Praktikus Autós Kiegészítők
Módosítva: 2022. június 10.
Létrehozva: 2022. május 18.

Praktikus Autós Kiegészítők

Szükségessé vált, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az autó belső teréből, törekedjünk a biztonságra, igyekezzünk benne rendet tartani és felkészülni a váratlan helyzetekre!

Tartalomjegyzék
  1. Praktikus autós kiegészítők napi használatra
  2. A legfontosabb praktikus autós kiegészítők – 1. Az akkus bikázók gyöngyszemei, a multifunkciós powerbankok
  3. 2. Az autós porszívók (kompresszor funkcióval), mint praktikus autós kiegészítők
  4. 3. Egy megfelelő akkumulátor töltő
  5. 4. Telefon kihangosító, az egyik leghasznosabb autós kiegészítő
  6. 5. Praktikus autós kiegészítők, tárolók az autóba, a csomagtartóba
  7. Tedd biztonságosabbá, kényelmesebbé a hasznos és praktikus autós kiegészítők segítségével az autódat!

Mi az az néhány dolog, amit a praktikus autós kiegészítők közé sorolunk? Valószínűleg mindenkinek más és más, de az elképzelésekben léteznek közös keresztmetszetek. Van, aki egy utólagosan behelyezett ülésfűtés nélkül nem tudna élni, míg másnak a mindig kéznél lévő autós porszívó a favorit. Egyes autósok szerint szuper tárolórekeszek kellenek a csomagtartóba, mások szerint fontosabb egy jó kis bikázó, hogy soha ne érhesse kellemetlen meglepetés. Egy szó, mint száz, az, hogy ki mit sorol az 5 legfontosabb autós kiegészítők közé, szubjektív, de most mutatunk néhány eszközt, melyek szerintünk fontosak, ha rendszeresen autózol.

Praktikus autós kiegészítők napi használatra

Aki napi szinten használja az autóját, annak szinte az a második otthona. Ott telefonál, ott használja adott esetben a parkolóban a laptopot, tabletet, határidőnaplóját, az autóban eszik néhány falatot, iszik, bevásárlás után bepakol, viszi az autóval a gyerekeket oviba, suliba, különórára, és még sorolhatnánk az autóktól elvárt funkciókat, de néhány átgondolt kiegészítővel jelentősen javíthatunk a biztonságon, komforton, és felkészülhetünk váratlan helyzetekre. Ha belegondolunk, az otthonunkban is hasonlóan járunk el. Olyan kiegészítőket, gépeket vásárolunk, melyek könnyítenek az életünkön, az otthonunk tisztább, biztonságosabb vagy éppen komfortosabb általuk.

Autós kiegészítők

A legfontosabb praktikus autós kiegészítők – 1. Az akkus bikázók gyöngyszemei, a multifunkciós powerbankok

A hagyományos akkus külső bikázókat ma már háttérbe szorítják a multifunkciós powerbankok, melyek benzin- és/vagy dízelmotor indítására alkalmasak, de ezenkívül munka vagy utazás közben tölthetjük a telefonunkat, laptopunkat, fényképezőnket, navigációt vagy a gyerekek tableteit.  Rendkívül praktikus és népszerű eszközökről van szó, 1 perc leforgása alatt beindítja az autót, kicsi, kompakt, hordozható és más IT eszközhöz is használhatóak a megfelelő kábellel. A gyártók mindig megadják a kapacitását(mAh), az indító áramot.  Ha LED fénnyel is rendelkeznek, az zseblámpaként is használható.

Nem véletlenül multifunkciósak! Ennyi mindenre alkalmas a tenyérnyi készülék!

Talán hihetetlenül hangzik, de a mobilbikák, vagy hordozható multifunkciós akkumulátorok képesek járművet beindítani, miközben akár zsebben is tárolható mérettel rendelkeznek. A mai kor embere sokat használja mobilelektronikai eszközeit, melyek folyamatosan merülnek, töltést igényelnek. Ez okozta, hogy egyre többen rendelkeznek energiatárolóval, mely utazáskor, konnektor és töltőkábel használata nélkül gyorsan segít a lemerült állapotú eszköznek újra működésbe lépni.

A gyártók tovább gondolták, hogy ezeket a készülékeket, ha felruházzák némi plusz csatlakozókkal, kimenetekkel, akár autó beugratására is használni lehetne. Manapság egyre több gyártó jelenik meg ezekkel a multifunkciós bikázókkal a piacon, mindig feltüntetik az eszköz csúcs áram erősségét, tudni kell, hogy a bikázáshoz 200 amper indítóáram szükséges. Csomagolnak hozzájuk hálózati töltőt, szivargyújtó csatlakozót, különböző adatkábeleket, valamint akkumulátor sarura való csipeszpárt a beugratáshoz. Megfelelő kábellel autós porszívót vagy kompresszort is működtethetünk velük.

2. Az autós porszívók (kompresszor funkcióval), mint praktikus autós kiegészítők

Egy praktikus autós porszívót mindenkinek be kellene szerezni! Működtethetők a szivargyújtóról, vagy a multifunkciós powerbankokról is. Sokan elhanyagolják az autójukat, aztán a kosz, a morzsa csak gyűlik, gyűlik, lassan átveszi az uralmat a gépjármű belsejében. Pedig mennyivel jobb érzés egy tiszta, rendezett autóba beülni, abban utazni! Egy alapos nagytakarítás után az autóban heti 1-2 alkalommal használva az autós porszívót is fenntartható a rend.

Míg várjuk a gyereket a sulinál, vagy a találkozóra nem érkezett meg a másik fél, bárhol előkaphatjuk, és 5 perc alatt a morzsát, hajat felporszívózhatjuk vele. Igazából akkor, amikor egyébként sem tudunk más hasznos dolgot csinálni. Hétvégén pedig nem kell órákig takarítani az autót, ha hétközben igyekszünk rendben tartani.

Ha az autós porszívónk kompresszor funkcióval rendelkezik, szükség esetén könnyedén felfújhatunk vele gumimatracot, gumilabdát, kerekeket. Így már nem csak a praktikus autós kiegészítők közé soroljuk, hanem hasznos háztartási kiegészítő is.

Autós porszívó

3. Egy megfelelő akkumulátor töltő

A mai, elektromos extrákkal felszerelt autókban többféle fogyasztóval merítjük az akkumulátort, ha rövid távokon használjuk, vagy napokig nem használjuk az autót, a saját töltőrendszerükkel nem tudják feltölteni az akkumulátorukat. Az akkumulátoroknak tehát töltésre van szüksége, nem elég a generátor, szükségessé válhat külső töltés is.

Figyeljünk rá, hogy a megfelelő töltőt vegyük meg, amelyik képes a lemerült akkumulátort teljesen feltölteni. Vezérelt, szikravédelemmel ellátott töltő javasolt! Új akksi vásárlásakor pedig legalább a gyári kapacitást kell választani, picivel nagyobbat lehet, de sokkal nagyobbat nem érdemes, mert azt a generátor hosszabb idő alatt tudja feltölteni.

4. Telefon kihangosító, az egyik leghasznosabb autós kiegészítő

Manapság nincs olyan ember, aki ne telefonálna az autóban vezetés közben. Ha kihangosítóval teszi ezt, akkor is nagyobb figyelmet igényel közben a vezetés, hiszen az agyunk a beszélgetés alatt másra is fókuszál, de semmiképp ne vezessünk telefonnal a kezünkben, a fülünkön. Nem csak a büntetés miatt, hanem a balesetveszély miatt sem. Az újabb autókban szinte kivétel nélkül van gyári kihangosítás beépítve, de a régebbi modellekbe is megoldható az utólagos beszerelés, melyet akár mi magunk is elvégezhetünk. Nem nagy beruházás, de a biztonságos vezetés, közlekedés szempontjából felbecsülhetetlen értékű! Szerintünk ez a praktikus autós kiegészítők királya!

5. Praktikus autós kiegészítők, tárolók az autóba, a csomagtartóba

Ahhoz, hogy az autóban minden kéznél legyen, ne szanaszét, és rendezetten tudjunk tárolni benne, – ami alapfeltétele annak, hogy az autóban ne uralkodjon el a káosz – , kell néhány tároló megoldás. Az egyik lehetőség például az ülésre akasztható tárolók. Ebből kettőt is fel tudunk tenni az 2 első ülés hátuljára, ezekben a zsebes tárolókban tarthatunk kéztörlő kendőt, kézfertőtlenítőt, 2-3 kis üveg vizet, papírzsebkendőt, tollat, határidőnaplót, bármilyen szükséges dolgot, amit rendezetten tarthatunk benne, illetve nem gurulnak szét az autóban.

A másik nagyszerű ötlet a csomagtartóba a rögzítő háló. Ezzel megakadályozzuk, hogy a boltban vásárolt vegyszerek, esetleg a jégoldó stb. a csomagtartóban kiboruljanak, hiszen állítva tudjuk tárolni a kívánt dolgokat.

Vehetünk többrekeszes tárolót is, ami igazán praktikus bevásárlásnál vagy kirándulásnál egyaránt.

Autós tároló

Tedd biztonságosabbá, kényelmesebbé a hasznos és praktikus autós kiegészítők segítségével az autódat!

Reméljük sikerült olyan ötletet adni, amit úgy gondolsz, hogy a Te autódban is hasznos lehet és jobbá teszi az autózást! Az otthonunkban is használunk jónéhány kiegészítőt, berendezést, melyekkel praktikusabb, kényelmesebb az életünk, miért ne tennénk az autóban is?

A mai világban, amikor sokkal nagyobb szerepe van az autónak az életünkben, mint régen, szükségessé válik, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a belső térből, törekedjünk a biztonságra, igyekezzünk benne rendet tartani és felkészülni a váratlan helyzetekre!

Ha pedig éppen nem mentek sehová, az autó is pihen, akkor neki lehet kezdeni az őszi kerti munkáknak!

Kapcsolódó ötletek