H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Fúrószármegvezető

Ha fel kellene sorolni, hogy egy átlagos háztartásban melyik a 10 leggyakrabban használt kézi szerszám, valószínűleg a legtöbb ezermester az elsők közt említené a kézi fúrógépet. Mint tudjuk, egy szerszámhoz viszont megannyi kiegészítő tartozék társulhat, például a fúrót illetően egy állvány, befogó vagy éppen egy fúrószár megvezető.


3termék 13
3termék 13

Fúrószár megvezető gyártók

A Wolfcraft GmbH családi vállalkozásként indult 1949-ben Németországban. Az ország nyugati részén fekvő Kempenich városában található a cég székhelye, a gyártás egy része szintén az anyaországban zajlik, emellett szlovák szakértelmet vesznek igénybe termékeik készítésekor. A kezdetek óta hatalmas változásokon és elképesztő növekedésen ment keresztül a vállalkozás. Brand-jükhöz ma már közel 3.000 különböző termék tartozik, melyeket világszerte, több, mint 50 országban forgalmaznak. Küldetésük, hogy a házi barkácsmesterek számára többé ne lehessen akadály a szerszámok minősége, elérhető áron dolgozhassanak olyan eszközökkel, akárcsak a profik. Szemléletük egyik alapköve, hogy a problémák feltárása helyett a problémák megoldására helyezik át a hangsúlyt.

Tipp: A Wolfcraft számos más praktikus, kivló termáket gyárt, ilyen a teraszépítő eszköz is. 

A fúrószár megvezető

Egy lyukat kifúrni egyszerű. Jól kifúrni viszont már kicsit komplikáltabb. A tökéletes végeredmény szabályos szögben, pontos átmérővel, megfelelő mélységben elhelyezkedő furat, mindezt biztonságosan és gyorsan véghezvitt munkával elérve, az eszköz élettartamának megtartása mellett. Logikusan végig gondolva máris túl sok szempontra kell egyszerre fókuszálni. Itt kezdődik az igazi szakértelem! Ehhez nyújt segítséget a fúrószár megvezető.

A szerkezet gyakorlatilag egy sablon, mely elsősorban arra hivatott, hogy a fúrószár megtartása könnyebb legyen a használója számára. Ez viszont azt is jelenti, hogy a szár tökéletesen azonos szögben (pontosan derékszögben) fúr, így a furat minősége akkor sem romlik, ha a lyukat újra kell (pl. mélyebbre) fúrni. Sokkal esztétikusabbá válik a végkifejlet, ugyanis, ha több pontot is kell viszonylag kis távolságon belül fúrni, szembetűnően szebb lesz a végeredményként kapott furatkép. Emiatt számos iparág előszeretettel alkalmaz fúrószár megvezetőt az alapvető munkafolyamataik végzése során, mint például a gépipar vagy a járműipar. Szintén a munkát segítik a megvezetőn lévő beigazító vonalak. A sablon ergonomiájának köszönhetően remek a fogása, a csúszásmentes felület pedig növeli a munkabiztonságot. Összességében mindezen előnyök szinergiája egyértelműen optimalizálja a fúrási munkálatokkal töltött időt is.

Fúrószár megvezető

Biztonsági tippek fúrószár megvezető használatakor

Nagyon fontos megemlíteni, hogy a megvezető csak a fúrószárat tartja, magát a fúrót nem! Ne feledkezzünk meg erről a munka során és tartsunk be minden balesetvédelmi szabályt. Dolgozzunk mindig stabil munkapadon, előzzük meg a baleseteket!

A megvezető használható 4, 5, 6, 8 és 10 milliméter átmérőjű fúrószárakkal, melyekhez a sablonon egy-egy külön ún. persely tartozik. Ezek a perselyek speciális edzett acélból készülnek, ami garantálja a hosszú élettartamot és a kitűnő minőséget, így például munkafelület „berágása” esélytelen.

Amellett, hogy kínálatunkban elérhető önállóan a fúrószár megvezető sablon, megvásárolhatjuk fúrószár készlettel együtt is. A praktikus műanyagdobozban (kofferben) minden szárnak és a sablonnak is megvan az alkatrész méretéhez illeszkedő tartó, így könnyebb egy helyen, rendben tartani az eszközeinket! A munka során munkaanyag típusa sem jelent akadályt, legyen az fa, fém, kő vagy műanyag, a csiszolt keményfémlapkás fúrószárak egyformán terhelhetőek. A fúrószárak 75 - 85 - 100 - 120 - 120 milliméter hosszúak, a rajtuk végigfutó spriál pedig 40 – 50 – 60 – 70 - 70 miliméteres. A túlhevülés sem tesz kárt a szárakban, hiszen 1.100 Celsius fokig abszolút hőállóak. Csúcsszögük egységesen 130 fok.

A fúrássegítőben rejlő plusz

Mint ahogy a fő alapelvként említett proaktív szemlélet igyekszik a (még) nem létező problémákra is megoldást nyújtani, úgy a sablont is eleve úgy tervezték, hogy szó szerint ne csak a sima terepen boldoguljon. A sablon három módba állítható: egyenes felületen, csöveken és élekben való fúráshoz. A két utóbbi megoldást a szerkezet alján található derékszög mélyedés fogja szolgálni. Egy hengeres test két egyenes mentén fog illeszkedni a megvezetőhöz, míg élben fúrás esetén a munkafelület teljesen kitölti a derékszög mélyedést.

Ha a sablon már nem elég, komolyabb segítségre van szükség, akkor ajánljuk a Wolfcraft márkacsalád másik tagját, a Techmobil állványokat: a fúrássegítő állványát  mely már részben leveszi a terhet a kezekről is, illetve a mobil fúróállványt ami pedig már egészen komoly szakértelmet igénylő munkák végrehajtásához is tökéletes társunk lehet.

 

Fúrószár megvezeteővel kapcsolatos kérdések

 

Mekkora a fúrássegítő sablon?

A sablon 66x33x117 milliméter, a hozzá tartozó műanyag doboz (koffer) pedig 165x127x47 milliméter.

A dobozos készlet fúrószárait használva kell-e előfúrást végezni?

A mai fúrószárak többsége, így a Wolfcraft termékei is ún. önközpontosítók (emiatt nem igényel feltétlenül előfúrást vagy pontozást). Ezt a fúrószár hegyének a keresztélezésével érik el és az így kapott bármely két főél közti szöget hívjuk csúcsszögnek. Ez a paraméter minél nagyobb, annál nagyobb szilárdságú anyagoknál is képes hatékony munkát végezni. A készlet fúrószárainak csúcsszöge 130 fok, mely ideális fához, fémhez, műanyaghoz és kőhöz is.

Egyenetlen felületen is alkalmazható a fúrószár megvezető?

Nem javasolt, mivel nem biztosított az anyag és az eszköz találkozásánál a 90 fokos beesési szög. A kívánt furatképet nem tudjuk elérni és az eszköz élettartama is csökkenhet a nem rendeltetésszerű használatból kifolyólag. Végezzünk előkészítő munkát a munkadarabon (vízszintezzük ki), majd ezután mérlegeljük újra a sablon használatát.

Szűrés
Ár
 (Ft)
4 490 Ft - 10 090 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!