Kompresszor olajzó, szűrő, vízleválasztó

Optimális eset, ha a kompresszorunk fel van szerelve olajzóval,szűrővel, vízleválasztóval, de ha nincs, az sem baj, utólag is hozzáadhatjuk ezeket a tartozékokat. A kompresszorokon legtöbb esetben van nyomásmérő és szabályozó, így lehet a levegő nyomást szabályozni a kívánt mértékre. A dugattyús elvű légsűrítők olajos kenése miatt minimális olaj a kiáramló levegőben is van, ezért fontos a kiáramló levegőből kiszűrni az olajat vagy vizet, mely utóbbi pedig a légsűrítés során keletkezik, amikor a levegő nedvességtartalma kicsapódik, ezt is el kell távolítani. Olyan komplett egység is létezik, mely képes megszűrni a levegőt, leválasztani a kondenzvizet és igény esetén olajozni a készüléket.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 390 Ft - 16 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

Fontos kompresszor alkatrészek, tartozékok - a kompresszor olajzó, szűrő és vízleválasztó

A sűrített levegő tisztaságához fontos, hogy vízleválasztó legyen beépítve a levegős rendszerbe, melynek kapacitását, vagyis áteresztő képességét az alapján kell megválasztani, hogy milyen tisztaságú sűrített levegőre van szükség, illetve mennyi a felhasznált levegő mennyisége. A vízleválasztó beépítés előtt kézzel vagy automatikus víztelenítő szeleppel vízteleníteni kell a kompresszort. Barkács célra, otthoni műhelyekbe általában elegendő az 1/4"-os csatlakozós vízleválasztók beszerelése.

A dugattyús légsűrítők kenése olajjal történik, ezért a kiáramló levegőben is van némi olajpára. Ez sok esetben nem ront a munka minőségén, de festékszórásnál ez az olajpára semmiképp nem kívánatos, ezért el kell látni a berendezést kilépő levegőt szűrő levegőszűrővel. Ezek sok esetben saját nyomásszabályozóval is rendelkeznek, és a levegőben található folyékony állagú anyagot akár olaj vagy vízpára kiszűrik.

Az olajzók vagy mini olajzók olyan gyorscsatlakozós szerszámgépekhez ajánlottak, melyek nincsenek központi, sűrített levegős hálózatba épített olajozó egységhez csatlakoztatva.  Az olajozás rendkívül fontos a kopó alkatrészek védelme érdekében. Ezek a mini olajzók általában a pneumatikus gépek elé köthetőek, a légtömlőben automatikus kenést biztosítanak.

Házfelújítás előtt áll? Ha saját maga szereti a ház körüli munkákat elvégezni, egy minőségi festőkészlet lehet a leghasznosabb "kollégája" .

 Kompresszor olajzó

A levegőelőkészítők, vagyis olajzó, szűrő egy tartozékban

Léteznek úgynevezett levegőelőkészítő szűrők és olajzók, ami lényegében kenőolajzóval felszerelt nyomásszabályozók, a pneumatikus szerszámok hajtásához szükséges sűrített levegő nyomásának beállítását szolgálják.  A berendezés szabályozza a légnyomás szintjét, eltávolítja a levegőből a nedvességet, illetve az olajat köd formájában adagolja a sűrített levegő áramlásához.

Csatlakozójuk általában 1/4”, szűrő és olajzó tartályuk eltérő térfogatú típusonként, a gyártók még a maximum légnyomást és hőmérsékletet tüntetik fel a technikai adatoknál.

Kompresszor szűrő, olajzó, vízleválasztó egyben?

Igen, ilyen kompakt kiegészítő is létezik. Például az Einhell terméke, mely levegőszűrő, vízleválasztó, olajozó nyomásszabályozóval és manométerrel. A vízleválasztó egység megakadályozza, hogy például festésnél a párából származó víz a festendő felületre kerüljön. Szinte minden pneumatikus gép jobban kedveli a szűrt, tiszta levegőt. Ez a berendezés pneumatikus gépek elé köthető, be lehet állítani vele a levegő nyomást, melyet mérőórán jelez. Szűri a levegőt és leválasztja a kondenzvizet, igény esetén olajozza a készüléket, bár ez utóbbi például éppen festékszóró pisztoly használatánál nem ajánlott.  Sok féle pneumatikus szerszámhoz alkalmas, például festékszóró pisztolyhoz, légkulcshoz, csiszológépekhez,stb. Az ilyen multifunkciós tartozéknál a gyártók a maximum nyomást és a csatlakozási átmérőt szokták feltüntetni a termék adatlapján.

Kompresszor mini olajzó, mini szűrő

Mini szűrők: A dugattyús elvű légsűrítők olajos kenése miatt minimális olaj a kiáramló levegőben is van, ezért fontos a kiáramló levegőből kiszűrni az olajat vagy vizet, az olaj tehát a kenés miatt, a víz a légsűrítés során a levegő páratartalma miatt van jelen. A mini szűrők segítségével a pneumatikus gépek tiszta levegővel dolgozhatnak.

Mini olajzók: A levegővel működő gépek kiegészítő tartozéka. A tartályban lévő olaj a nyomásnak köszönhetően porlasztott állapotban kerül bele az olajozást igénylő levegős gépbe, megvédve a gépet a kopástól, károsodástól.

Mire figyeljünk vízleválasztóknál?

A vízleválasztók, automata víztelenítők esetén körültekintően kell a leválasztott vizet elvezetni. Mivel a kompresszorok sok esetben olaj kenésesek, az olaj a leválasztott vízben is megjelenhet. Az elvezetés szakszerű megoldása a víz-olaj szeparátoron való kivezetés. Az olaj veszélyes hulladéknak minősül!

Miért kell kompresszor szűrőt használni?

A víz miatt, mely a levegő páratartalmából kerül a gépbe levegősűrítéskor, vagy az olaj miatt, mely a dugattyús kompresszoroknál szintén jelen van a kiáramló levegőben, ki kell szűrni jó minőségű szűrővel. Ez nem kizárólag a végeredmény miatt fontos, például festékszóró pisztoly használatánál. A páralecsapódás növeli a korrózióveszélyt, csökkenti az alkatrészek élettartamát. A kompresszorok által beszívott levegő páratartalmának nagy része a sűrítés utáni nyomáscsökkenéskor, visszahűléskor víz formájában lecsapódik.

Milyen olajzó, szűrő, vízleválasztó termékeket rendelhet a Profibarkácstól?

Extol Prémium, Yato, Einhell, Neo gyártmányú mini olajzókat, szűrőket, nyomásszabályozó szűrőt – akár olajzó tartállyal is, levegőelőkészítőket vásárolhat nagyszerű áron! Kompresszorának, pneumatikus gépének olajozását, a levegője szűrését és vízleválasztását könnyedén megoldhatja termékeinkkel, és így jobb minőségű végeredmény érhető el a gépekkel végzett munkában, ráadásul a gépek hosszú távú működéséhez is ajánlottak ezeknek a tartozékoknak a használata.

 

Gyakran felmerülő kérdések kompresszor olajzó, szűrő, vízleválasztó vásárlásával kapcsolatban

 

Ár-érték arányban melyik a legjobb olajzójuk?

Az Extol Prémium mini levegőolajzója minőségben, árban verhetetlen.

Fényezőpisztolyhoz mit ajánlanak a tiszta levegő eléréséhez?

Az Einhell komplett levegőelőkészítő egységét. Olajoz, levegőt szűr, leválasztja a vizet.

Az Extol Prémium levegőszűrő nyomásszabályozóval otthoni, barkács célra megfelelő?

Ez a termék kis méretű levegős rendszerekhez alkalmas levegőszűrő és nyomás szabályzó. Maximálisan 8 bar nyomást képes elviselni, így lehetővé teszi minden otthoni barkács és kisebb műhelyek kompresszor, illetve pneumatikus kéziszerszám levegőjének szűrését.