétával bevont kartonra helyezzük a dupla hosszúságút fektetve. Ezeket ragasszuk először össze. Ezután a kartonlapból vágjunk le annyit, hogy rá tudjuk állítani a kis kandallót, ez merevíti is, stabilan is tartja és erre is jön majd egy kis tűz imitáció. Ezt ragasszuk alulról az oldalelemek talpához.

Ha ezzel megvagyunk, vágjunk a kartonlapból le egy akkora darabot, hogy a hátfalat kiadja, és ezt is ragasszuk össze minél stabilabban az eddig elkészült résszel.

A ragasztás nagyon fontos, hogy erős legyen. Több irányból is ragasszátok meg, sőt a legvégén 1-2 sorral alulról a tetején keresztül az egészet tekerjétek át ragasztószalaggal, ez adja meg a végső stabilitást neki.

Karton kandalló készítése

Karácsonyi karton kandalló készítése házilag – 3. lépés az „izzó farakás” elkészítése

Ha elkészült a látványkandalló szerkezete, akkor szükség lesz néhány csupasz faágra, vagy egy felhasogatott fahasáb kisebb darabjaira. Ezeket a talapzati kartonba bele lehet drótozni, vagy ragasztópisztollyal beleragasztani, és egymáshoz is hozzá kell ragasztani. Próbájuk minél élethűbben felhalmozni ezt az 5-6 darab kis ágat vagy fadarabot egymásra. Ragasztás után ezzel várjunk, hogy teljesen megszáradjon. Amikor már elég stabil, akkor egy elemes LED fényfüzért tekerjünk körbe a kis farakáson, a kapcsolórészét rejtsük el valahol alatta, amennyire lehet.

Karton kandalló fényekkel

Látványkandalló készítése házilag – végre kész!

Ezek után nincs más hátra, mint megtalálni neki a méltó helyet, és bekapcsolni a LED fényfüzért.  A kandalló mellé tehetünk még néhány darab lámpást, a tetejére kis fenyőágat, vagy nem túl nehéz fenyő girlandot akár. Akinek úgy tetszik, tehet az aljába néhány kisebb-nagyobb gyertyát is farakás helyett, a biztonság kedvéért mindenképpen LED-est!

 Hideg, téli estéken nagyon meghitt hangulatot kölcsönöz a helyiségnek, és tapasztalatból mondjuk, hogy aki meglátja majd, annak befurakodik az elméjébe a gondolat, hogy „nekem is kell egy ilyen” és nem hagyja többet békén. Nincs mese meg kell csinálni! Olcsó, mutatós és az elkészítése is szuper időtöltés! Akár az oviba, suliba is el lehet készíteni, oda is becsempész egy kis családias hangulatot a látványa, a gyerekek imádni fogják! Láthatjátok, hogy a karácsonyi karton kandalló készítése igazán egyszerű.

Kész karton kandalló

öhetnek a forró csokik, meleg teák, a puha takarók és párnák, az esti meseolvasás vagy könyvolvasás a kis látványkandallótok mellett! Ha kész a mű, neki lehet kezdeni a terasz karácsonyi dekorálásának!

Kapcsolódó ötletek

Karácsonyi dekoráció

A karácsonyi terasz dekoráció az egyik leghangulatosabb eleme az ünnepi készülődésnek. Adunk néhány jó tippet!

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Egyszerű, de praktikus eszköz a ragasztópisztoly otthoni DIY tervekhez, kézműveskedéshez.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!