Fúró mélységhatároló

Ha szeretnénk pontos fúrási munkát végezni, a mélységbeállító segítségével prezíz és igényes munkát adhatunk ki a kezünkből. Mivel vannak olyan fúrási munkálatok, ahol egy adott mélységig, egyforma méretű lyukakat kell fúrnunk, ehhez a mélységbeállítót tudjuk segítségül hívni. Ezt az apró kiegészítőt ráhúzzuk a fúrószárra az adott mélységig, majd imbuszkulcs segítségével ráfeszítjük, így sokkal pontosabb méretű lyukakat tudunk fúrni és a munkavégzés is sokkal gyorsabbá válik ennek használatával. A különféle célra használható fúrószárakhoz más és más kiegészítők lehetnek javasoltak, ehhez is adunk egy kis tájékoztatást.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 590 Ft - 2 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
4 termék
4 termék

A mélységbeállító feladata

Fúrás során azt a célt szolgálja, hogy egy furatot a megfelelő mélységig képezzünk ki. Készleteinkben többnyire található egy imbuszkulcs is, ezzel lehet rögzíteni a kívánt helyre a fúrószáron a mélységbeállítót. Ezután már csak a bejelölést kell megcélozni és az alábbi módon lyukat fúrni a felületbe:

Amint kiválasztottuk a szükséges fúrószárat, arra figyeljünk, hogy merőlegesen tartsuk a felülethez a gépet, különben a maró él megütközik és elviheti a furat fejét a kijelölt helyről. Fúrás kezdésekor mindig lassú fordulatszámmal indítsunk, mindaddig, amíg a fúrószár stabilan a megjelölt ponton marad, ezután növelhetjük a fordulatszámot. Azonban, ha rögtön gyorsan indítunk, a fej elmozdulhat.

 Mélységbeállító

Előnyei:

  • gyors, pontos munkavégzés
  • könnyű a felszerelése
  • különösen hasznos olyan munkafolyamatnál, ahol adott mélységig lehet kizárólag a lyukat fúrni (pl. szekrény összeszerelésnél a facsap furatának kialakításánál)

 

Méretei:

6 – 8 – 10 mm átmérőjű mélységbeállítóink vannak

 

További tudnivalók a mélységbeállítóról

  • cink öntvény anyagú
  • gyűrűk felületén jól látható a méretjelölés
  • mm pontosságú fúrási lehetőség
  • egyszerű és biztonságos felhelyezés
  • stabil rögzítés, nem mozdul el, derékszögben marad

 

Mire lehet még szükségünk a munkafolyamatokhoz?

Elsősorban egy fúrógépre van szükségünk, amihez csatlakoztatni tudjuk a különböző vastagságú, hosszúságú fejeket. A pontos munkavégzéshez tudnunk kell, milyen felületbe (beton, fa, műanyag, tégla, stb.) kell lyukat fúrnunk, ahogyan a gép fajtája is eldönti, mely típusú fúrószárra van szükségünk. Ha nem megfelelő szárral dolgozunk, a fúró nehezen, vagy egyáltalán nem viszi az anyagot.

A fúrószárakat tokmányba helyezve tudjuk használni. Ezek szerencsére szabványméretben készülnek a legtöbb esetben, ezért nem okoz gondot, ha más-más gyártótól vásárolt tartozékokat igyekszünk használni a fúrás során.

Webáruházunkban többféle típusú fúrótokmány kapható.

Mivel a használat során kopik a fémfúró szár éle, ami eredménytelen munkavégzéshez vezethet – illetve a gép minőségét is ronthatja, ezért fúrószár élezővel alkatrészeinket érdemes időnként megélezni. Az életlen fémfúró vége a forgás hatására felhevülhet, ami a fúrószár töréséhez vezethet. Ezért fontos, hogy mindig ellenőrizzük az élességét. Tartósságát különböző, erre a célra gyártott aeroszolokkal tudjuk növelni.

Szükséged lehet továbbá egy tipli lyukjelölőre is, amit a következőképpen lehet használni: az egyik lapba készítünk egy furatot, majd a tüskét ebbe belehelyezzük. Ezután a helyére igazítjuk a másik lapot, ezt kézzel, vagy gumikalapáccsal óvatosan megütögetjük. Ezek a tüskék így megjelölik számodra a következő furat helyét.

Fém fúrása esetén a pontozót alkalmazzuk, mivel a fém sokkal keményebb felület, így ott egy erősebb jelölő eszközre lesz szükségünk.

Termékkínálatunkban a WOLFCRAFT, YATO és VOREL márkákat találhatod meg.

 További kérdés esetén keress fel minket bizalommal. A megfelelő eszköz kiválasztásához is bátran kérheted munkatársaink segítségét!

 Gyakran felmerülő kérdések a mélységbeállítóval kapcsolatban

 

Hogyan használhatom a mélységbeállítót?

Használata roppant egyszerű, az adott felülethez használható fúrószár kiválasztása után a megfelelő helyre helyezzük az imbuszkulcs segítségével a szükséges méretű mélységbeállítónkat. Ha kijelöltük a furat pontos helyét, már csak a kívánt helyre kell a megfelelő módon furatokat készítünk.

Milyen méretű mélységbeállítók kaphatók?

Kínálatunkban 6-8-10mm átmérőjű mélységbeállítókat tudsz megvásárolni. A szükséges méret az adott munkavégzéstől függ.

Milyen márkájú mélységbeállítót vásároljak?

Kínálatunkban a WOLFCRAFT, YATO és VOREL márkákat találhatod meg. Mindhárom gyártó kiváló minőségű terméket állít elő, így bármelyik jó szolgálatot tehet a munkavégzésed során.