Gipszkartonozó fogó, profil fogó

A profilegyesítő fogó (becenevén gipszkartonozó fogó) elengedhetetlen eszköz egy ezermester számára a fémprofillal történő gipszkartonozás folyamatában. Egyszerűségének és hasznosságának köszönheti népszerűségét, mivel kevés energiabefektetést igényel és a módszernek köszönhetően költséghatékony is. A profilegyesítő fogókról, azok típusáról részletes bemutatást talál a lap alján olvasható leírásban.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
3 490 Ft - 17 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
21 termék
21 termék

Mi a gipszkartonozó fogó?

A gipszkarton telepítéséhez mindenekelőtt acélszerkezeteket építenek fémprofilokból. A profilösszekötő fogóval gyorsan és tartósan összeköthet fémprofilokat. A hatásának köszönhetően alig kell erőt kifejteni a megbízható tartós kötés létrehozásához.

A gipszkarton telepítésekor többféle módszert is használhatunk. Ha amellett döntünk, hogy fémprofilokat használunk a gipszkarton rögzítéséhez, egy profilegyesítő fogóval könnyű dolgunk lesz, ugyanis az egyszerű használata miatt időt és energiát spórolhatunk meg, ráadásul nem lesz szükség csavarokra sem, ezért a befektetésünk mindenképp megtérül idővel egy ilyen fogó használatával.

Profilegyesítő fogó, gipszkartonozó

Hogyan működnek a profilegyesítő fogók?

a használati utasítás nagyon egyszerű:

 • ha az egyesített részek egymással kombinálva vannak;
 • és a csatlakozás területe a profilegyesítő fogó munkaterületébe kerül;
 • csak kezelnie kell a kattintást.

A kapott minta összeköti a fémlemezek felületét. A kötés létrehozásának következményeként élek keletkeznek a felhajtott részen, ami a rögzítésért és reteszelésért felel. A teljes lyukasztott réteg vastagsága korlátozott (0,55-1,5 mm), és az átmérőtől függ (2-5 mm). A szétvágásokhoz hasítókat lehet használni.

Előnyei:

 • árammentes, csavarokat spórolhat vele;
 • a vele végzett műveletek során csak a fizikai erőre van szükség;
 • kiváló minőségben biztonságosan összeköti a felületeket.

Webáruházunkban megtalálható márkák és típusok gipszkartonozó fogókból

 

Termékeink közül megtalálható ezeknek a fogóknak a széles skálája: a hagyományos gipszkartonozó fogókon túl nálunk megtalálhatja az egyenes vagy az áttételes, hajlított fogókat, valamint áruházunkból a tiplizőfogókból is beszerezhet az otthoni eszközök mellé egy példányt.

Márkáink: Topex, Wolfcraft, YATO

 Tipp: Kevéssé ismert, de nagyon hasznos szerszám az ajtókeret beépítő szerszám. Nagyon hasznos segítség mestereknek, illetve hobbi lakásfelújítóknak!

Fogó típusok részletes bemutatása

Funkciójukat Tekintve a fogókat a következő típusokra lehet felosztani:

 

 • Kis méretű fogó- Ezek a vágógépek népszerűbbek, mert olcsóbbak és költséghatékonyabbak, ha a gipszkartonozásra eseti alapon kerül sor;

 

 • Továbbfejlesztett változat- Amennyiben a cél a profilelemek ideiglenes rögzítése, egyben tartása, javasoljuk a profilegyesítő fogó mellé az egyenes vagy hajlított profilfogókat, melyek tartást adnak az elemek rögzítéséhez, amíg az egyesítéssel foglalkozik. Termékeink között rendelkezésre állnak tiplizőfogók, amik szintén hasznos társak lehetnek a gipszkartonozásnál.

 

 • Professzionális fogók- Ha rendszeresen foglalkozunk a profilok összekötésével, akkor a professzionális fogók nyújthatják számunkra a megfelelő választást.

A fogók első két típusa alacsony költséggel és viszonylag kis méretben vonzó. A harmadik típusú profilegyesítőnek is van előnye- sokáig kihasználható, több funkciót is elláthat.

Egy rövid megjegyzést kell tennünk: Mindegyik fogó egyedi tervezés alapján készül, ezért az alakja, mérete, funkciója eltérő lehet. A vásárlás előtt érdemes meghatározni a fogók típusait, valamint a gyártót és az elvégezni kívánt feladathoz való alkalmasságát az eszközöknek.

Tippek és trükkök gipszkartonozó fogókhoz

Tudnia kell a következőket:

 • egy lyuk vagy egy kiváló minőségű rögzítőelem létrehozásához csak a fémprofil megfelelő vastagságára tervezett szerszámot lehet használni;
 • a lyukasztás során tilos az alkatrészek és a vágógépek éles elmozdulása, mivel ez a vágási terület elégtelen minőségéhez vezet;
 • Rendszeresen kenjük meg a megfelelő típusú kenőanyaggal a szerszám részeit.

Szükséges hogy olyan fogót használjunk, amely kellően képes a fémek egyesítésére, ehhez a paramétereket fontos figyelembe venni. Az üzemeltetési szabályoktól való eltérések esetén a szerszám élettartama csökken, vagy a meghibásodásához vezethet.

Profilegyesítő és profilfogó Gyártók

Az építőipari kereskedelmi hálózatok különböző gyártói számos terméket gyártanak. Természetesen mindegyik márka a saját verzióját kínálja az eszközből, amely bizonyos előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik.

WOLFCRAFT

Ha ennek a gyártónak a fogóját használja, elfelejtheti a kényelmetlen és kicsi rögzítőket és alkatrészeket, a törött csavarhúzó fogantyúit és a sérüléseket a biztonsági előírások be nem tartása miatt.

Jellemzők:

 • behatolt réteg - max. 2 x 0,6 mm vastagságig
 • mérete - 95 x 270 x 36 mm
 • Anyaga - acél;
 • az egy kézzel történő használat lehetősége;
 • Az EU-ban használják

YATO

Ennek a márkának az eszközei nagyban megkönnyítik az összes munkát, akár kezdő, akár szakember használja. A YATO eszközök hatékonyak, kopásállóak, a márka híressé vált az ellenálló képessége, tartóssága és megbízhatósága miatt.

Jellemzők:

 • behatolt réteg - 0,5-0,8 mm;
 • méretek - 250 mm;
 • fogantyú anyag - gumi;
 • Használják- Amerikában és az EU-ban.

 

TOPEX

Ennek a márkának is elérhető áruházunkban a tipliző fogója, amennyiben az érdeklődő a bővítőcsavarokhoz keres hasznos megoldást.

Összességében elmondható, hogy minden termék ugyanazon az ár- és technikai jellemzők közé tartozik, és a vásárlók körében is nagyjából ugyanolyan népszerűségnek örvend. korszerű eszközök az építőknek, javítóművészeknek és otthoni kézműveseknek. Segítségüknek köszönhetően viszonylag könnyű szigetelni a falat vagy a mennyezetet a gipszkarton telepítésénél.

Tipp: Minden hobbi barkácsolónak, és ezermesternek szüksége lehet egy igazán minőségi kábeldobra.

Gipszkartonozó fogó vásárlásakor felmerülő kérdések

Milyen paramétereket vegyünk figyelembe a vásárlásnál?

Ezek a fogók kb. 2x0,6 mm lyukasztott réteg létrehozására képesek

Van-e alternatívája a gipszkartonozó fogónak?

Igen, a gipszkartonozást ragasztásos módszerrel is lehet végezni.

Kinek éri meg vásárolni ilyet?

Akik többszöri alkalommal fogják használni, azoknak mindenképp megtérülő befektetés.