H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Valentin Napi Ajándék Készítése Egyszerűen

Dekoráció
Nehézség:
Idő: Fél óra

A mostani alkalommal egy nagyon kedves Valentin napi ajándékot fogunk elkészíteni és segíteni nektek, ha esetleg még nincs ötlet. 

Tartalomjegyzék
Milyen eszközök kellenek a Valentin napi ajándék elkészítéséhez?
A Valentin napi ajándék elkészítésének a lépései

Ez egy mélyégetéses technológia lesz, ami annyiban különbözik a felületégetéstől, hogy itt 5-10 mp-ig ott kell tartani a gázlámpát a megmunkált területen, ami által a fa erezete között teljesen elég a faanyag.
Szépen ki lehet tisztítani majd egy drótkefével, a végeredmény pedig egy rusztikus, antikolt hatású dísztárgy/ajándék lesz. Több rétegben is el lehet készíteni, mi is kétszer fogunk végig menni a munkadarabon. A felületégetési technológiát sokszor láthattátok már nálunk. Ezeknél a korábbi daraboknál a felületet csak pár másodpercig égetjük, így az erezet színe picit megváltozik és lényegében meg lesz pörkölve a faanyag.

Milyen eszközök kellenek a Valentin napi ajándék elkészítéséhez?

Ami a Valentin napi ajándékhoz két legfontosabb alapanyag lesz majd, az egyik egy fenyőpolc illetve nagyon sok boros dugó, parafa dugó. Ezen felül szükség lesz még egy felsőmaróra illetve a hozzá tartozó marófejre. Az elkészítés során különböző féle ragasztókat is fogunk majd használni.

Továbbá kell majd egy gázlámpa a felületégetéshez, amit már említettünk, illetve utána a drótkefét is segítségül hívunk, hogy szépen ki tudjuk tisztítani a felületet amit megmunkáltunk.

Említettük, hogy kelleni fog sok-sok parafa dugó is. A parafa dugóba készül majd egy furat is, amibe az ampulla kerül, és ehhez szükség lesz egy fúróra is, illetve maga a tartó alját kavicsokkal tudjuk majd díszíteni. Ezt mindenki maga dönti el hogy milyen színű kavicsokat szeretne használni, mi most zöld és szürke színű kavicsokkal fogjuk dekorálni az üvegtartót. Az egész pedig lenolajjal lesz majd lekezelve.

A Valentin napi ajándék elkészítésének a lépései

Ha mindent előkészítettünk, akkor kezdhetjük megrajzolni a szív alakú mintát, és a minta alaprajzára pedig helyezzük fel állítva a parafadugókat, amiket ragasszunk össze. Miután elkészítettük a szívnek a szerkezetét, a réseket mint említettük, töltsétek ki ragasztóval, és várjátok meg amíg teljesen megszárad és megkeményedik.

Addig is folytassuk a további lépéseket, amíg várjuk a száradást. Kezdjük el kivágni/kimarni a fenyőpolc alapból a mintát. A felsőmarógép segítségével ti is eltudjátok készíteni a marásokat, majd miután letisztítottuk a felületet, az égető segítségével égessétek meg a faanyagot.

Felsőmaró használat közben

Ne ijedjetek meg, ha kicsit sötétebbre sikerült az alap, és majdnem hogy szénné lett égetve, viszont gyönyörűen fel lesz majd csiszolva a drótkefével és meg lesznek mélyítve a rések, amik szépe megrepedeztek az égetés alatt. Vélhetően egy nagyon szép antikolt felületet kapunk majd végeredményként.

Na de nézzük a további lépéseket és folytassuk a munkát. Ha azt gondoltátok, hogy az eddigi égetett keret már nem lehet sötétebb, tévedtetek. Még egyszer alaposan égessük meg a munkadarabot, majd a drótkefe segítségével erőteljesen menjünk át rajta, hogy elnyerje a kívánt színt és felületet. Miután ezt a lépést is megtettük, már csak az olajjal való kezelés hiányzik.

Sima lenolajat használunk, amit egy szivaccsal vagy textilanyaggal érdemes felvinni, mivel sokkal egyenletesebb és mélyre hatóbb lesz a beeresztés tőle, és ne sajnáljuk az égetett felületet, magába fogja szívni az összes olajat.  Ezután hagyjuk pihenni egy negyedóra erejéig, utána pedig a felesleges olajat nyugodtan le lehet törölni és akkor kész is vagyunk ezzel a munkadarabbal.

Ezután a parafa dugókból kirakott szívszerkezetből 2 db-ot kiveszünk és fúrunk bele egy nagyobb lyukat, ami ezért lesz fontos, mert a későbbiekben ide fogunk behelyezni és beragasztani egy kisebb ampullát. A faalap aljára érdemes lehet 4 db kis tappancsot felhelyezni.

Miután minden megszáradt, a ragasztó, illetve az olajat is teljesen beszívta a fa, nyugodtan ragasszuk össze az alapot és a szívszerkezetet, illetve rakjuk egy kis virágot az ampullába is. Végezetül pedig szórjuk bele a kavicsokat az alapba, amivel tovább tudjuk dekorálni és kész is a Valentin napi ajándék.

Ha tetszett, nézd meg, hogyan lehet adventi asztali díszt készíteni!

Kapcsolódó ötletek

Idő: Kevesebb, mint 2 óra
Karácsonyi dekoráció

Az ünnep fényét nem is lehetne másképp tovább emelni, mint egy saját kezűleg elkészített asztaldísszel. Ezért úgy gondoltuk, hogy segítünk nektek is elkészíteni vagy legalább ötletet adni, hogy hogyan kezdjetek neki. 

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Mai alkalommal egy nagyon kedves és aranyos barkácsfeladattal készültünk számotokra. Egy macicsaládot fogunk elkészíteni fenyőpolcból egy lombfűrész segítségével. 

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!