Magasnyomású mosó tartozék

Aki már rendelkezik magasnyomású mosóval, előbb vagy utóbb szüksége lesz speciális magasnyomású mosó tartozékokra, kiegészítőkre. Hogy pontosan mire, az attól függ, hogy milyen a tisztítandó felület, milyen tisztítási munka vár megoldásra. A legjobb eredmény mindig célszerszám használatával érhető el. Nos a sterimo esetében ezek a különböző fejek, fúvókák, kefék, csatlakozók, szórópisztolyok, tömlők, mosószer tartályok, hosszabbítók. Fontos megismerni ezeket az alkatrészeket, hogy milyenek léteznek,  melyik mire szolgál, hogy tudjuk mit használjunk adott munkáknál.

 

Magasnyomású mosók tartozékai és alkalmazásuk

 

A magasnyomású mosók megjelenésével elképesztően sokoldalú tisztítási lehetőség van a kezünkben akár háztartási, akár ipari területen. Persze sokan azt gondolják, otthoni felhasználásra nem érdemes egy ilyen gépet beszerezni, és megoldják a járdalap takarítását maguk szivacsok és súrolóeszközök segítségével, de az garantáltan nem eredményez olyan kifogástalan végeredményt, mint egy mosó berendezés használata. A befektetett fölösleges idő és energia ráfordításról nem beszélve.  Egyre elterjedtebb a használata már az otthonokban, a ház körüli takarítási  munkáknál is, a  számtalan praktikus tartozék pedig  a még professzionálisabb végeredményt teszik lehetővé.

 

Hosszabbítók és tömlők  magasnyomású mosókhoz

A nagynyomású mosó tartozékok egyik fajtája a hosszabbító kiegészítők. Ezek lehetnek hosszabbító tömlők vagy hosszabbító toldatok. A berendezés és a tisztítandó felület közötti távolságot segítenek áthidalni, hogy kényelmesen lehessen a mosást elvégezni. Létezik íves végű, rotációs fejű vagy akár turbó fejjel rendelkező hosszabbító kiegészítő, kinek mire van éppen szüksége. Mindig feltünteti a gyártó, hogy milyen mosóhoz alkalmas, erre figyeljünk a vásárláskor. Vannak külön például csőmosásra alkalmas tömlők vagy komplett szettek, ráadásul a tömők különböző hosszban kaphatóak, akár 5-15 méteres variációkban.

 

Kefék, fejek, felülettisztítók magasnyomású mosókhoz

A speciális kefék nagyon fontos kiegészítők, ezek teszik lehetővé, hogy a legkevesebb idő és energia ráfordítással, a leghatékonyabban tisztítsuk meg gépünkkel a kívánt felületet, hiszen teljesen más jellegű mosást igényel pl. egy magas fényezésű autó mosása és egy rovátkás járdalap megtisztítása.  A kefék számtalan változatai között forgófejes, rotációs, mosószertartályos és nyomásszabályozós felülettisztítók is megtalálhatók, ez utóbbiak például szuperek, mikor teraszt, térkövet, járdát kell mosni.

 

Csatlakozók a nagynyomású mosókhoz

Ezek lehetnek vízszűrős gyorscsatlakozók vagy például adapter szettek, amik például a pisztoly egyszerű cseréjére, gyors csatlakoztatására alkalmasak. Egy vízszűrős gyorscsatlakozó segíthet a kiegészítők hosszabb élettartamát növelni és a vízforrás kifogásolható minősége esetén is jó szolgálatot tesznek.

 

Szórópisztolyok sterimóhoz

A szórószárak vagy szórópisztolyok fogantyúval rendelkeznek, ezt kézben tartva irányítjuk a mosó berendezés vízsugarát a kívánt felületre. Sok esetben szűkítő csőrrel, lándzsával is rendelkeznek, de akár több méteres tömlővel is kaphatóak.

 

Fúvókák a nagynyomású mosókhoz

A mosószár végére vagy a pisztolyra szerelhető kiegészítők egyik fontos kategóriája a fúvókák. Használatukkal a felületnek és a szennyeződésnek legmegfelelőbb sugárban alkalmazható a víz vagy a mosószeres folyadék. Akárcsak a keféket, fejeket, a megfelelő fúvókákat is gondosan kell kiválasztani.

A  különböző fúvókák használatával eltérő intenzitással képes a vízsugár előtörni a készülékből. Szintén átgondolandó milyen felületet kell tisztítani és mennyire erős a szennyeződés. Ez eldönti milyen fúvóka lesz a legjobb megoldás. Már elérhetőek többfunkciós fúvókák is, ezek is igen népszerűek.

 

Mosószertartály a magasnyomású mosókhoz

A tisztítószer tartályokat akár utólag is beszerezhetjük a sterimonkhoz, feltéve, ha kompatibilis vele.  Léteznek makacs szennyeződések, vagy nehezen tisztítandó felületek, ahol hatékonyabban elbánhatunk a kosszal valamilyen mosószer, vegyszer segítségével. Rendelkezésre állnak habosító fúvókás változatok is, melyekkel koncentráltabban hasznosítható a felülettisztító vegyszer.

 

Milyen szempontokra figyeljünk a tartozékok vásárlása során?

  • a gépünkkel kompatibilis legyen
  • az adott munkához, a felülethez, a szennyeződés mértékéhez legoptimálisabb kiegészítőket válasszuk
  • a kiegészítő fúvókákat, fejeket, csatlakozókat, szórópisztolyokat mindig tisztán, szárazon tartsuk következő használatig. Ha napi használatban van a gépünk, az apróbb kiegészítők mosására jó szolgálatot tesz egy alkatrészmosó a műhelyben
  • ha vállalkozásunk profilja a magasnyomású mosás, új tartozékok beszerzésével tovább bővíthető a szolgáltatások skálája
  • aki otthoni célra használja a sterimoját, és mondjuk eddig csak a gyári tartozékokkal, ami a dobozban volt, annak is érdemes szétnézni a kiegészítők között, hiszen további felhasználási lehetőségeket találhat meglévő gépének, mert egy ilyen gépet nemcsak autó és teraszburkolat mosására fejlesztettek ki, a lehetőségek tárháza végtelen

 

Milyen magasnyomású mosó tartozék márkák kaphatók a Profibarkácson?

Riwall, Verto, Scheppach, Hecht, Extol sterimo tartozékait kínáljuk szuper árakon, hogy ne kelljen mélyen zsebbe nyúlni, ha szeretné elérni a makulátlan tisztaságot otthonában, műhelyében, autójánál vagy éppen ügyfeleinél. Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy megfelelő célszerszámra van szükség a jó munkához. A nagynyomású mosó berendezésünk mellé a  szükséges tartozékok legalább olyan fontosak mint maga a gép. Sok tartozék van gyárilag a mosókhoz csomagolva, de előfordulhat, hogy másikra (is ) szükségünk van, vagy éppen pótolni kell a sérült vagy hiányzó darabokat. Ilyenkor válassza a gépéhez kompatibilis kiegészítőket.

 

Felmerülő kérdések a magasnyomású mosó tartozékkal kapcsolatban

 

A kerti térkövünk erőteljesen szennyezett, elszíneződött és mohás. Milyen tartozékot vegyek a sterimohoz, hogy meg tudjam tisztítani?

Erősen szennyezett felülethez rotációs fúvóka, kefe mindenképpen szükséges, aprólékosan haladva legtöbbször már ezekkel orvosolni lehet a problémát. Ha ez nem elegendő, speciális térkő mosó vegyszert is be kell vetnie, ebben az esetben mosószertartályra is szüksége lehet.

A Hecht 000320E rotációs kefe melyik gépekkel kompatibilis?

A Hecht 320 és Hecht 323 magasnyomású mosókhoz csatlakoztatható.

Extol 413103 típusú magasnyomású mosóhoz szeretnék hosszabbító tömlőt, hány méterest tudok venni?

A Profibarkácson az Ön Extol Craft gépéhez 5 méteres és 8,3 méteres tömlőt tud vásárolni.