Akkus gyerek quad

Nagyon népszerűek lettek az akkus gyerek quadok. Imádják a lurkók és még helyi környezetszennyezés sincs! Gyorsan tölthetőek, sokáig bírják és mind a szülők, mind a gyerekek nagyon szeretik, ha előkerül a garázsból a családi gyerek quad.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
379 990 Ft - 449 991 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Manapság már nem csak a felnőttek sportja lett a quadozás, ugyanúgy a gyerekek számára is egy izgalmas időtöltés. Ezeknek a gyerek quadoknak is ugyanúgy fém keretük van, mint a sima, klasszikus motoros quadoknak, csak természetesen itt a meghajtás akkumulátorról működik, vagyis elektromos motorral valósul meg. Ez abban tud óriási előny lenni, hogy akár olyan helyekre is bemehetünk velük, ahol esetleg másokat zavarna a benzines változat vagy annak károsanyag kibocsájtása. Ennél a variánsnál ez nincsen. Ezen felül, mivel ez gyerek számára lett kialakítva, korlátozva van, hogy hol tudjuk ezeket használni, mivel közúton nem szabad.

 

Gyerek quad rendelés a Profibarkács.hu webáruházból

Válogasson az akkus gyerek quadok között és szerezze be a legvagányabb járművet gyermekének! Jelenleg a Hecht kínálatából lehet választani, de hamarosan újabb márkák forgalmazását is elkezdjük. Ha pedig már bővítjük az otthoni járművek körét, érdemes lehet beszerezni 1-2 szerszámot is. Ha például kerékcserére kerülne sor, jól jöhet egy nyomatékkulcs.

 

Mire érdemes odafigyelni gyerek quad választásakor?

Természetesen a gyerek quad önmagában jelenthet pár éves lurkóknak szóló gépeket, amik 2-3 km/h-val mennek és akár egész komoly és nagyobb járműveket idősebbeknek. Mivel a képeken kevésbé jöhet vissza mekkora quadról van szó, érdemes megnézni a méreteket, különösképpen a magasságot, hiszen nem árt, ha fel tud ülni rá a gyermek.

A legtöbb gyerek quadhoz elérhető ajánlott korosztály is, vegyük figyelembe. Ezen felül nézzük meg, hogy van-e rajta előre és hátramenet is, vagy akár több fokozat. Mekkora a max terhelhetősége a quadnak? Mi a maximum sebesség ami elérhető vele? Mekkora az akkuja, hiszen abból fog következni, hogy menny ideig bírja, ha maxon represzt vele a lurkó? Végül akár a garanciára is érdemes lehet odafigyelni, hiszen ezek bár nem bonyolult gépek, előfordulhatnak hibák. 

A legtöbb gyerek quad esetén természetesen külön ügyelnek a biztonságra, nem lehet velük feldőlni és óriási sebességgel sem száguldozni. Ettől függetlenül érdemes lehet beszerezni valami védőöltözéket, csak a saját megnyugtatásunk végett. Először soha nem hagyjuk őrizetlenül vele a gyermeket! A gyerek quad az egyik legszuperebb ajándék és persze a gyereket imádják, de először meg kell ismerkedniük a műkődésével és határaikkal.

 

Általános tudnivalók és az alapok a gyerek quadról

A gyerek quadok általában valamelyik ismert márka remek hasonmásai, amit szintén kiváló alapanyagból szerelnek össze, többféle színválasztékban, hogy a gyerekek számára is vonzó legyen. Ezek a kis quadok akár fűben, egyenlőtlenségeken, enyhe emelkedőkön is megállják a helyüket.  A gyerekek számára igazi quados élményt lehet nyújtani az erős, duplamotoros verziókkal.

Ha egy kicsit utána akarunk olvasni, hogy honnan is indult a quadozás, akkor eredetileg a japán rizsföldeken használták, és azért fejlesztették ki, hogy akár a nagyon egyenletlen, nehezen megközelíthető területekre is könnyebben is gyorsabban elérhetőek legyenek. Viszont ezek nem rendelkeznek differenciaművel, amit annyit tesz, hogy a kanyarban az egy tengelyen lévő kerekek nem egyforma sebességgel pörögnek, és emiatt a belső, azaz a kisebb íven forgó kerék előfordulhat, hogy kipöröghet. Emiatt nem szabad aszfaltozott úton használni ezt a járművet, mert könnyen fel is borulhat.

Ezen információk tudatában rájöhettünk, hogy ezek inkább hobbi- vagy sportcélra tökéletes kis lehetőségek, viszont nagyon fontos, hogy csak földúton használjuk. Ha esetleg mégis aszfalton szeretnénk vele róni a köröket, akkor érdemes és szükséges is olyan modellt választani, ami rendelkezik differenciaművel, ezek viszont limitált számban elérhetőek.

 

Vajon milyen manőverekre képes az elektromos gyerek quad?

Az elektromos gyerek quad még a gyerekeknek készített elektromos autók között is igazi kuriózumnak számít.

Ahogy a felnőtteknél, a gyerekek számára is ugyanolyan különleges élmény lehet a vezetés extrém körülmények között, szokatlan kihívások közepette. Pont ez teszi ennyire élvezetessé!

Rengeteg kanyarodás, kisebb nagyobb dombocskák, gödrök, kikerülendő bokrok,sokszor vissza is kell tolatni, vagy akár az előfordulhat, hogy elakadunk egy akadályon? Mennyi izgalom és kihívás!  

Pontosan a fent leírtak az elektromos gyerek quad lényege! Játékosan, viszont egyben biztonságosan gyakorolhatja be ezeket az alapvető dolgokat a kis csemeténk. Az óriáskerekek megalapozzák az ehhez a kellő biztonságot, a két kerék meghajtás pedig segít leküzdeni az buckákat és nagyobb emelkedőket.

 

Mely készségeket fejleszt az akkus gyermek quad a gyermekeinél?

Amellett, hogy izgalmas és kihívó elfoglaltság a gyerek számára, fontos megemlíteni azt is, hogy milyen készségeit tudja a gyerkőc fejleszteni, mégha nem is tudatosan.

Az akkus gyerek quad szuper eszköz arra, hogy a gyermek egyensúlyérzékének és térérzékelő képességét fejlessze. Mivel folyamatosan figyelni kell a szembe jövő akadályokra, állandó koncentrálást és fókuszálást igényel vezetés közben. A kormány és a gázpedál egyidejű használata pedig egy összehangolt kéz-láb működést vár el.

Azon felül, hogy természetesen figyelmesen kell vezetni, a figyelem megosztása is nagyon hangsúlyos, miközben a különböző feladatokat végzi a gyermek. Ezek a jövőben óriási segítséggel lehetnek a kisgyerek számára, akár már az iskolában is. Egy jó kis elektromos gyerek quad igazi kihívás, amellyel az életben mindenki találkozik, illetve megtanítja őket a versenyzésre és a sikerért folytatott küzdelemre is.

Általában a gyerek quadok 8 éven felüli gyerekeknek ajánlják, viszont vannak midi quadok is kisebb gyermekek számára, amelyet a szülők tudnak távirányítással vezérelni. Ezáltal sokkal biztonságosabb lesz a picibbek részére is a quad használata, mégsem maradnak kis egy izgalmas kalandból.

 

Hol és hogyan használhatjuk az elektromos gyerek quadot?

Na de vajon hol és mégis hogyan használhatjuk biztonságosan és megfelelően a gyerek quadokat? Ahhoz, hogy egészséges és önbizalommal teli gyerekek és felnőttek legyünk, ahhoz kellenek a sikerélmények. Ezt támogatja a gyerek számára is elérhető quad gyerekverziója, így ők sem maradnak ki ezekből a kreatív és egyben fejlesztő játékokból.

Leginkább amint már említettünk, buckák, földes utakon javasolt a használata, nehogy az aszfalton kipörögjön a jármű. Érdemes lassan, lépésről lépésre megtanulni a quad használatát. Erre különböző cégek már oktató órákat is ajánlanak, ha nem érezzük magunkat elég képzettnek ahhoz, hogy rendeltetésszerűen tudjuk használni a kis quadokat.

Semmiképp se hagyjuk magukra a gyermekeket, amikor quadoznak, csak felügyelettel gyakoroljanak, biztonságos, forgalomtól védett helyen! Mindig legyünk ott mellettük, jobb biztosra menni nehogy baleset történjen. Érdemes lehet egy akkus kompresszort is beszerezni a kerekek felfújását elősegítendő.

Végül pedig csak élvezzük ahogy a gyerkőcök is megtanulnak vezetni, figyelni a környezeti hatásokra, és csak élvezik a quad adta örömöket.