Festőkészlet

A festőkészlet tartalmaz egy nyelet festőhengerhez, 1-2 db festőhengert és egy festő tálcát vagy lehúzórácsot. A festőhengerek a nyéllel összepattintva kiválóan alkalmasak festékek különböző felületekre történő felviteléhez, a tálcába betölthető a festék és a felesleg eltávolítható a hengerről. Festőkészletre szakembereknek, barkácsolóknak, ezermestereknek egyaránt szüksége van, hiszen a festéken kívül ez a legfontosabb kellék a festési munkáknál. Ráadásul igencsak megkönnyíti a festést a henger lehúzásának lehetősége, továbbá, ha szettet vesz, később az elhasznált, elkopott hengerek a meglévő nyélen bármikor tetszés szerint cserélhetők.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
190 Ft - 3 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
20 termék
20 termék

A festőkészlet tartalma – a nyeles festőhenger

A szettben található festőhenger anyaga, mérete meghatározza, hogy milyen festékhez, milyen felületre a legalkalmasabb. A nagy henger értelemszerűen egy mozdulattal nagyobb területet képes festékkel bevonni, ugyanakkor kicsire is szükség lesz, mert biztos, hogy vannak olyan sarkok, szűk helyek, ahová nem fér be a nagy. A festőhengerek egyik fontos választási szempontja a magátmérő. Minél nagyobb a magátmérő, annál jobban gördül a felületen és kevésbé csúszkál. A másik fontos szempont a szálhosszúság. Ettől függ, hogy az adott festéket az adott felületre fel lehet-e hordani vele. Rövidszálú hengert kell választani, ha minél simább, egyenletes felület a cél, míg durva, szemcsés felületeknél a hosszabb szálúak előnyösek.

 A festőkészlet festőhengerének nyele

A festőhenger csak nyéllel együtt használható. A nyélre passzosan illeszkedik, tehát kis erőkifejtéssel tudjuk rá felhúzni, vagy levenni. Ha rajta van a nyélen, akkor viszont nem szorul, hanem könnyedén fordul el rajta. A festőhenger nyéllel a festőkészletben azért jó választás, mert ennél egyben van a nyél és a henger, így nem kell külön-külön megvásárolni egyiket sem. A hengert tartó rész mérete szerint van 6 és 8 mm átmérőjű. A komolyabbak és a nagyobbak 8 mm-esek, a kisebbek pedig 6. A fogantyú általában üreges, és befelé kúpos kialakítású. Ez azért van, hogy a nyelet hosszabbító rúdra tudjuk helyezni. A hosszabbító rúd csatlakoztatásával, létra nélkül, akár több méteres magasságban is lehet festeni.

 

A festőkészlet festőhengerének anyaga

 

A festőhengerek anyaga sokféle lehet, a felülethez, festékhez kell kiválasztani a legideálisabbat.


Természetes anyag: egy bőrből vagy gyapjúból készült festőhengert az alapszín felvitelekor lehet használni. Nagyon jól magába szívja a festéket és finom struktúrát alakít ki. Hátránya, hogy drágább. Ezért szokták más, hasonló tulajdonságú hengerrel helyettesíteni.

Hab festőhenger: Gyors munkát tesz lehetővé. Gyanta alapú, vízálló vagy más szintetikus festékek felvitelére használják. Lakkozáshoz és festéshez is alkalmas különböző felületeken

Poliakril festőhenger: A legkeresettebb típus, mivel nagyon jó minőségű az árához képest. A szálai szintetikus anyagból készülnek és a sarkok lefestését is lehetővé teszi. Latex, diszperziós festékek, pácok és korróziógátló felvitelére is alkalmas, ráadásul könnyű tisztítani.

Poliamid festőhenger: Szintetikus anyagból készült festőhenger, amely a legjobb minőségű az összes közül. Nagy felületek lefestésére is használható és tisztítása egyszerű! Latex, diszperziós, korróziógátló festékek és pácok felvitelére ajánlott.

Poliészter festőhenger: Kevésbé igényes felületekhez ajánlott, mivel nehezebben viszi át a festéket és a szálai is gyorsabban elhasználódnak. Ezzel a típussal a következő anyagok felhordása javasolt: diszperziós, latex, vízálló, korróziógátló és akrilát.

 Hosszabbító elosztót keres műhelyébe, vagy a felújítási munkálatokhoz szükségesek? Hosszabbító elosztó kínálunkat is érdemes megnéznie!

A festőkészlet tartalma – a festő tálca vagy lehúzórács

A festőkészletekben vagy festőtálca vagy lehúzórács más néven csepegtető rács található. A csepegtetőrács lehet műanyag vagy horganyzott fém, és legtöbbjük lábakkal, vagy akasztókampókkal rendelkezik, hogy munka közben a festékes vödörre lehessen akasztani és stabilan meg is álljon. A festék lehúzásakor a felesleg visszakerül a festékes vödörbe, nem csepeg szanaszét, tisztább és gazdaságosabb, ha lehúzórácsot használunk.

A festőkészletben található lehúzórács, tálca tulajdonságai

  • beakasztható, elcsúszást megakadályozó kampókkal, kis lábakkal, rögzítő fülekkel rendelkeznek
  • anyaguk lehet műanyag vagy fém
  • több méretben kaphatóak (a henger nagyságához kell illeszkedjen, ez a festő szettekben megfelelően van összeállítva, a tálca vagy rács nagysága passzol a hengerhez)
  • oldószeres festék használatánál fontos, hogy a tálca vagy rács oldószerálló legyen, bár a legtöbb termék megfelel ennek
  • némelyik tálca, rács hordozófogantyúval is rendelkezik

Milyen festőkészleteket forgalmaz a Profibarkács?

Polonia, Vorel, Proline készletek közül választhat, a hengereket tekintve poliamid, univerzális, szivacsos típusokkal és akár tálcás, akár csepegtetőrácsos szettben egyaránt. Széles a választék, ráadásul igazán megéri készletben vásárolnia a hengert és a rácsot, hiszen árban jobban jön ki, mintha külön – külön szerezné be. Persze előfordul, hogy vett korábban és csak pótolni kell, akár a tálcát, akár a nyelet vagy az elhasznált hengert, webáruházunkból ezeket mindet beszerezheti, utánajárás nélkül!

 

Ha gipszkartonozáshoz keres eszközöket, nézzen szét kínálunkban, ahol gipszkartonozó fogó, profil fogó választékunkat tekintheti meg.

Kínálatunkban található festőkészletek:

Polonia szivacsos festőhenger tálcával – ez több méretben is rendelhető

Cellulóz alapanyagú festékekhez nem ajánlott. Sima felületek festésére alkalmas. Műanyag fogantyús tálca található a szettben.

Polonia poliamid festőhenger lehúzóráccsal - ez több méretben is rendelhető

Poliamid szálak szivacs alaprétegen. Akrilfestékekhez, emulziós és olaj alapú festékekhez ajánlott. Műanyag fogantyús rács van a szettben a festékfölösleg lehúzásához.

Vorel Teddy szettek – 50 mm-es és 180 mm-es változatban

Proline festőhenger készletek – nagy felületi hengerrel, egyenes felületi hengerrel, egyenetlen felületi hengerrel, univerzális hengerrel, hígítóhoz különböző méretekben. Könnyen használható és tisztítható, szakembereknek, amatőröknek egyaránt ajánlott!

 

Gyakran ismételt kérdések a festőkészlettel kapcsolatban

 

A festőkészletek jobban megérik, mint a festőhenger nyéllel és lehúzórács vásárlása külön-külön?

Általában olcsóbbra jön ki, ha szettben vásárolja, ráadásul némelyik szettben két vadonatúj henger is található a rács, tálca és nyél mellé, nagyszerű áron.

Nagy felületen falfestéshez melyik festőkészletet rendeljem meg?

Például a Polonia poliamid festőhengert lehúzóráccsal, 250 mm-est.

Lakkozáshoz tálcás vagy rácsos készletet vegyek?

A tálcás előnyösebb, hiszen kisebb hengerrel fog dolgozni és lakkot is tud beleönteni, hogy kéznél legyen és a felesleget is le tudja húzni.