Mérőkerék

A mérőkerék vagy kerekes távmérő gyors, pontos mérést biztosít méterben vagy centiméterben akár. Némely típusú mérőkerék deciméterben is tud visszajelzést adni. A kerekes távolságmérőnek mérőkereke van, ez lehet digitális vagy mechanikus is. Mérőkerekek kínálatunkban a legnagyobb gyártóktól különböző paraméterekkel megrendelhetőek, akár a Topextől, Yatotól, Boschtól.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
10 090 Ft - 78 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Mi az a mérőkerék?

A mérőkerék vagy földmérő funkciója egy adott útszakasz megmérése. Többféle néven találjuk forgalomban, akár mérőkerék, földmérő, hodométer vagy rolltacho, mind ugyanaz az eszköz lényegében. A mérőkerékben van egy számlálómű, ez számolja a kerék fordulatainak számát és a kerék átmérőjét is számba véve az adott útszakaszt vagy megtett utat pontosan kiszámolja.

Mérőkerék előnyei

A mérőkerék alapvetően hossz mérést szolgál. Míg egyesesetekben (pl. szalaggal történő mérés) rögzíteni kell a végpontokat vagy valakinek tartani a szalag, madzag végét, mérőkerékkel mérésnél egyedül is boldogulunk.

  • egyedül is pontos mérést végezhetünk vele
  • egyszerű és gyors mérést tesz lehetővé
  • nem kell több mérést végezni és összeadni, egy menetben megmérhető a komplett szakasz
  • akár hosszú szakaszok is könnyedén megmérhetőek
  • könnyű kezelhetőség – akár meg is állhatunk a mérés közben

Mérőkerék felhasználási területei

Mérőkereket gyakran használnak útépítésben, kertépítés során, tájépítészetben, de akár sportpályák, telkek, kertek, rétek méréséhez, sőt rendőrségi ügyek vagy balesetek utáni hatósági mérések során is alkalmazzák őket. A kerekes távmérők sokféle modellje szinte bármilyen alkalmazási területen biztosítja a berendezés helytállását.

Mérőkerék működése

A mérőkerék fő részei a kerék (eltérő átmérővel), a számlálómű és a fogantyús vezetőrúd. A mérés során a kereket a vezetőrúddal toljuk a talajon. Ahogy fordul a kerék egy számlálómű számolja a fordulatok számát és a kerék átmérőjét figyelembe véve méri az adott szakaszt.
A számlálómű a mérőkerék felett van, lehet digitális kijelzője vagy analóg kijelzője egyaránt.
Mérőkerekek típusai

A mérőkerek egyes modelljei kivitelben, méretben, alapanyagban is eltérnek egymástól. A nehezebb, acéltárcsás kerekű mérőkerék alkalmazása például vágányok, sínek munkálatai során terjedtek el, míg a nagy átmérőjű mérőkerekek elsősorban terepen, nagy területen végzett mérésekhez használatosak.

A kisebb átmérőjű mérőkerekek akár beltéri mérésekhez is használhatóak, míg az 1 méteres mérőkerekek főleg útépítésben, tájépítészetben vannak jelen.

Mérőkerekek ára

Webáruházunkban a legolcsóbb mérőkerék picivel több, mint 10 ezer forintért megrendelhető. Ennyiért egy minőségi Yato mérőkereket kapunk 160 mm-es kerék átmérővel, teleszkópos tengellyel. Számlálója mechanikus, a berendezés beltéren és kültéren is használható. Anyaga alumínium és ellenálló műanyag.

16 ezer forint környékén már háttérvilágítású LCD-vel rendelkező mérőkereket vásárolhatunk meg, szintén Yatotól, alumínium és ABS műanyag alapanyagokból. A mérőkerék teleszkópos, tápegysége akkumulátoros. Digitális kijelzője akár méterben vagy ft-ben is képes a mérést elvégezni.
Az egyik legjobb mérőkerék, mondhatni profi mérőkerék a Bosch mérőkereke 80 ezer forint környékén.

Ez a mérőkerék digitális kijelzővel rendelkezik, egyszerűen leolvasható és ütésnek ellenálló. Robusztus mérőkerékről van szó, ami építkezéseken is kiválóan helytáll, stabil kivitel, hosszú várható élettartammal. Kerekének átmérője 1,22 méter, anyaga acél, súlya mindössze 3,3 kg, és fogantyúja összecsukható.

Mérőkerék házhozszállítással a Profibarkácstól

A legjobb mérőkereket házhozszállítással megrendelheti a Profibarkácstól akár ház körüli, alkalmankénti felhasználásra, de akár profi kivitelben építkezésekre, útmunkálatokhoz, tájépítészethez és bármilyen hosszmérést igénylő feladathoz.

A legolcsóbb kerekes távolságmérők analóg számlálóval ellátottak, a drágábbak pedig általában digitálisak. Akárcsak más barkácseszközből, gépből, berendezésből, a mérőkerékből is érdemes neves gyártó termékét vásárolni, ha hosszú távra szeretnénk egy megbízható, jól működő kerekes távolságmérőt. Ezek alapanyaga és a kivitelezés minősége is magasabb, élettartamunk hosszabb.

A Profibarkácstól más mérőeszközök is egy rendeléssel beszerezhetők, fázisceruza, függőón, mérőszalag, tolómérő, szögmérő többek között, melyekkel a mérések pontosan, gyorsan, egyszerűen elvégezhetőek.