H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Adventi Asztaldísz Készítése (videóval!)

Karácsonyi dekoráció
Nehézség:
Idő: Kevesebb, mint 2 óra

Az ünnep fényét nem is lehetne másképp tovább emelni, mint egy saját kezűleg elkészített asztaldísszel. Ezért úgy gondoltuk, hogy segítünk nektek is elkészíteni vagy legalább ötletet adni, hogy hogyan kezdjetek neki. 

Tartalomjegyzék
Adventi asztaldísz elkészítéséhez szükséges lépések

 

Az ünnep fényét nem is lehetne másképp tovább emelni, mint egy saját kezűleg elkészített asztaldísszel. Ezért úgy gondoltuk, hogy segítünk nektek is elkészíteni vagy legalább ötletet adni, hogy hogyan kezdjetek neki. Pár darab lécre és néhány kiegészítőre lesz csak szükség, de persze igényt szerint lehet változtatni, és egyéb dolgokkal feldobni az asztaldíszt. De nézzük meg, hogy melyek ezek az egyszerű lépések, amivel egy pofás dekort tudunk összerakni karácsonyra.

Adventi asztaldísz elkészítéséhez szükséges lépések

Első lépésként méretre vágjuk a faléceket, amivel dolgozni fogunk egy asztali körfűrész segítségével, majd mindegyik darabot szépen lecsiszoljuk, hogy ne álljanak ki belőle kisebb nagyobb szálkák, és tökéletesen sima legyen a felülete az összes munkadarabnak. Következő lépésként válasszatok ki a saját ízlésetek szerint 4 gyertyát, amit szeretnének majd a díszbe belerakni, ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb gyertyák is. Lehet gyertyatüskét is használni majd a behelyezéskor, de mi megmutatjuk, hogyan tudjátok beültetni a gyertyát egy kívánt méretre.

Ezután mind a 4 falapon kifúrjuk a gyertyák helyét, és ezután ragasztó segítségével, mint egy szélmalom tematika szerint egymásra ragasztjuk a lapokat. Szorító segítségével, ahogy látjátok össze tudjuk fogatni a lapokat, hogy száradás közben ne csusszannak vagy mozduljanak el egymástól. Miután megszáradtak és szépen megkötött a ragasztó, utána egy kőhatású lakkal fújjátok át az alapot, majd ezután pedig egy metál-hatású lakkot is használtunk, hogy még szebb legyen az asztaldíszünk.

Mi egy kékes árnyalatot használtunk, de természetesen itt is nyugodtan változtassatok, és olyan színt használjatok, ami tökéletesen passzol a többi dekorhoz a lakásban. Ügyeljetek rá, hogy mindkét lakk szépen és egységesen fedje le a felületet, és ne maradjanak ki sehol sem kisebb nagyobb fa részek. Ismét hagyjuk megszáradni, majd jöhet a dekorálás része a dísznek.

A fában kifúrt lyukakba helyezzétek bele a gyertya tarókat, ha jól kimértétek, akkor tökéletesen kell illeszkedniük, ezután pedig jöhet a kreatív része a barkácsolásnak, hiszen innentől kezdve mindenki úgy díszíti az asztaldísz, ahogy neki tetszik. Használhattok szárított narancsot, fahéj rudakat, kisebb karácsonyfa dekorokat, csillagokat, kisebb nagyobb tobozokat, kinek milyen az ízlése. Egy karácsonyi asztaldísznél úgy gondoltuk, hogy nem igazán lehet túlzásokba esni, hiszen pont ez a lényege a karácsonynak, hogy nincs határ a dekorálásnál, nyugodtan engedjétek el a fantáziátokat.

Mi a dekorelemeknél ragasztót használtunk ahogy látjátok, ez azért is lehet jobb választás, mert ha vannak törékenyebb darabok, akkor nem kell félnünk (vagy legalábbis kevésbé) hogy a felhelyezésnél eltörjük őket.

Reméljük mindenkinek tetszett az asztaldíszünk és ihletet adtunk számotokra is, hogy elkészítsétek a saját dekorelemeteket. Webshopunkban mindenféle szerszámot megtaláltok, ha esetleg hiányozna bármi még a dísz elkészítéséhez. Nézzetek körül és reméljük mindenki megtalálja a megfelelő segítséget a barkácsoláshoz. Tetszett Zsolt műhelye? Nézd meg bemutatóját és szereld fel a sajátodat hasonló gépekkel!

Kapcsolódó ötletek

A karácsonyi karton kandalló közös elkészítése nagyon jó móka, érdemes vele megpróbálkozni családilag!

A karácsonyi terasz dekoráció az egyik leghangulatosabb eleme az ünnepi készülődésnek. Adunk néhány jó tippet!

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!