Sólámpa, sókristály

A sólámpák mindenki szerint pompás kiegészítői a lakásoknak, főleg kellemes fényük és természetet megidéző megjelenésük miatt, hanem mert sokan úgy gondolják, hogy nemcsak dekorációs célból jó befektetés egy ilyen lámpa, hanem mert úgy vélik emelet, egészség megőrző és javító hatásai vannak.

Egyetértünk, hogy a só nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, és az is igaz, hogy a sós levegő jót tesz a légúti megbetegedésekben. De vajon a sólámpa is képes elérni ezt a hatást? Mindemelett ne feledkezzünk meg más módszerekről, sem hiszen akár a sportolással és megfelelő pihenéssel is karban tarthatjuk szervezetünket.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 490 Ft - 11 890 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
15 termék
15 termék

Mire jó a sólámpa?

A só mindenek elött egy kristály, ami nátrium és klorid ionból áll, ezért hallhatjuk sokszor a tudományos nevét is, ami a nátrium-klorid. Ez egyaránt igaz a konyhasóra, vagy másnéven kősóra, és igaz az ebből készülő jódozott sókra is, és a himalája sóra, parajdi fürdősókra, de a sólámpákra is. A só azért képes ilyen masszív kristályos anyag maradni, mert a benne lévő pozitív nátrium, és negatív kloridionok erősen kapcsolódnak egymáshoz, az ionos kötéssel. A só tehát egy igen stabil anyag, ami mától nem bomlik le, és éppen ezértezért is vitatják a sólámpák tényleges hatékonyságát.  Só nélkül teljesen elképzelhetetlen lenne az életünk, mégpedig azért, mert a testünk egyik fontos alkotóeleme, megtalálható oldott formában, a vérünkben, a verejtékünkben, és számos sejtanyagcsere folyamat résztvevőjeként is. Így a sóbevitelre nem elhanyagolható, és ezt étkezésünkkel biztosíthatjuk szervezetünk számára. Biztosan ismeri mindenki a mesét a királylányról, aki sót vitt az öreg királynak, és azt mondta, úgy szereti, mint a sót, aki erre kitagadta. Majd miután egy herceg elvette, és békülésképp meghívták az esküvőjükre, és megparancsolták, hogy semmilyen ételbe nem tehetnek sót. Ezután jött csak rá a bölcs király, milyen fontos is a só.

Végig gondolva, a só a mindennapi életünk része, hiszen ízesítünk vele, télen sóval hintjük be az utakat a fagy idején, használjuk a mezőgazdaságban, a víztisztításban, és emelet rengeteg kiegészítő készül belőle, például a sólámpák, és sókövek.

Tényleg jók a sólámpák?

Az válasz az, hogy igen, a sólámpák rengetek esetben jók, és hasznosak tudnak lenni, de természetesen ezek nem gyógyszerek, és nem rendelkeznek orvosilag igazolt hatással. Hacsak bele gondolunk, hogy a só rácsszerkezete egy nagyon stabil szerkezet, akkor nem lehetünk biztosak abban, hogy annyi só jut a levegőbe, mintha csak a tengerparton sétálgatnánk. Mindezek ellenére igen sok pozitív és jótékony hatásuk van.

Íme, 5 pozitív hatás:

  • A sólámpák kellemes színe könnyedén meg nyugtathatja az ember lelkét, emelet stressz oldó is lehet, nyugodt hangulatot válthat ki, és persze kiváló éjszakai világítás is a lakás bármely pontján. Ha hiszünk az energetikában, és a színterápiában, akkor további előnyöket is felfedezhetünk akár. Hisz a sóban lévő vörös szín kedvező lehet a vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, és serkentheti a szervek működését.  A vörösessólámpák tehát energizálnak, aktivizálnak, míg a narancssárga dominanciájú segíthet asztmás, reumás panaszoknál, hatással lehet a köhögésre és hörgőhurutra. A fehér sólámpák pedig elég ritkák, de állítólag egyensúlyba hozzák a csakrákat, és méregtelenítenek.
  • A só, levegőbe kerülve, jótékonyan hathat a légzőszervekre, így nagyszerű segítség lehet náthás, allergiás időszakban, könnyíthet az asztmán, és a légzésen is. Természetesen, a gyógyszereket nem tudja helyettesíteni, szóval, ha ilyen panaszai vannak, bevethet diffúzorokat is, amik képesek sóoldatot párologtatni.
  • Van aki alváskönnyítő, ellazító, nyugtató hatásról is beszél sólámpa használatkor, ami a színének is betudható hatás.
  • Amikor műszaki cikkeinket használjuk, sok pozitív ion kerül a levegőbe, ezáltal felborul körülöttünk az ionegyensúly. Ezt az emberi szervezet úgy érzékeli, hogy ingerültebbek vagy épp fáradékonyabbak leszünk tőle, de az okát még nem értjük. Néhány szemlélet szerint a sólámpákképesek az ionegyensúlyt a helyre billenteni.
  • Köztudottan a sónak antibakteriális hatása is van, így a levegőben keringő só úgy tesz jót, hogy a penészgombákat, baktériumokat részben el tudja pusztítani. A sólámpa tehát valamelyest légtisztító funkcióval s rendelkezik.

Hogyan használjuk a sólámpát?

Akik meg vannak győződve az ionok egyensúly hozó hatásairól, azok azt javasolják, hogy a lámpákat olyan berendezések közelébe tegyük, amelyek ezt ronthatják. Tehát a technikai eszközök, mint például a televízió, számítógép és egyebek mellé. Ha a nyugtató hatására vagy csak hangulatvilágításra szeretnénk használni, helyezzük el a hálószobába, vagy a gyerekszobába, az ablakba, vagy az ágy mellé. Ha pedig légúti megbetegedéseknél használnánk, akkor tegyük a beteg mellé, hogy segítse pihenését, ezért legyen minél közelebb a lámpához.

Összefoglalva nem csak az egészségre való hatásaiért érdemes beszerezni egy sólámpát de könnyedén feldobhatjuk vele lakásunk dizájnját, és emelet remek ajándék is lehet belőle. Weboldalunkon többféle színben, de különböző formájúakkal is találkozhat és persze kedvező áriánk is magukért beszélnek nálunk a profibarkacs.hu-n.