H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Áramfejlesztő, Aggregátor

Áramfejlesztő, vagy aggregátor vásárlását gond nélkül elintézheti a Profibarkácsnál. Webáruházunkban hordozható, benzinmotoros, önindítós, egyfázisú, valamint háromfázisú áramfejlesztő aggregátorok is kaphatók kedvező árakon. Rendkívül széles kínálatunkban összeszedtük a legmegbízhatóbb gyártók termékeit: Hyundai, Hecht, Scheppach, Einhell, Yato, Heron, és AGT áramfejlesztőt is megrendelhet a webshopunkban. Az áramfejlesztő generátorok (más néven aggregátorok) állandó villanyellátást tudnak biztosítani az olyan helyszíneken, ahol egyébként nem érhető el villamos energia hálózat.

Hogyan válassz áramfejlesztőt? >>


85termék 136
85termék 136

Csupán egy kis üzemanyagra lesz szüksége, hogy a generátor árammá alakítsa a motor által létrehozott energiát, és utána helyszíntől függetlenül élvezheti a villamos energia előnyeit. Hasonlítsa össze a kínálatunkban található áramfejlesztőket, és intézze el vásárlását akár ma!

A hordozható, benzinmotoros áramfejlesztők használatának előnyei

Egy áramfejlesztő generátor működéséből adódóan több helyzetben is nagy előnyt jelent azokon a területeken, ahol még nem valósult meg az elektromos hálózat kiépítése, vagy akár lehetetlen annak a megvalósítása. A lakott településeken kívül épült házak és lakókocsik számára hatalmas segítséget tudnak nyújtani a benzinmotoros áramfejlesztők, de a hajótúrára indulók számára is kifejezetten praktikus tud lenni az aggregátorok használata, aminek köszönhetően garantáltan számíthatnak villamos energiára. Kellő üzemanyag mennyiség mellett ezek a berendezések gyakorlatilag bárhol használhatók.

Olyan esetben is hasznosak tudnak lenni, amikor egyszerűen elmegy az áram. Ilyenkor még áramszünet esetén sem kell, hogy leálljon egy üzemben a munka, de a háztartások számára is nagy biztonságot tud nyújtani egy ilyen megoldás. Így a fűtőrendszerek, számítógépek, és szerverparkok, tehát tulajdonképpen az egész épület továbbra is részesülhet áramellátásban.

 

Áramfejlesztő aggregátor árak: vásárlási tanácsok a Profibarkácstól

Kérdés persze, hogy mi alapján érdemes áramfejlesztő generátort választanunk?

Teljesítménybeli különbségek természetesen vannak az egyes áramfejlesztő generátor között. Ezért is mozognak ilyen széles skálán az árak: körülbelül 40 000 Ft-tól kezdve majd másfél millióig többféle típusú aggregátor között is válogathat a Profibarkács webáruházában. Természetesen egy alacsonyabb teljesítménnyel rendelkező áramfejlesztő is tökéletes választás tud lenni: csupán el kell döntenie vásárlás előtt, hogy milyen céllal szeretné majd felhasználni az adott generátort.

Első lépésként tehát mindig azt kell megállapítani, hogy az adott berendezések működtetéséhez mekkora villamosenergia teljesítmény szükséges, mivel ezt az értékét az áramfejlesztő generátornak mindenképp hoznia kell.  A felhasználási területet tekintve rengeteg aggregátor közül választhat. Érdemes a webáruházunkban a termék súlyát és méretét is figyelembe vennie, mivel az egyenes arányban áll a generátor teljesítményével.

A hordozható áramfejlesztő aggregátorok (ahogy nevük is jelzi) kis önsúlyuknak köszönhetően könnyen szállíthatók, bárhol működtethetők, és széles körben alkalmazhatók. Ha csak saját felhasználásra keres aggregátort, akkor bőven meg lesz elégedve az alacsonyabb árakon kapható aggregátorokkal is.

Az alapkategóriásnak mondható generátorok kb. 800 és 1500 W közötti teljesítménnyel rendelkeznek. Ilyen például a megfizethető Hyundai HYD-G aggregátor. 1500 és 3000 W között is bőven válogathat a nagyobb teljesítményű gépek között, de ha ipari felhasználásra keres bivalyerős benzinmotoros áramfejlesztőt, akkor olyan berendezést is rendelhet tőlünk, ami még az 5000 W-ot is megugorja, mint például a Scheppach SG 7000-es modell. Továbbá a Heron csúcskategóriás, önindítós, valamint egy- és háromfázisú berendezéseit is megtalálja a Profibarkács webáruházában.

 

Egyfázisú vagy háromfázisú áramfejlesztő generátort válasszak?

A kínálatunkban szereplő áramfejlesztők között egy- és háromfázisú generátorok közül is válogathat. Itt minden a fogyasztótól függ: ha egyfázisú fogyasztót használ, akkor egyfázisú áramfejlesztőre lesz szüksége. Csak abban az esetben vásároljon háromfázisú generátort, ha háromfázisú gépet kell működtetnie! Az áramfejlesztő bekötésénél, vagy használatánál szükség lehet akár egy adag jó csőbilincsre is, ezeket is beszerezheti tőlünk.

 

Aggregátor

 

A családi házunkat szeretném áramszünet esetén ellátni árammal, milyen áramfejlesztőre van szükségem? Egy- vagy háromfázisú legyen?

Az áramfejlesztőt az ellátni kívánt fogyasztókhoz kell választani. Ha csak egyfázisú fogyasztókat kell táplálni (pl. egy lakóház vagy nyaraló esetében), akkor egyfázisú áramfejlesztőt kell választani. A házakba bevezetett három fázis az egyfázisú fogyasztók között egyenlőtlenül van elosztva (egy lámpa vagy egy mosógép fogyasztása lényeges eltér). Ez egy háromfázisú áramfejlesztő esetén túlterhelné az adott fázis tekercselését, amitől a generátor tönkremehet.

A legjobb választás egy minden egyfázisú fogyasztót (akár egyszerre is) ellátni képes egyfázisú áramfejlesztő. Háromfázisú áramfejlesztőt csak olyan helyre telepítsünk ahol háromfázisú fogyasztók vannak.

Áramfejlesztő aggregátor vásárlás kedvező árakon a Profibarkács webáruházában

Amennyiben további kérdései vannak a webshopunkban kapható hordozható áramfejlesztőkkel kapcsolatban, akkor nyugodtan forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz. Tapasztalt kollégáink szívesen segítenek abban, hogy megtalálja az Ön igényeinek leginkább megfelelő berendezést! Bőséges kínálatunkból lesz lehetősége válogatni: a Profibarkácstól Hyundai, Hecht, Scheppach, Einhell, Yato, valamint benzinmotoros Heron és AGT áramfejlesztőt is rendelhet kedvező árakon!

Vásárlását részletes termékleírásokkal is megkönnyítjük: webáruházunkban könnyen összehasonlíthatja az egyes termékek paramétereit. Kínálatunkban egyfázisú és háromfázisú aggregátorokat is találni fog. Válassza ki az Ön céljainak legmegfelelőbb áramfejlesztőt, és a Profibarkács máris azon lesz, hogy eljuttassa Önhöz: többféle szállítási lehetőség közül is választhat!

 

Gyakori kérdések áramfejlesztő, aggregátor vásárlása esetén

 

Mennyit fogyaszt az áramfejlesztő?

Az áramfejlesztőknél általában használt HONDA motoroknál ez 313 g/kWh (0,313 kg/kWh). Ez a szám azt az üzemanyag mennyiséget jelöli grammban amely 1 kW teljesítmény előállításához 1 órán át szükséges. PÉLDA: Egy áramfejlesztő 2 kW teljesítmény, 3 órán át történő előállításához: Fogyasztás (liter) = 0.313 kg/kWh x 1.4 (gramm→liter) x 2 kW x 1.25 (a generátor hatékonysága) x 3 óra = 3.3 l üzemanyagot fogyaszt. Ebből kiszámolható, hogy mennyi ideig tudja az áramfejlesztő az üzemanyagtank utántöltése nélkül ellátni a fogyasztókat. Szükség esetén az AGT áramfejlesztőket nagyobb üzemanyagtankkal is tudjuk szállítani.

Mekkora áramfejlesztőt érdemes választani?

Az elméletben szükséges teljesítmény az egyes fogyasztók terheléseinek összege. Általában érdemes legalább 10% többlettel számolni mivel lehet, hogy több terhelést kap az áramfejlesztő, illetve új fogyasztókat csatlakoztatunk rá. Fontos: Az áramfejlesztők folyamatos üzemét a maximális teljesítmény 80%-ára méretezik, tehát egy 1 kW teljesítményű áramfejlesztőről 0,8 kW-os fogyasztó üzemeltethető folyamatosan. Az áramfejlesztő teljes teljesítményét állandóan kihasználni nem szabad! Fontos: Az elektromotoros fogyasztók induláskor rövid időre jelentősen túlterhelik az áramfejlesztőt, ezért ilyen fogyasztók esetén az áramfejlesztő teljesítményének legalább 2-3-szorosan kell meghaladnia a róla üzemeltetett elektromos motor teljesítményét!

Miért nem használható az egy- és háromfázisú aljzat egyszerre?

A háromfázisú generátorokat gyakran használják egyfázisú fogyasztók táplálására. Ehhez a háromfázisú generátorok egyik fázisának kivezetésével hozzák létre a gépről levehető egyfázisú teljesítményt. Ez hozzátartozik a gép rendes üzemeléséhez. A két aljzat egyszerre történő használata esetén az egyfázisú feszültség létrehozására megcsapolt tekercselés túlterhelődik és tönkremegy, mivel egyszerre használjuk egy- és háromfázisú feszültség előállítására. Általában egy fázison a háromfázisú generátor teljesítménynek csak 40%-a vehető le, ami ilyen, kettős használat mellett biztosan a generátor túlterheléséhez vezet. Tehát, az egyfázisú és a háromfázisú aljzatokat TILOS egyszerre használni!

Ha még mindig nem tudod, hogy melyik áramfejlesztő, aggregátor lenne számodra a tökéletes, olvasd el a Hogyan válassz áramfejlesztőt című bejegyzésünket!

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Hogyan válassz áramfejlesztőt? című cikkünket!

Szűrés
Ár
 (Ft)
749 900 Ft - 929 900 Ft
Márka
Motor
Teljesítmény
 (W)
680 W - 8 500 W
Motor teljesítmény
 (LE)
1 LE - 20 LE
Hengerűrtartalom
 (cm3)
42,5 cm3 - 688 cm3
Indítás módja
Fázisok száma
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!