Munkakabát

A téli munkaruházat, munkakabát összeválogatása különös körültekintést igénylő feladat, hiszen munkaterülettől függően számtalan feltételnek kell megfelelnie. Egyrészt munkavédelmi szempontok sokasága kell, hogy teljesüljön, másrészt az időjárási körülményeknek mindenkor meg kell felelnie a munkakabátnak. Szükség lehet rá otthon, saját műhelyben, gazdaság üzemeltetése során, vagy egyéb, kinti munkavégzés alkalmával. Fűtés nélküli raktárban szintén ilyesmire lesz szükséged, ahogy a veled együtt dolgozó embereidnek is. A legtöbb munkahelyen külön leírás szabályozza, mit is viseljen a munkavállaló, most nézzük meg, milyen munkakabátokat lehet megvásárolni a kínálatunkban és ezek mire jók pontosan.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
10 990 Ft - 22 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Méret
Kapucni
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Milyen munkakabátot válasszak?

 

A legfontosabb szempont a biztonság mellett természetesen a kényelem. Legyen bármilyen gyártó bármilyen vastag és egyébként jól funkcionáló kabátja, ha kényelmetlen, akkor az nagyban befolyásolni fogja a munkavégzésünket.

Általános munkavégzésre legtöbbször bármelyik munkaruha megfelel, azonban nagyobb fizikai igénybevétel esetén érdemes jól átgondolni, mire is van szükségünk.

Fontos:

 • a munkakabát gumírozása, derék részen sokan a hagyományos, szabadon hagyó, vagy gumi behúzással ellátott kabátot részesítik előnyben – itt mindenképpen egyedi szempontokat érdemes mérlegelni
 • ha hajolgatni kell, akkor a gumírozás felcsúszhat, szabadon hagyva a derekat, ezzel bosszúságot okozva számunkra
 • kimondottan hasznos azonban például kerti munkák során (ezt jó, ha tudjuk, télen is lehet végezni, jócskán akad tennivalónk, ha van kertünk a téli időszakban is)
 • az anyag összetétele szintén függhet az adott munkaterület sajátosságaitól, pl. más funkciót kell ellátnia egy vegyszerekkel, károsanyagokkal foglalkozó szakember ruházatának és megint mást egy fenyőfaárusénak – utóbbinál a tartósság és jó minőség más értelmet nyer.
 • az esti, éjjeli munkák során a láthatósági jelzéseknek különösen fontos szerepe van
 • megfelelő bélésre szükségünk van a téli – hidegebb időszakok idején
 • ha fontos a külcsín, ma más szebbnél szebb és praktikusabbnál praktikusabb darabok közül választhatunk, válasszunk hát olyat, ami minden szempontból megfelel számunkra
 • a bélés nélküli változatok átmeneti időszakra ajánlottak – esetleg nyári, vékony kabátot vagy mellényt megkövetelő munkákhoz, pl. útépítés során

 munkakabát

Milyen anyagú munkakabátok vannak?

Pamut Oxford anyagú farmer kabátunk béléssel ellátott darab, alkalmas enyhébb és hűvösebb napokon egyaránt műhelymunkákra, építkezésre, kertbe, de akár kimenőruhaként is hordhatjuk. Bőségét az alján lévő szabályozó pántokkal állíthatjuk be a kívánt méretűre. Belső rétegének köszönhetően megfelelő komfortérzetet biztosít.

 

PU bevonatú vízhatlan anyagú, szélálló Neo kabátunk fényvisszaverő elemekkel meleg, kellemes hőérzetet biztosító béléssel, levehető csuklyával, magas állógallérral és rugalmas kézelővel ideális választás a hűvösebb napokra. Az ideális hőérzetet a derékrészre varrt, szabályozható rugalmas derék biztosítja.

Sok hasznos zsebbel ellátott darab, ezek mindegyike külön célt szolgál egy munkakabáton, és mivel ebből sosem lehet elegendő, így mindenképpen ki tudjuk majd használni.

TPU membránnal ellátott munkadzsekink a Neo-tól szintén megfelelő hőérzetet biztosít számunkra, amennyiben emellett tesszük le a voksunkat. Hideg és fagyos időre kimondottan ideális választás, ezt elősegíti az állítható kapucni, a derekán lévő szabályozó is. Fényvisszaverő elemei a láthatósági feltételeknek is eleget tesznek, így biztosítva maximális védelmet számunkra.

Dobby anyag: puha tapintású gyapjú anyag, mely jól lélegzik, így ideális bármely munkavégzéshez.

Fontos:

 • vízállóság
 • szélállóság
 • fényvisszaverés
 • megfelelő szellőzés
 • megfelelő szigetelés
 • megfelelő hőérzet biztosítása
 • kényelmi fokozat figyelembevétele
 • speciális igények (hőálló, saválló, stb)

 

Külön kategóriát képez a láng- és vágásálló öltözet, ezekhez szintén speciális ruházatra van szükség.

Napjainkban számtalan méretben, fazonban kaphatók, és mind a női, mind a férfi vásárlók igényeit maximálisan kielégítik a forgalomban elérhető munkakabátok. Válassz munkaruhádhoz kiegészítőt, például munkavédelmi kesztyűt, mártott kesztyűt.

Mire lehet még szükségem?

Ha a hűvösebb, téliesebb időkre gondolunk, szükségünk lehet továbbá mellényre a kabát alá. Jó minőségű, vastag kesztyű is jó szolgálatot tehet, amikor az idő kellemetlenné válik – a védelmi funkcióiról már nem is beszélve.

Kiváló minőségű és vastagságú nadrág, zokni és megfelelő munkavédelmi cipő az alapruházat része, ezekből mindből érdemes a lehető legjobbat választani.

Kínálatunkban teljes ruházatot tudsz vásárolni, a kiválasztásban munkatársaink szívesen segítenek, amennyiben szükséged lenne rá. Fontos! Válasszunk nagy teherbírású, időtálló darabot, de a funkció, és a kényelmi – esztétikai szempontjaink figyelembevételével. Kínálatunkban a NEO gyártó termékeiből válogathatsz, melyek CE tanúsítvánnyal rendelkeznek. További kérdéseiddel fordulj bátran a Profibarkács csapatához! Elérhető méretek: S-XXXL méretben.

 

Gyakori kérdések munkakabát vásárlásakor

 

Hogyan válasszak munkakabátot?

Elsősorban a munkavégzés munkavédelmi követelményeit kell figyelembe venned, azonban ha ez és az időjárási körülmények megvannak, számtalan csinos és praktikus darab közül választhatod ki a számodra megfelelőt.

Miért fontos a munkakabát?

Speciális kialakításuknak köszönhetően praktikusak – sok zsebbel rendelkeznek, és hőtartó, víz- és szélálló, valamint egyéb, hasznos funkciójukat tekintve sokkal hasznosabb viseletek, mint a több pulóver – sima kabát kombók.

Mit viseljek még a munkakabáthoz?

Megfelelő kesztyű, nadrág, cipő, zokni, fényvisszaverő elemek használatával teljessé válik a munkaruházatod.