H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Gyűrűtartó Készítése Házilag

Ajándékötletek
Nehézség:
Idő: Teljes délután

Romantikus olvasónknak ajánljuk a mai bejegyzésünket. Lepd meg te is a párodat egy ilyen remek kis gyűrűtartóval! Elmondjuk hogyan kell, és milyen eszközök szükségesek hozzá.

Tartalomjegyzék
Készíts Gyűrűtartót!
Gyűrűtartó készítése házilag – lépésenként

Készíts Gyűrűtartót!

Mai videóban egy nagyon jó kis útmutatóval készültünk nektek, ami nem más mint egy gyűrűtartó készítése házilag. Tökéletes kiegészítő lehet a lakásban akár a nappaliban, hálószobában az éjjeli szekrényen, vagy akár az előszobában is nagyon jó dekorációs elem. A mostani alkalommal megmaradt anyagokból készítettük el ezt a dísztárgyat, háttérben láthatjátok egy régi tortadíszünk, a kézforma egy gumikesztyűből öntöttünk ki gipszből illetve az alja megmaradt rétegelt lemezdarabokból tevődik össze. Hogyha ti is inkább gyűrű nélkül barkácsoltok, vagy otthon szívesebb tesztek-vesztek ékszer nélkül akkor nagyon hasznos lehet számotokra is ez a tartó, így biztosan nem fognak elkallódni.

Gyűrűtartó készítése házilag – lépésenként

Először is, ahogy említettük bekeverünk a kézformához egy kis gipszet, majd amint jól összekevertétek a keveréket és megkaptátok a megfelelő állagot, akkor töltsétek fel a gumikesztyűt a folyékony gipsszel. Ezután ha esetleg nálatok is maradtak felesleges rétegelt lemezek még korábbi barkácsolások során, akkor nyugodtan vágjátok méretre és ragasztó segítségével ragasszatok össze pár darabot. Ha nincs kéznél otthon ilyen maradék, akkor sincs semmi probléma, nyugodtan vegyetek akkora lemezeket, amire rá szeretnétek majd helyezni a gyűrűtartót. Következő lépésként szorítók segítségével szorítsátok össze az összeragasztott lapokat, hogy biztosan ne mozduljanak el, amíg megszáradnak.

Ezután asztali körfűrész segítségével vágjátok egységes méretre és alakra a rétegelt lemezeket, és helyezzétek fel azt a díszt, amit szeretnétek. Mi ahogy látjátok egy megmaradt tortadíszt tettünk fel dekorelemként, de bármi tökéletes, amit ti preferáltok. Következő lépésként kisebb fadarabokra lyukat fúrunk, majd az összeset lecsiszoljuk, mert nem szeretnének semmi szálkával vagy túl éles éllel találkozni. Ezeket a kisebb fakiegészítőket azért készítettük, hogy arra is rá lehessen rakni a gyűrűket, vagy karkötőket.

Amikor megkötött a gipsz, akkor távolítsátok el róla a gumikesztyűt, nyugodtan ollóval vágjátok le. Ahogy látjátok mi lefújtuk fehérre az alaptartó részt, de ez is opcionális, és bármilyen színűre le lehet fújni, vagy akár ha szeretitek a fa eredeti színét, akkor akár úgy is hagyhatjátok. Miután levágtátok a gipsz kézről a gumikesztyűt, csiszolóval csiszoljátok át az egész felületét, hogy szép sima legyen.

Hogyha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor kis vésővel akár a köröm mélyedést is bele lehet vésni a gipsz kézbe, amit elkészítettetek ti is, hogy még élethűbb legyen az elkészített tárgy. Miután végeztünk a csiszolással és a véséssel, ezüst festékkel átfújtuk, hogy még dekoratívabb legyen a végeredmény.

Ezt követően kap értelmet az a lépés, amikor a kis fa elemekbe lyukat fúrtunk, hiszen ezekbe kerül majd egy vékonyabb fonál amit a lyukakon át tudtok vezetni, hogy kerete legyen a dísznek és még inkább hozzá tudjuk rögzíteni az általunk választott tortadíszt. Utolsó lépésként a gyűrűtartó aljára tehettek ti is csúszásgátló korongokat, hogy stabilan álljon majd a lakásban a gyűrűtartó. Ha már túl vagytok a gyűrűtartó készítése házilag projekten, és további romantikus ötletekre vágytok, akkor a Valentin napi ajándék készítésének is nekifuthattok. Iratkozzatok fel youtube csatornánkra is!

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Ötletes része lehet a konyhánknak egy kis pékáru tartó, ezért is gondoltuk, hogy hasznos lehet számotokra egy videó, amelyben megmutatjuk, hogyan tudjátok ezt egyszerűen magatoknak is elkészíteni.

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Reméljük már az előző videóban is velünk tartottatok és folytatni tudjuk együtt a pékáru tartó elészítését.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!