Öntözésvezérlő

Ha a kertjében öntözőrendszerrel rendelkezik, nélkülözhetetlen a különböző öntözésvezérlők használata. Az öntözőrendszerek egyik fő alkotóeleme az öntözést vezérlő automatika, locsolás időzítő. Segítségükkel a mágnesszelepek és a szórófejek önállóan el tudják látni a kert öntözését. Sokféle létezik belőlük, a legegyszerűbb fajtáktól a megbízható automatikákig egyaránt. A Profibarkácson mindent beszerezhet, ami a kertészkedéshez, a növénygondozáshoz szükséges, legyen az szerszám vagy kerti gép!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
4 490 Ft - 16 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Az öntözésvezérlő szerepe az öntözőrendszerek működésénél

Akinek kertje van, tudja, milyen fontos a növények, a pázsit rendszeres locsolása, vízigényük pótlása. A nyári, forró időszakokban ez megterhelő lehet, hiszen előfordulhat, hogy akár reggel, este locsolni kell a kertben, ami akár 2-3 órát is igénybe vehet napi szinten. Sok kerttulajdonos dönt emiatt az öntözőrendszerek telepítése mellett, hiszen rengeteg időt lehet megspórolni vele, ráadásul akkor is megy az öntözés, ha a házigazda elutazik vagy nincs otthon. Az öntözésvezérlőkkel, időzítőkkel hatékonyan be lehet állítani a szükséges öntözési időt, és azt is, hogy pontosan mikor induljon az öntözés és hány percig tartson. Több körös öntözőrendszerek esetén ezt az öntöző automatikák körönként tudják egyedileg kezelni.

Öntözésvezérlők fajtái


Az öntözésvezérlők fajtái lehetnek:

  • mechanikusak
  • elemesek
  • teljesen automaták

Elemes és kerti csapra szerelhető öntözésvezérlők

Az elemes és kerti csapra szerelhető öntözésvezérlők speciális változatai az öntözésvezérlő egységeknek. Egyes típusokat direktben a kerti csapra szerelve üzemeltethetünk, de léteznek tökéletesen vízálló típusok is, melyeket a vízóraaknába is lehet telepíteni, ellenállnak a víznek, párának. A kerti csapra szerelhető elemes vezérlők egyszerűen beüzemelhetők, könnyen csatlakoztathatók és kezelhetők. Kiválóan alkalmasak kisebb, kerti öntözési feladatok ellátására. Ezek működéséhez a gyártó által megadott elem típus, darabszám megléte szükséges. Kínálatunkban Hecht és Verto elektromos öntözésvezérlőket kínálunk, nagyszerű áron, szuper minőségben.

Öntözésvezérlő

Mechanikus öntözésvezérlők

Ezek a mechanikus időzítők a legegyszerűbb „öntözésvezérlők”, hiszen kézzel beállítjuk (eltekerjük) a locsolási időt, ami általában maximum 2 óra lehet, ennek lejárta után a mechanikus öntözésvezérlő automatikusan megállítja a víz folyását. Ezek a mechanikus időzítők nem igényelnek elemet a működéshez, kizárólag a tekerőt kell a kívánt időtartamra tekerni. Webáruházunkban Proline, Hecht, Verto mechanikus időzítők közül választhatja ki a kívánt típust.

Gardena öntözésvezérlők

A Gardena  bármilyen öntözési igényhez tud ajánlani megfelelő öntözési rendszert. Akár a pázsitot kell meglocsolni, akár a virágágyásokat kielégítően megöntözni, a sövényeket, fákat, zöldségeskertet, nagyszerű opciókat kínál, mindez ráadásul automatikusan is lehetséges. Az automata öntözésvezérlők, öntözőkomputerek között vannak egyszerűbb, olcsóbb elemes automatikák. Ezekkel az öntözőrendszer könnyen ki- és bekapcsolható. Az elemmel működő egységet a csapra kell csatlakoztatni, és két forgatógomb segítségével üzemeltetni. Az öntözés időtartama és gyakorisága a kívánt kombinációban beállítható. Az óránként indítható késleltető funkció a kívánt időben üzemelteti az esőztető vagy a csepegtető rendszert.

Tipp: Öntözőrendszer telepítéséhez szüksége lehet különböző, minőségi kerti szerszámokra, például ásóra is

Gardena automata öntözőkomputerek

Az automata öntözésvezérlők teljesen automatán intézik a növények vagy a pázsit öntözését. Az automatizmus igazán hatékony segítség a kert karbantartásában, időt takarít meg Önnek, ráadásul akkor is működhet, ha Ön nincs otthon. Az öntözőkomputer közvetlenül a vízcsaphoz, majd a Gardena tömlőhöz csatlakozik, mely a vizet az öntözendő területre vezeti. Használható esőztető, Micro-Drip csepegtető vagy föld alatti öntözőrendszer csatlakoztatására. A nagy beállítási gombbal egyszerűen programozható, kezelhető. Minden program 1 perc és közel 8 óra közötti öntözési időtartamra állítható. Egyéb hasznos funkciók lehetnek még a képernyőzár a véletlen elnyomás megakadályozására, vagy például annak kézben tartása, hogy az öntözés nem indul el, ha alacsony az akksi töltöttség, hiszen akkor ellenőrizetlenül áramolhatna a víz. Ha a talajnedvesség érzékelő szerint a talaj még kellően nedves, a következő öntözést kihagyja. A Gardena öntözésvezérlői innovatívok, és lehetővé teszik az automatikus, takarékos és ellenőrzött öntözést.

Gardena öntözőcomputerek Bluetooth alkalmazással

A legmodernebb öntözésvezérlő kényelmesen konfigurálható a kert automata öntözőrendszeréhez okostelefon vagy tablet használatával. Az elegáns kivitelű, időjárásálló, modern eszköz közvetlenül a kültéri vízcsapra csatlakoztatható. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően akár 10 méteres távolságból is beállítható a komputer. Az IOS vagy Android okostelefonok, vagy tabletek távirányítóként funkcionálnak. A külön beszerezhető Gardena talajnedvesség érzékelőhöz is csatlakoztatható.

Öntözésvezérlő, locsolás időzítő házhozszállítással a Profibarkácstól

A Profibarkácsnak minden kert öntözéséhez van szuper ajánlata. Már egy mechanikus öntözésvezérlővel is sokat tehet a kényelme érdekében, hiszen akár 2 órára is beállíthatja az öntözést, addig Ön mást csinálhat, vagy elintézhet bármit, nem kell ott lennie mellette. Az elemes változatok már több lehetőséget kínálnak, de az igazi komfortot adó öntözésvezérlők az automata öntözőkomputerek. Webáruházunkban a legnevesebb gyártók öntözésvezérlőit vásárolhatja meg, és minden egyebet is, amire a kertészkedéshez, kertépítéshez, növények gondozásához vagy az öntözéshez szükséges lehet.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, hogy minden további vásárlásnál élvezhesse a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

Öntözésvezérlő vásárlásakor felmerülő kérdések

 

A mechanikus vezérlők milyen időtartamra állíthatók?

A legtöbb ilyen vezérlő maximum 120-180 percre állítható be.

Az elemes vezérlőkbe milyen elem kell?

A gyártók pontosan megadják milyen típusú és hány darab elem szükséges. Leggyakrabban AA ceruzaelem kell a működésükhöz.

Az elektromos locsoló időzítők hány Bar nyomásig használhatók?

A gyártók feltüntetik a terméken, de legtöbb esetben 6, maximum 7 Bar nyomásig.