H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Alap Szerszámkészlet Otthonra

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Egy alap szerszámkészlet otthonra mindenkinek kell! Bár a bevásárló lista végtelen lehet ebben az esetben is, de adunk néhány tippet, mi az, ami mindenképpen legyen otthon.

Tartalomjegyzék
Barkács alapkészlet otthonra - kezdők háztartása
Alap szerszámkészlet otthonra – a legszükségesebbek
Kombinált fogó és csavarhúzók is legyenek a szerszám alapkészletben!
Az alap szerszámkészlet otthonra tárolási módjai
Az induló szerszám alapkészletből ne felejtse el az apróbb kiegészítőket sem!

Az alap szerszámkészlet otthonra összeállítására minden induló háztartásnak szüksége van, ez biztos. De mit tartalmazzon az induló felszerelés? Nem könnyű a helyzet, hiszen, ha nagyjából semmi nincs, mindent be kell szerezni, és az anyagiakat szem előtt tartva az ember igyekszik priorizálni a szerszámokat, gépeket, például valószínű, hogy egy hómaró nem a legelső lesz, amit beszerzünk. Ugyanakkor, ha okosan állítjuk össze a listát, a legtöbb ház körüli munkát el fogjuk tudni végezni saját magunk, nem mindig kell szakemberért kiáltani, vagy körbe kérdezni a szomszédokat megfelelő csavarhúzó után kutatva.

Barkács alapkészlet otthonra - kezdők háztartása

Egy új háztartásban, mikor szinte még semmilyen felszereléssel nem rendelkezünk, komolyan át kell gondolni, mikre lehet szükség, és milyen sorrendben történjen a beszerzésük, ha nem vagyunk abban a kivételes helyzetben, hogy mindent egyszerre meg tudunk venni. Előfordul, hogy például a festés még hátravan, vagy a terasz korlátja, esetleg a kerti pad, melyeket magunk tervezünk megcsinálni. Ebben az esetben értelemszerűen azokat kell először beszerezni, amelyek nélkülözhetetlenek az adott munkákhoz, mielőtt az alap szerszámkészlet otthonra teljes lenne .

Ha viszont egész egyszerűen szeretnénk összeállítani egy praktikus barkács, szerszám alapkészletet induló háztartásunkba, érdemes az alábbi lista mentén haladni. Ezt természetesen ki lehet egészíteni még egyéni igények szerint mással is, elhagyni nem érdemes belőle, mert akkor egyszerűbb feladatoknál is meg leszünk lőve, nem lesz szerszámunk, amivel elvégezhetünk például egy tükör felrakást, egy bútor összeszerelést, kerítésléc rögzítést.

Régi szerszámok

Alap szerszámkészlet otthonra – a legszükségesebbek

  • több fajta csavarhúzó, még jobb mondjuk egy készlet, mely tartalmaz sima és csillag csavarhúzókat egyaránt. De lehet egy  bárhol használható minőségi akkus fúrócsavarozó, ha nem csavarhúzó készletben gondolkodunk
  • egy jó minőségű kalapács
  • kombinált fogó
  • mérőszalag, sniccer, vízmérték, kétoldalú ragasztószalag, szigetelő szalag
  • szegek, csavarok, tömítések, tiplik
  • spakli, ecsetek, festőhenger
  • csiszolópapírok
  • kisebb kézi fűrész

Egy jó minőségű kalapács is kell!Ebből áll az alap szerszámkészlet otthonra

Kalapácsok terén is nagy a választék, a kisebbek, melyek körülbelül 0,2 kg súlyúak, pici szögek beütésére, képkeretezésnél praktikusak. Általános munkákhoz a normál 1 kg körüli kalapácsok ajánlottak, míg a legnagyobbak, melyek súlya is 2-10 kg között is lehet, leginkább bontási feladatoknál előnyösek.

Vízmérték, harapófogó, csavarhúzó

Kombinált fogó és csavarhúzók is legyenek a szerszám alapkészletben!

Egy jó kis kombinált fogóra nagy szükség van egy új háztartásban, mert többféle munkánál is jól jöhet. Drótokat is elcsíphetünk vele, de hegyével jól tud fogni is.  Vághatunk kábelt, cserélhetünk csövet, hajlíthatunk drótot stb. A kombinált fogón nem érdemes spórolni, egy kiváló minőségű darab sok évtizedig szolgálni tudja a háztartásunkat, és sokrétűen alkalmazható kéziszerszám.

Csavarhúzókat, de még jobb, ha készletet is beszerzünk, hogy több méret is rendelkezésünkre álljon. Ha tudunk rááldozni, egyszerűbb és modernebb megoldás, ha cserélhető fejű bit hegyek befogására alkalmas csavarhúzó gépet vásárolunk.

Egy induló háztartás barkács alapkészletébe kell egy kisebb fűrész is!

Egy kézifűrész is számos teendőnél nagyon hasznos szerszám, nem csak fa darabolására a kertben, de rétegelt lemezt, kerítésléceket is vághatunk vele, vagy parkettázásnál egyéni méretre szabhatóak a darabok. Alapvető kéziszerszám, a kezdő barkács készletekből sem hiányozhat. Sokoldalú, felhasználási lehetőségei határtalanok.

Az alap szerszámkészlet otthonra tárolási módjai

Szerezzünk be egy praktikus szerszámosládát fogóval, mely könnyedén a munkavégzés helyére vihető. Az ilyen ládákban nagyjából minden el fog férni a szükséges alap felszerelések közül, sőt, a jobb minőségű szerszámosládákban többféle tárolórekesz található, hogy mindennek meglegyen a helye, a szerszámok rendezetten, kézreállóan tárolhatók legyenek.

Ha minden szerszámot, eszközt a garázsban tárolnánk, választhatunk egy szerszámoskocsit vagy műhelykocsit is a tároláshoz, ezek fiókokkal rendelkeznek, kerekekkel mozgathatóak.

 A szerszámosláda viszont praktikus, mert könnyedén szétnyitható, összecsukható, rendezetten, pormentesen tudja tartani benne a szerszámokat, mobilak, ha kell kézben fogva is könnyen a kívánt helyre tudja vinni, de ha autóval kell mennie, csak beteszi és indulhat is. Minden benne van egy helyen, ami kellhet. Fontos, hogy amikor még káosz van az új lakásban, házban, legalább a szerszámok legyenek meg egy fix helyen.

Rendezett  fali szerszámtartó

Az induló szerszám alapkészletből ne felejtse el az apróbb kiegészítőket sem!

A fentieken túl jó, ha van otthon még néhány ecset, festőhenger, mérőszalag, vízmérték, sniccer, ragasztószalagok, csiszolópapírok, szegek, csavarok, tiplik.  Ezek mind olyan eszközök, melyekre bármelyik pillanatban szükség lehet, helyük van a szerszámosládában, tehát ez is egy alap szerszámkészlet otthonra részei lehetnek. Persze van, amit megoldhatnánk helyettesítő eszközökkel, de nem célravezető sniccer helyett a konyhakéssel próbálkozni vagy a gyerek vízfestékes ecsetét használni apró-cseprő festési munkáknál.

Ha ezt a néhány alapvető dolgot beszerezzük, már sok feladat lesz, amit ezekkel mi magunk is meg tudunk majd oldani, nem kell szakembert hívni, segítséget kérni. Persze ahogy telik majd az idő, mindig adódik olyan munka, elvégzendő feladat, melyhez valamilyen speciális szerszámra is szükség lesz, így a házi barkács készlet egyre gyarapodni fog.

Extra tipp: Tipp: Barkácsoló szerettünket meglephetjük egy szerszámkészlettel valamilyen jeles alkalomra. Miért ne egészíthetnénk ki a csomagot egy vicces és egyúttal mennyei, csokiból készült szerszámkészlettel is a csokizz.hu webáruházból?

Ráadásul miután az alap dolgok már megvannak,  az ember egyre inkább törekszik a kényelemre, a praktikus, funkcionális gépekre, eszközökre, és már nem csak a legszükségesebb dolgok után kutat, hanem azok a berendezések, eszközök, szerszámok után is, melyek jelentősen könnyítik a ház körüli teendőket, és segítségükkel egyszerűbbé és gyorsabbá is válik a munka, több idő marad pihenésre vagy hobbitevékenységre. Egy jó szerszámkészlettel egy csöpögő csap is megjavítható házilag.

Kapcsolódó ötletek

Autóápolás és autós kiegészítők

Érdemes rászánni az időt a garázsban a tárolási megoldások kialakítására, átgondolására, mert kis helyen is hihetetlenül sok minden el fog férni, ha okosan dolgozunk.

Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató

Ebben a bejegyzésben segítünk nektek felkutatni az 5 leghasznosabb barkácsgépet, melynek ára 30 ezer forint alatt van.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!